Plancongan menyang Taman Nasional lan Alam Doñana

Plancongan menyang Taman Nasional lan Alam Doñana

El Taman Nasional lan Alam Doñana Minangka salah sawijining papan sing kudu diwajibake lunga, paling ora sapisan sajrone urip sampeyan. Babagan a taman alam sing dilindhungi dununge ing Andalusia, khusus dikuwasani wilayah Huelva, Cádiz lan Seville, minangka Huelva, ekstensi paling jembar. Lahane tekan kutha-kutha ing Almonte, Moguer, Lucena del Puerto, Palos de la Frontera, Hinojos, Rociana del Condado, Bollullos Par del Condado lan Bonares ing provinsi Huelva; Sanlúcar de Barrameda ing provinsi Cádiz; lan Pilas, Villamanrique de la Condesa, Aznalcázar, Walikota Isla lan La Puebla del Río ing provinsi Seville.

Iki minangka taman kanthi total 108.086 hektar lan iki wiwitane digawe ing taun 1969, kanthi Taman Nasional Doñana, banjur ditambahi ing taun 1989 karo Taman Alam Doñana lan diowahi lan ditambahi maneh ing taun 1997. Amarga dununge apik banget, luwih saka 300 spesies manuk sing beda bisa diamati saben taun ing taman kasebut, amarga papan kasebut dalan, breeding lan wintering kanggo ewonan wong (akuatik lan terrestrial) Eropa lan Afrika.

Doñana duwe macem-macem jinis bandha malang paling gedhe: ing permukaan sing jembar biasane rawa perawan, tlaga tlaga, gosok, bukit pasir lan koral, alas pinus tengah lan oork gabus lawas utawa omah manuk. Kanggo ndeleng kabeh iki saliyane kabeh spesies fauna sing ana ing kana, tur dipandu diatur supaya bisa dadi pengalaman sing apik kanggo turis. Waca spesies sing ora bisa dikembangake ing habitat alami kanthi cara ngormati, bisa uga ana ing Taman Nasional lan Taman Alam Doñana.

Plancongan menyang Taman Nasional lan Alam Doñana 2

Fauna saka Doñana

Yen sampeyan paling seneng nalika ngunjungi Taman Nasional lan Alam Doñana nalika ndeleng kewan ing tamane dhewe, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan bisa nemokake:

  • Mamalia: terwelu, genet, celeng, shrews, otter, rubah, sapi rawa, tikus banyu, lan liya-liyane. Nanging sing paling narik minat lan uga salah sawijining sing paling dilindhungi, lynx Iberia, tanpa mangu-mangu.
  • Aves: macem-macem jinis garudha, puyuh, gelung, thrushes, wulung, manuk hantu, manuk garudha, bebek, gull, flamingo, lsp.
  • Reptil lan amfibi: kodhok, penyu, ula, tokek, galapagos, bunglon, newts, kodhok, ula, lsp.
  • Iwak: Iwak asli sing umume yaiku welut. Uga ana iwak liyane sing dikenal wiwit pirang-pirang taun kayata iwak mas, urang utawa pike.

Plancongan menyang Taman Nasional lan Alam Doñana 3

Dolan maring Doñana

Dina iki sampeyan bisa nggawe plancongan menyang Taman Nasional lan Alam Doñana ekonomis banget amarga tur sing dipandu sing diatur antara 18 euro nganti 90, gumantung banget karo jinis tur sing dipandu sing pengin ditindakake.

Kunjungan klasik

  • Durasi kunjungan. 3.5 nganti 4 jam. Kaloro mangkat saben dina.
  • Jinis kendharaan. Variabel Kendaraan kanthi nganti 30 kursi.
  • Rega 28 euro saben wong. Anak-anak ing sangisoré 10 taun 14 euro (mung sah kanggo bocah-bocah ing inti kulawarga).
  • Wektu wiwitan. 8:00 esuk kanggo kunjungan esuk. Jadwal awan bakal beda-beda miturut taun.
  • Papan wiwitan. Fasilitas kita ing El Rocío.
  • Tur riko. Pinares de Coto del Rey, alas oork gabus ing Matasgordas, Marisma de Hinojos, Pusat Pengunjung José A. Valverde.
  • Iki kalebu. Kertu lapangan, teropong kanggo saben 2 peserta lan teleskop kanggo grup.

Kunjungan khusus

  • Ukuran klompok. Maksimum 14 wong.
  • Dgegayuhan riko. 5 jam udakara.
  • Jinis kendharaan. Kendaraan kanthi kursi 15 utawa kurang.
  • Rega 38 euro saben wong. Anak-anak ing sangisoré 10 taun 20 euro (mung sah kanggo bocah-bocah ing inti kulawarga).
  • Wektu wiwitan. Wektu wiwitan bakal beda-beda gumantung karo musim taun lan bakal kita aturake.
  • Papan wiwitan. Fasilitas kita ing El Rocío.
  • Tur riko. Itinerary bakal adhedhasar siji sing diterangake ing pilihan klasik kanthi sawetara ekstensi.
  • Iki kalebu. Kertu lapangan, teropong kanggo saben peserta lan teleskop kanggo grup.

Plancongan menyang Taman Nasional lan Alam Doñana 4

Kunjungan pribadi

  • Ukuran klompok. Saka 3 nganti 14 wong. Kanggo kurang saka 3 wong, ana biaya minimal (waca tarif)
  • Durasi kunjungan. Setengah dina udakara 5 jam lan sedina udakara 10 jam.
  • Jinis kendharaan. Kendaraan kanthi kursi 15 utawa kurang.
  • Rega Setengah dina 55 euro, sedina muput 90 euro saben wong. Kanggo kurang saka 3 wong, biaya minimal bakal 165 euro (setengah dina) lan 270 euro (sedina muput).
  • Wektu wiwitan. Miturut kabutuhan sampeyan ing watesan.
  • Papan wiwitan. Ngatur kanggo sampeyan. Pandhuan bakal njupuk sampeyan ing hotel ing El Rocío utawa fasilitas ing El Rocío.
  • Tur riko. Mbukak Itinerary biasane bakal adhedhasar siji sing diterangake ing pilihan klasik nanging mbukak kanggo wilayah liyane ing pangaribawa Area Alam Doñana lan wilayah liyane sing duwe minat alami.
  • Iki kalebu. Pandhuan lapangan lan peralatan optik profesional.
  • Nedha awan Dheweke bisa nggawa piknik dhewe utawa sing padha.

Yen sampeyan ana ing wilayah kasebut ...

Sampeyan ora bisa mandheg ngunjungi:

  • Pantai ing Mazagón lan Matalascañas.
  • Desa Rocío lan sinau babagan keterlibatane karo Coto de Doñana.
  • Museum Laut Dunia.
  • Istana Marismila.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*