Piramida Teotihuacán: Masa Lalu Mesoamerika ing Meksiko

Apa sampeyan ngrancang perjalanan menyang México? Yen sampeyan pengin ngerti sejarah sejarah bangsa, aja ragu-ragu ngunjungi Piramida Teotihuacán, sing dununge ing salah sawijining kutha paling penting ing Mesoamerica nalika jaman pra-Hispanik. Penting, negesake manawa monumen arkeologi ing wilayah kasebut wiwit 1987 minangka bagean saka Situs Warisan Dunia.

Ing Teotihuacán kita nemokake loro piramida gedhe, sing siji saka Srengenge lan siji ing rembulan. Piramida iki digunakake kanggo korban manungsa sing misuwur kanggo ngurmati para dewa.

La Piramida Srengenge Bangunan kasebut dianggep minangka bangunan paling gedhe ora mung ing Teotihuacán nanging uga minangka salah sawijining bangunan paling gedhe ing Mesoamerica. Kanggo ngunjungi, kita kudu menyang Calzada de los Muertos, khusus ing antarane Piramida Bulan lan Benteng, ing jejere gunung gedhe Gordo. Dipercaya manawa piramida iki wiwit dibangun ing taun 150 Masehi. Piramida adobe nduwure dhuwur 63,5 meter, lan duwe 243 langkah. Pengunjung bisa munggah menyang ndhuwur.

Kanggo bagean kasebut, Piramida Bulan dumunung ing sisih lor Teotihuacán lan kontur kasebut nirokake Cerro Gordo. Iki minangka bangunan paling gedhe nomer loro ing Teotihuacán, sawise Piramida Srengenge. Piramida iki dibangun ing taun 200 Masehi. Ing ngarepe ana Plaza de la Luna.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*