Preinan lan tradhisi ing Thailand

Kuil Thailand

Thailand minangka salah sawijining negara sing paling apik Kanggo ngunjungi saka saindenging jagad lan sapa wae sing wis nate ngunjungi utawa sing wis suwé ing kana, aku yakin bakal padha ngandhani kaya dene aku nulis dhewe.

Minangka negara sing budaya lan kapercayan beda banget kanggo masyarakat Kulon. Dina iki aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan festival lan tradhisi ing Thailand supaya sampeyan bisa luwih ngerti negara sing apik iki.

Ritual Buddha

Buddha ing Thailand

Umume festival Thailand ana gandhengane karo ritual Buddha lan Hindu lan diatur karo tanggalan lunar.. Songkran (Taun Anyar) dirayakake ing pertengahan April kanthi "siram" gambar Buddha, dolanan banyu lan nuduhake pakurmatan kanggo para biksu lan para pinituwa kanthi cara nyebarake banyu ing tangane.

Sows lan panen ing wulan Mei

Nyebar lan panen pari ngasilake pirang-pirang festival; contone, wulan Mei, kanggo miwiti musim taneman kanthi resmi, raja melu ritual Hindu kuno ing Sanam Luang, lapangan gedhe ing tengah Bangkok.

Kembang api uga ing wulan Mei

Ing wulan sing padha, festival kembang api digawe saka campuran pring lan bubuk mesiu digawe ing sisih lor-wétan negara kasebut kanggo njaluk swarga kanggo udan sing dibutuhake kanggo kebon pari. Panen sereal iki (September-Mei) iku minangka sebab perayaan sing nyenengake ing saindenging negara.

Festival vegetarian

Sajrone festival vegetarian sing dianakake wiwit akhir September nganti wiwitan Oktober (9 dina) ing Phuket lan Trang, para penganut Buddha Cina mung mangan panganan vegetarian, dheweke nindakake upacara ing kuil lan prosesi Tiongkok.

Festival gajah

Gajah ing Thailand

Festival gajah, dirayakake ing Surin ing pertengahan wulan November, minangka konsentrasi gajah paling gedhe ing saindenging jagad. Sajrone pahargyan iki, gajah nindakake pawai militer, makili perang kuno lan main game bal-balan!

Festival Loi Kratong

Pungkasan, Loi Kratong minangka salah sawijining festival sing paling apik lan dirayakake ing saindenging Kerajaan nalika wengi purnama ing wulan November. Ing pahargyan iki, masarakat nglumpukake kali lan kanal sing dawa lan nyetor prahu cilik sing dihiasi lan nganggo lilin kanggo njaluk ngapura amarga tumindak ala sadurunge.

Sampeyan kudu ngerti yen sampeyan ngunjungi Thailand kaping pisanan

Ngurmati Kulawarga Kerajaan

Raja lan ratu ing Thailand

Kulawarga Kerajaan ing Thailand dianakake kanthi hormat, menehi komentar sing ora diremehake babagan sapa wae sing kalebu kulawarga kerajaan ora bisa dianggep, ukuman kasebut antarane 3 lan 15 taun penjara gumantung saka keruwetan tembung kasebut.

Salam tradisional

Salam tradisional diarani "wai" lan ditindakake kanthi mencet telapak tangan ing dhadha utawa ing ndhuwur irung, rada endhek endhas. Iki minangka tumindak sing kudu ditindakake amarga nuduhake rasa hormat lan bisa digunakake kanggo nyebut kesehatan, matur nuwun utawa pamitan.

Tumindake awak

Ing budaya Thailand, ana akeh pinunjul spiritual ing bagean awak. Contone, sampeyan ora bisa nuduhake sikile wong, nutul utawa nyelehake sikil ing kursi utawa meja, uga ora bisa mlaku liwat wong sing lungguh ing lantai. Endhas malah luwih penting, mula aja nganti ndemek sirahe sapa wae amarga dianggep minangka sing paling ora sopan.

Sampeyan uga kudu ora lungguh ing bantal sing dituju kanggo endhas. Lan yen sampeyan ngliwati panganan sing dilebokake ing lemah, iku uga tumindak sing ora sopan.

Bukak sepatune

Yen nalika mlaku-mlaku liwat Thailand, sampeyan bakal weruh sepira sepatu ing cedhak lawang omah, toko utawa papan liyane, sampeyan uga kudu nyopot amarga dianggep ora sopan supaya sepatune isih tetep. Kotoran saka sepatune kudu ditinggal metu saka ruangan.

Dina warna

Festival ing Thailand

Adhedhasar legenda Hindu pra-Buddha, ana warna sing ana gandhengane karo saben dina seminggu. Iki paling apik nalika dina Senin nalika akeh wong nganggo kaos kuning amarga dheweke ngerti mulya dina lair Raja. Werna liyane sing populer yaiku jambon kanggo dina Selasa lan biru enom kanggo dina Jumuah, yaiku dina nalika Ratu lair. Werna abang lan kuning uga penting amarga makili kekuwatan oposisi.

Mai wulu rai

Ukara "Mai feather rai"Tegese kaya" ora masalah "utawa bisa uga" lali ". Ukara iki nggambarake filosofi resmi negara kasebut sing ora ana sing seneng ngalami kahanan sing ngganggu. Napa stres amarga masalah sepele? Mai wulu rai!

Yaiku jinis mentalitas santai sing ana gandhengane karo perasaan lan emosi wong, yaiku ora nggatekake banget lan apa wae bisa ngemot rasa seneng.

Mangan minangka prekara komunitas

Panganan khas Thailand

Ana tradhisi sing apik yaiku masak. Mangan minangka kegiyatan masarakat lan minangka acara sing bisa dinikmati. Biasane, nalika mangan karo akeh wong, sampeyan kudu ngenteni pimpinan klompok tamu wiwit mangan dhisik.

Pandonga kanggo udan

Tradhisi Thailand sing nyenengake para pengunjung yaiku festival sing khusus didedonga kanggo udan. Para petani gumantung marang udan kanggo panen sing apik lan mulane duwe macem-macem cara kanggo nambah musim udan.

Iku mung sawetara conto budaya Thailand sing akeh banget lan kabeh kejutan sing bisa ditemokake yen sampeyan lunga menyang negara sing apik iki kanggo urip lan plancongan sawetara dina. Loro-lorone uga monumen lan mujur nengen sing apik ora bakal nggawe sampeyan ora preduli. Yen sampeyan bali menyang negara asale, aku yakin sampeyan bakal kepengin bali enggal bisa ngrasakake kabeh sing ditawakake.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*