Lelungan menyang Okinawa, Jepang tropis

Okinawa

Gambar tradisional sing kita lakoni ing Jepang yaiku gunung, geisha, sepur sing cepet banget, lan akeh, nanging ora mung iku. Yen sampeyan ndeleng kanthi teliti ing peta, sampeyan bakal nemokake klompok pulo sing adoh saka pulau-pulau utama sing kalebu prefektur okinawa.

Yen sampeyan seneng sejarah jagad, sampeyan bakal ngelingi pertempuran getih ana ing kene nalika Perang kaping pindho, nanging ngluwihi bab tragis, wilayah kasebut bakal dianggep Karibia Jepang: pulau swarga, pantai sing apik, panas sepanjang taun lan swasana santai sing ngajak sampeyan santai lan seneng-seneng. Nanging akeh banget pulau sing dadi wong asing, kita ora bisa kuwatir. Apa sing dikunjungi? Apa sing kudu ditindakake?

Okinawa

Peta Okinawa

Iki dudu sawijining pulau nanging kabeh Nusantara kasusun saka pirang-pirang pulau, gedhe lan cilik, dipanggoni lan arang dipanggoni. Masyarakat ing kene nganggo dialek tartamtu lan duwe budaya dhewe beda karo sing ana ing Jepang tengah lan duwe panjelasan: Okinawa wis suwe dadi kerajaan sing mandiri. Iki minangka Kerajaan Ryukyu lan nalika semana cacahe ana atus pulau subtropis sing dununge ana 700 kilometer saka Kyushu menyang Taiwan.

Iklim sing hebat banget ndadekake pulau-pulau kasebut dadi Tujuan plancongan musim panas sing paling populer kanggo wong Jepang. Yen kita nambah kasunyatan manawa ana gandheng cenenge karo kutha-kutha sing paling penting (Tokyo, Hiroshima, Osaka, Nagasaki, lsp.), Kita bakal duwe tujuan sing bisa uga ora pati rame ing antarane turis asing, nanging luwih disaranake yen sampeyan tujuan yaiku Jepang nalika musim panas.

Nalika arep menyang Okinawa

Okinawa 2

 

Iklim saka pulau-pulau kasebut subtropis lan tegese iku panas kabeh taun, sanajan ing musim salju, sanajan ora luwih becik ora lunga ing wulan Januari utawa Februari amarga sanajan 20ºC, mendhung lan rada adhem mlebu ing segara. Antarane pungkasan Maret lan April dadi wektu sing apik, nanging sampeyan kudu ngindhari sing diarani Minggu Emas sing minangka suksesi preinan Jepang amarga rame banget.

Musim udan diwiwiti wulan Mei awal lan awet nganti akhir wulan Juni dadi ora kepenak amarga udan saben dina udan. Musim panas tetep, panas lan lembab, nanging isih dadi musim turis paling gedhe amarga sawise iku mangsa angin topan lan iku ajrih wong adoh.

Carane njaluk menyang Okinawa

Airlines Peach

Sampeyan kudu dikandhani umume maskapai biaya murah duwe penerbangan sing nyambung menyang Jepang tengah menyang Naha, ibukutha prefektur Okinawa. Penerbangan iki trep banget amarga bisa udakara 90 euro utawa kurang lan kanggo kita wong asing, ana tawaran sing apik sing bisa dituku saka njaba Jepang.

Kanggo saingan karo maskapai iki, perusahaan paling gedhe duwe tiket khusus sing wiwit didol, umume, ing wulan Januari (mesthi mikir babagan perjalanan nalika musim panas), nanging yen sampeyan ngunjungi situs web maskapai murah sampeyan bakal nemokake luwih saka nawakake menarik kabeh taun. Aku ngomong babagan perusahaan kaya Penerbangan Peach, umpamane, kanthi rega wiwit $ 30. Nyang-nyangan!

Penerbangan biasane nggawe sampeyan ing Naha, lan uga ing pulau Ishigaki lan Miyako. Bingung babagan feri? Ora akeh feriDheweke rada mudhun sawetara taun kepungkur lan jarak antarane pulau tengah lan Okinawa gedhe banget mula pesawat kasebut luwih trep. Malah feri ing antarane pulau-pulau sing cedhak iku langka, lan pesawat teka-teki minangka sarana transportasi sing paling umum.

Apa sing bakal dikunjungi ing Okinawa

Naha

Yen sampeyan tekan Naha, pulau utama klompok kasebut nduweni akeh atraksi lan konsentratake urip khas kutha, nanging pancen gampang ditinggal sawise pirang-pirang dina amarga yen sampeyan golek kaendahan Karibia, sampeyan kudu pindhah menyang pulau liyane.

ing Pulo Kerama, umpamane, tujuane apik. Dheweke udakara 30 kilometer saka Naha, minangka pulo sing paling cedhak: 20 pulo gedhe lan pulau cilik pasir lan karang sing nggawe kertu pos sing apik lan papan sing apik kanggo nyilem lan snorkeling. Suwe-suwe, pariwisata saya tuwuh amarga penundaan feri saka Naha menyang Yaeyamas lan Kepulauan Miyako, mula nalika arep nindakake tamune cekak wong milih mrene.

Pulo Kerama

Pulo liyane cedhak Naha yaiku Kepulauan Iheya, sawijining pulau sing akeh sejarah lan budaya, lan ora, sing disambung karo sing pertama nganggo jembatan. Yen sampeyan pengin sawetara sejarah Okinawan, loro pulau iki dadi tujuan sing apik. Bab liyane sing sampeyan bisa ngerti yaiku Rute liwat segara o Kaichu-doro. Iku yaiku rute wisata dawane meh limang kilometer sing nyambungake Semenanjung Yokatsu ing pulau tengah sing nyambung karo Pulo Henza. Iki rute sing paling apik sing kudu ditindakake nganggo mobil.

Ishigaki

Tujuan liyane yaiku Pulo Ishigaki-Jima lan saka kana sampeyan bisa numpak kapal feri menyang Pulo Taketomi. ing Pulo Kumejima Mung jarak 90 kilometer lan nawakake jejak pesisir sing apik banget, sing paling apik yaiku Hatenohama, sanajan mung bisa ditemoni kanthi tur. Kepiye carane sampeyan tekan pulau iki? Kanthi pesawat, ana udakara enem lan wolung penerbangan saben dina, mung penerbangan setengah jam, saka Naha utawa saka bandara Haneda nalika musim panas, ana siji penerbangan langsung saben dina. Feri saka Naha nawakake rong layanan saben dina suwene ora luwih saka patang jam.

Sawise ing pulau kasebut kita bisa nyewa mobil, motor utawa sepeda. Yen ora, ana pulau liyane larang regane nanging sanajan wis dikenal lan disaranake dheweke ora ana ing cedhak Naha. Aku ngomong babagan ing Miyako, umpamane, swarga sing umume ana 300 km. Feri ora bisa digunakake maneh, mula siji-sijine cara ngerti dheweke yaiku numpak pesawat.

Pantai Okinawa

Pitakonane yaiku: yen ora duwe wektu, luwih becik sampeyan dhasar ing Naha, rasakake kira-kira telung dina banjur mlumpat menyang pulau liya supaya bisa kontak karo alam sing apik banget. Naha nawakake hiburan malam, atraksi sejarah, gastronomi, lan kenyamanan kutha khas Jepang. Pulo liyane, sanajan duwe populasi kanthi urip dhewe, luwih akeh tawaran alam.

Yen sampeyan duwe luwih akeh wektu, sing ideal yaiku nginep sawetara dina ing Naha lan terus langsung ing salah sawijining pulau sing adoh lan asri kasebut, nanging kita ngomong babagan luwih saka seminggu nginep, soko langka nalika sampeyan lelungan Jepang.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*