Plancongan ing Oktober

Gambar | Pariwisata AsturiasApa sampeyan bakal ngirit preinan sawetara dina lan pengin nguntungake ing wulan Oktober? Pilihan sing wicaksana! Yen preinan musim panas dadi impen, luwih becik nggunakake cuaca sing apik sing isih ana ing wulan Oktober lan rega sing luwih apik kanggo lelungan sadurunge tekane musim salju.

Ing kiriman sabanjure, kita propose papan sing beda banget supaya sampeyan bisa njupuk inspirasi lan milih plancongan ing wulan Oktober kanggo plancongan sing ora iso lali. 

Fez

Mesjid Fez

Dumunung 200 kilometer sisih wétan ibukutha kerajaan Alahuite, Fez minangka papan sing ideal kanggo nyasar lan nemokake Maroko asli. Bisa uga dibayangke karo kutha-kutha populer kayata Marrakech, Casablanca utawa Rabat, sing sejatine Fez luwih apik nglestarekake tradhisi lan gaya urip, sawijining perkara sing napas ing lurung-lurung, amarga dadi ibukutha budaya lan agama ing Maroko.

Diumumake minangka Situs Warisan Dunia, Madinah Fez dilestarekake kanthi utuh amarga Jenderal Lyautey, sing nglarang bangunan ing njero omah. Istana, kuil, madrasah lan tembok menehi kesaksian babagan masa lalu sing apik ing Fez, sawijining kutha sing umure wis ana XNUMX yuta wong.

Fez, sejatine katon kaya telung kutha ing siji ing pinggir kali Zitu lan Fez amarga kaperang dadi telung bagean sing nggambarake sejarahe. Fez el Bali (kutha lawas sing diadegake taun 789 dening Idrís I) Fez el Jedid (dibangun ing abad kaping XNUMX dening Merinis) lan Kutha Anyar (dibangun dening Prancis kanthi dalan Hassan II minangka sumbu utama.)

Ing taun-taun pungkasan, program restorasi madinah wis diatur, kalebu renovasi dalan, tembok, monumen lan jembatan, amarga ana sawetara sing rusak lan ing sawetara wilayah sampah lan lebu sing akumulasi ing lurung-lurung, nyebabake gambar kutha kasebut.

Olinda

Olinda minangka kutha sing apik ing negara bagian Pernambuco, Brasil, sing kudu dingerteni kanthi mlaku gumun karo museum, greja lan bangunan warna-warni sing nyampur karo vegetasi sing nyenengake.

Ngumumake Warisan Kamanungsan Sejarah lan Budaya dening Unesco ing taun 1982, Olinda didegake ing taun 1535 sanajan sawise dijarah wong Walanda Calvinist sing ngobong kutha kasebut, kutha kasebut kudu dibangun maneh. Kanthi cara iki, akeh bangunan wiwit abad kaping XNUMX, sing dadi obyek wisata Olinda sing hebat saiki. Sawetara conto yaiku Biara Sao Francisco, Mosteiro de Sao Bento, Mercado da Ribeira utawa Sé. Kutha iki uga dadi kutha sing nawakake masakan sing enak lan setya banget karo jagad seni. Apa maneh sing njaluk dijaluk plancongan ing wulan Oktober?

Zaragoza

Yen sampeyan ora ngerti plancongan ing wulan Oktober, nanging sampeyan wis ngusulake menyang Spanyol, sampeyan bisa ngerti budaya Aragon kanthi luwih apik kanthi ngunjungi Zaragoza menyang Puente del Pilar. Luangake kesempatan kanggo tamasya lan ngerteni monumen sing paling penting kayata Palacio de la Alfajería, Basilica del Pilar, Katedral Salvador, Teater Romawi utawa Museum Zaragoza.

Kajaba iku, wiwit tanggal 6 nganti 14 Oktober, Fiestas del Pilar dirayakake ing taun 2018. Ibu kota Aragon dihiasi kanthi cara khusus lan ngatur akeh kegiyatan kanggo turis lan warga lokal: konser, parade, kembang api, prosesi ... Tanggal 12 Oktober iku sing paling penting lan Kurban Kembang kanggo Prawan kedadeyan ing antarane manifestasi saka folklor populer.

Yen sampeyan isih duwe sawetara wektu, sampeyan uga bisa njupuk kesempatan kanggo plancongan singkat menyang Tarazona, kutha monumental sing apik mung sakjam saka Zaragoza.

Porto

Porto

Kutha Portugis iki nduweni pesona khusus kanggo kabeh wong sing ngunjungi. Kutha iki minangka kutha paling penting nomer loro ing negara kasebut sawise Lisbon lan dununge ana ing sisih lor ing sisih kali Kali Douro.

Cara paling apik kanggo ngerti Porto yaiku ngunjungi lingkungan sing elegan lan lurung-lurung khas sing diumumake Unesco minangka Situs Warisan Dunia ing taun 1996. Ayo kaget karo campuran sing apik ing antarane dekadensi lan tradhisi sing dihirup kutha kanthi ngunjungi Katedral Porto, Greja San Francisco, menara Clérigos, stasiun sepur San Bento utawa Istana Bursa Saham.

Ngomong babagan Porto uga ngomong babagan anggur sing enak. Umume pabrik anggur ana ing Vila Nova de Gaia, ing sakiwa tengen kali. Cara sing apik kanggo ngerti gastronomi Portugis lan budaya anggur yaiku ngunjungi lan tur kanthi mandhiri. Iki uga ditawakake ing basa Spanyol lan biasane suwene sakjam, sanajan ana macem-macem pilihan sing uga kalebu kamungkinan rasa.

Tanpa mangu-mangu, becike menyang Vila Nova de Gaia ora mung kanggo mikir garis pantai Porto saka pantai liyane, nanging uga rok ing Kali Douro lan mlaku-mlaku kanthi apik nonton prau buntut dock

Asturias

Gambar | Pariwisata Asturias

Diumumake minangka Taman Alam ing taun 1996 lan Cadangan Biosfer ing taun 2001 dening UNESCO, Taman Redes ngrebut wilayah tengah sisih wetan ing Principality of Asturias. Sajrone wulan Oktober, taman iki dadi apik banget nalika diisi karo warna musim gugur. Kasugihan lingkungane diwujudake kanthi akeh lanskap lan kontras sing ora nggawe sampeyan preduli.

Kajaba iku, kita kudu nambah bellowing kidang minangka soundtrack lan mekar apel, jamur, kemiri lan kastanye sing bakal nyenengake sapa wae sing seneng panganan sing enak. Kegiatan liyane sing bisa ditindakake sajrone ngunjungi Taman Redes yaiku kanthi bebas ndeleng sawetara spesies kewan sing khas Spanyol sisih lor kayata serigala, bruwang coklat, rusa utawa grouse, sing urip ing antarane wit beech, wit sing dominan ing pegunungan Redes, sanajan ana uga spesies liyane kayata oak sessile.

Yen sampeyan seneng nindakake ekowisata nanging durung ngerti plancongan ing wulan Oktober, ngunjungi Taman Alam Redes ing Asturias bisa dadi rencana sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*