Petra, kutha watu (IIIa)

Kita tekan tahap kaping telu saka kunjungan menyang Petra, sing bakal dingerteni gastronomi ora mung ing papan iki, nanging uga ing level nasional. Masakan Yordania nggabungake resep-resep sing gampang banget nanging enak banget, ing endi panganan tradisional gastronomi iki bakal dadi festival rasa sajroning cangkem.

Piring nasional ora beda banget karo masakan sing bisa ditemokake ing negara cedhak kayata Siria utawa Libanon, sanajan saben negara duwe cara nyiyapake sajian. Perlu digatekake manawa agama uga akeh pengaruhe ing masakan negara iki, mula kita ora bakal nemokake panganan sing dimasak nganggo alkohol utawa daging babi ing antarane larangan liyane.

Panganan Yordania paling macem-macem

Masakan nasional Yordania yaiku mansaf lan uga nyorot ing musakhan lan nglouba. Piring tradisional liyane yaiku kebab, shawarma, felafel utawa hummus antara liya. Lan yen pengin iwak, ing Aqaba kita bakal nemokake macem-macem sajian iwak seger.

Masakan ing negara kasebut pancen nggabungake kacang-kacangan, sayuran, woh lan daging, sing disaranake banget kanggo para pengunjung, amarga ana akeh rasa sing ora dingerteni wong Barat ing gastronomi iki. Babagan sing bakal narik kawigaten kita yaiku saben sawise mangan, ana desktop kanthi panganan cuci mulut sing enak banget disertai jus buah segar.

Sepiring hummus

Wedang tradisional yaiku alkohol, omben-omben sing aromatik sing rasane padha banget karo anise, sanajan ing Yordania, kita uga bisa nemokake omben-omben sing nyenengake, bir lan anggur saka panenane dhewe, sing sanajan ora kualitas ekstrem, bisa ditampa kanthi apik.

Kita negesake manawa sampeyan ora seneng banget karo panganan Arab, ing hotel sampeyan bisa mangan panganan Kulon minangka alternatif, mula mula ora ana masalah panganan ing papan iki.

Kita bakal ngaso sedhela lan ing postingan sabanjure, kita bakal terus sinau luwih akeh babagan masakan Yordania sing sugeh lan akeh.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*