Lelungan menyang Paris, apa sing bakal katon ing kutha kasebut

Apa sing bakal dideleng ing Paris

La kutha katresnan, parisIki minangka papan sing diimpi-impi saben wong, paling ora sepisan, sajrone urip. Papan sing kebak sejarah, lan duwe museum, monumèn, taman lan papan sing ora bisa dilalekake ing kahanan apa wae. Kaya ing perjalanan liyane, kita kudu ngatur awake dhewe lan nggawe dhaptar rinci babagan kabeh sing penting.

Ing kiriman iki, kita bakal ngobrol babagan perkara kasebut prekara sing ora bisa dilalekake sapa wae yen lunga menyang Paris, lan minangka kutha sing akeh ditawakake, mula ing sawijining akhir minggu bisa wae ndeleng papan sing paling penting. Yen iki tujuan sabanjure, cathet sing paling penting.

Nyiyapake lelungan

Salah sawijining perkara sing kudu dipikirake sadurunge lunga menyang endi wae yaiku kepiye carane bisa ngubengi. Saka bandara sampeyan bisa numpak bis utawa taksi. Kanggo muter sak kutha paling cepet, mesthine kudu subway, lan sing kudu kita pikolehi yaiku Kertu Visite Paris, sing paling apik kanggo ngaso ing sacedhake transportasi umum asring digunakake. Passe Navigo yaiku sing digunakake dening wong Paris, mula disaranake mung kanggo jangka panjang.

Menara Eiffel

Menara Eiffel

Sanajan sawise dibangun kanggo pameran jagad iki dianggep bakal ngrusak, Menara Eiffel saiki dadi simbol Paris. Iki digunakake minangka antena nalika perang lan dina iki nampa luwih saka pitung yuta pengunjung. Salah sawijining sing kudu ditonton yaiku monumen iki, sing kudu sampeyan munggah kanggo nikmati pemandangan kutha. Paling lumrahe munggah lift, sanajan bisa ditindakake kanthi undhak-undhakan. Nanging, ana luwih saka XNUMX langkah, mula kita kudu sehat. Kanggo ngakses bagean pungkasan menara, panggunaan elevator wajib. Tips sing apik yaiku njaluk tiket sadurunge supaya ora ana garis sing dawa.

Notre Dame

Notre Dame

Salah siji katedral gotik paling tuwa ing donya, dibangun ing antarane abad 14 lan 30 lan kunjungan sing mesthi kudu nalika tekan Paris. Sing kudu dingerteni yaiku ana tur sing dipandu ing basa Spanyol saben Setu jam XNUMX:XNUMX sore, mula kita bisa nyoba bebarengan kanggo ngrasakake pengalaman lan saengga luwih ngerti babagan katedral Gothic iki. Sampeyan uga bisa munggah menara kanggo duwe perspektif kutha liyane sing luar biasa.

Lengkungan Triumph

Lengkungan Triumph

Iki minangka monumen liyane sing paling misuwur ing Paris, lan monumen sadurunge. Nalika tekan kono, kita bakal weruh kaya bundhas gedhe sing atusan mobil nyebrang. Kanthi dhuwur seket meter, pambangunanipun dipesen dening Napoleon sawise rampung perang Austerlitz. Ing pangkalan kasebut ana Makam Prajurit sing Ora Dikenal, kanthi semangat sing kobong kanggo kabeh tentara Prancis sing tiwas ing perang lan ora nate dingerteni. Sampeyan bisa ngakses interior kanggo nikmati pemandangan ing ndhuwur, lan tekan kono paling apik nggunakake underpass, amarga bundaran kasebut mbebayani banget kanggo wong sing liwat.

Museum Louvre

Museum Louvre

Iki minangka kunjungan paling penting ing Paris, luwih-luwih yen sampeyan penggemar seni. Iki diresmekake ing abad kaping XNUMX lan wiwit iku ora mandheg nampa kunjungan, dadi salah siji sing paling misuwur ing donya. Ing taun 1989 dibangun piramida kaca ageng, sing saiki dadi gambar sing khas, lan menehi tampilan modern, lan saiki mlebu ing museum. Sawetara karya sing paling penting yaiku lukisan Mona Lisa dening Leonardo da Vinci utawa karya Liberty sing nuntun masarakat nganggo Delacroix, lan ing patung kasebut duwe Venus de Milo saka Yunani Kuno utawa Juru Tulis ing Mesir Kuno.

Kunjungan liyane sing menarik

Pantheon Paris

Kunjungan sadurunge mesthine kudu dilakoni, nanging ana akeh papan liyane sing bisa narik kawigaten yen duwe wektu. Kaya tuladhane ing Pantheon Paris, wiwit abad kaping XNUMX, sing diilhami dening arsitektur Yunani lan interiore apik banget, kanthi kubah gedhe utawa crypt kanthi makam wong misuwur kayata Voltaire utawa Victor Hugo.

Ati suci

La Basilika Ati Suci Dumunung ing sisih ndhuwur Montmartre, lan kanggo tampilan lan kanggo kaendahan bangunan, sampeyan kudu mrana. Sampeyan uga bisa munggah menyang sisih paling dhuwur kanggo ndeleng Paris, lan supaya bisa menyang basilika, luwih becik njupuk funikular menyang kono, yen ora, kita kudu kakehan langkah-langkah kanggo tekan kana.

Kita uga ora bisa ngiwa Istana Versailles, omah kerajaan, kanthi arsitektur sing luar biasa, interior mewah lan kebon sing apik. Ora ana ing pusat kota Paris, nanging kunjungan sampeyan pancen pantes, mula kudu ditindakake sadurunge.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*