Piazza Navona ing Roma

Piazza Navona

Sing hebat Piazza Navona minangka salah sawijining papan sing paling misuwur ing kabeh Roma, salah sawijining alun-alun pusat lan titik pertemuan kanggo pejalan kaki. Ing njerone sampeyan bisa ndeleng bangunan lawas sing apik, maneka warna banyu mancur lan monumen, uga swasana sing hebat sing mesthi ana. Iki minangka salah sawijining poin penting saka kunjungan menyang kutha Roma.

Wis ing jaman biyen dadi papan sing penting, nanging saiki Piazza Navona minangka salah sawijining alun-alun sing paling apik tenan lan wakil kabeh Roma. Ing kana, kita bisa ngrasakake seni sing ana ing banyu mancur, restoran lan teras sing cedhak sing nggawe alun-alun iki minangka papan sing penting.

Sejarah Piazza Navona

Piazza Navona

Alun-alun iki munggah ing papan sing ana ing Stadion, kadhawuhan didegake dening kaisar Domitian. Stadion iki diadegake pirang-pirang abad lan dadi tuan rumah game atletik, musik lan berkuda. Wis nalika Abad Pertengahan, bangunan wiwit dibangun ing reruntuhan stadion Romawi. Ing abad kaping XNUMX nalika proyek papan iki minangka alun-alun tengah kutha tenan muncul amarga transfer pasar sing ana ing Capitol. Prentah saka Paus Innocent X sing nggawa kamulyan ing jaman saiki kanthi desain barok lan banyu mancur. Pasar sing dianakake ing kene mlebu ing alun-alun Campo de Fiori. Ritual penasaran uga ditindakake, ing dina Setu lan Minggu ing Agustus, saluran banyu mancur ditutupi saengga area tengah alun-alun banjir lan kabeh tetep kaya tlaga.

Telung sumber kasebut

Alun-alun iki duwe bentuk persegi dowo, ngreksa rute sing padha karo Stadion lawas, kanthi bangunan ing wilayah sing bakal dadi stand. Sawetara air mancur misuwur ing tengah lan minangka salah sawijining obyek wisata sing paling gedhe. Iki minangka telung banyu mancur gedhe kanthi potongan-potongan patung sing penting banget lan kaendahan sing bakal dirinci.

Fontana de Quattro Fiumi

Fontana dei Quattrofiumi

Fon iki sing bisa diterjemahake dadi Mancine Four Rivers ana ing tengah alun-alun lan sing paling penting. Dirancang dening Bernini ing abad kaping XNUMX kanthi gaya Baroque. Obelisk sing apik katon apik uga patang patung gedhe tenan sing nggambarake kali gedhe ing papat bawana. Ing sisih paling dhuwur yaiku dara saka Roh Suci. Ing banyu mancur sampeyan uga bisa ndeleng patung-patung kewan sing beda-beda, kayata singa, baya utawa ula segara.

Fontana ing Nettuno

Nettuno Fountain

Mancur Neptunus dununge ing Area sisih lor Piazza Navona. Air mancur iki digawe dening pematung Giacomo della Porta, kanthi basis gedhe lan patung Neptunus sing nyerang singa laut.

Fountain Moor

Fontana del Moro

Iki sumber mancur liyane ing alun-alun, sing ana ing wilayah kidul. Iki nggambarake posisi Afrika ing kulit sing nglawan lumba-lumba sing diubengi karo papat wong anyar. Sanajan banyu mancur kasebut dirancang dening Giacomo della Porta, mengko patung tengah, digawe dening Bernini, ditambahake.

Saint Agnes ing Kasusahan

Greja iki dununge ana ing wilayah sing biyen papan pemutih stadion. Iki minangka gereja ing gaya Baroque, kaya elemen liyane ing alun-alun, digawe dening dhawuhe Paus Innocent X. Eksterior barokene apik banget, nanging uga pantes mlebu ing njero ruangan, ing endi sampeyan bisa ndeleng kubah gedhe, ing kana ana fresco karo Assuming Mary. Ing njero sampeyan uga bisa ndeleng dekorasi patung sing apik kanthi karya kayata Pati Saint Alexius, Kemartiran Saint Eustace, Pati Saint Cecilia utawa Makam Monumen Paus Innocent X. Greja iki didegake dening Rainalidi nanging uga Borromini.

Palazzo Pamphili

Iki cantik Istana saiki duwe kedutaan besar Brasil. Borromini uga kolaborasi nggawe lan ing kono sampeyan bisa ndeleng galeri fresko saka Pietro da Cortona. Sadurunge didol menyang Brasil, duwe pirang-pirang kagunaan, wiwit pirang-pirang abad pentinge mudhun.

Istana Braschi

Sanajan iki bangunan neoklasik Ora katon kaya istana kanggo kita, uga minangka papan sing apik kanggo Piazza Navona. Saiki omahé Museo di Roma, nyritakake sejarah kutha wiwit Abad Pertengahan nganti abad kaping XNUMX. Iki diumumake minangka aset budaya lan istirahat karo arsitektur barok khas alun-alun.

Greja Lady of the Sacred Heart

Asale saka pasamuwan diwiwiti saka abad kaping-XNUMX, sanajan bangunan sing kita deleng saiki isih anyar. Fasad kasebut lagi wae anyar nanging uga bangunan bersejarah, sadurunge dikenal minangka Greja Santiago de los Españoles.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*