Pula ing Kroasia

Amfiteater Pula

Amfiteater Pula

Pula ing Kroasia minangka salah sawijining keajaiban ing Adriatik. Kira-kira sewidak ewu penduduk, kutha iki minangka kutha sing paling penting Istria lan, kajaba pariwisata, urip saka nggawe kapal, mancing lan nggawe anggur.

Wis penting dadi pusat administratif ing Roma Kuno. Nanging asale ilang ing legenda. Dheweke ujar manawa Kolkid, wis kesel ngoyak Jason lan Argonauts kanggo njupuk Golden Fleece, ora wani bali menyang negarane sing durung sukses. Mula dheweke padha manggon ing wilayah kasebut, yaiku pendiri Pula. Ing kahanan apa wae, kutha iki duwe garis pantai sing apik lan monumone akeh. Yen sampeyan pengin ngerti dheweke, sampeyan ngajak sampeyan tindakake.

Kunjungan Pula ing Kroasia

Umume warisan Pula sing monumental duweni Umur Romawi. Sisane dibangun meh kabeh sajrone dominasi sabanjure republik kasebut Venice olahraga liwat kutha. Kita bakal ndeleng sawetara bangunan kasebut.

Antitheater Roma

Iki minangka monumen paling misuwur ing Pula ing Kroasia. Iki dibangun ing abad kaping XNUMX Masehi kanon saka Coliseum Roma, sing dheweke kontemporer. Nduwe rencana elips kanthi poros utama dawane meh satus telung puluh meter. Externally, arupi saka lengkungan pitung puluh loro lan kapasitas kanggo rong puluh ewu wong.

Candi Augustus lan istana Komunal

Candi Augustus lan istana komunal

Forum

Minangka pusat gesang ing Pula nalika jaman Romawi lan saiki isih dadi inti kutha. Ana sing kuil khusus kanggo AugustusSanajan dudu asli, nanging musnah dening bom Perang Dunia kaping loro. Nanging ing mozaik rekonstruksi lan potongan kasebut kalebu. Uga ana candhi liyane sing dikhaskan kanggo Juno, Jupiter, lan Minerva. Wis ing Abad Pertengahan forum sing ngetrapake dibangun kraton komunal, sing kalebu gaya kayata Romanesque, Gothic lan Renaissance. Dina iki ana Balai Kota.

Gerbang Emas

Uga dikenal minangka Arch of Triumph of the Sergios, dibangun udakara taun XNUMX SM kanthi gaya Korinta sing dipengaruhi banget dening Hellenistik. Saliyane, ing salah sawijining dalan sing cedhak, sampeyan bakal nemokake akeh toko lan bar.

Gerbang Hercules

Lengkungan liyane iki antarane loro menara abad pertengahan. Nanging sing paling apik babagan konstruksi iki yaiku prasasti sing ana ing sacedhake. Ngandika sing Lantai Lucio Calpurnio y Gayus Cassius ditugasake Roma kanggo ketemu Pula. Mangkono, wis dingerteni manawa kahanan kasebut kedadeyan ing taun kasebut patang puluh pitu SM.

Tembok lan gerbang liyane ing kutha Pula ing Kroasia

Nganti abad kaping XNUMX, Pula diubengi tembok kanthi gerbang sing beda-beda. Nanging nalika semana ambruk kanggo nggampangake ekspansi kutha. Nanging, bagean isih disimpen, bagean sing diwiwiti saka telpon Lawang kembar nganti Alun-alun Giardini.

Lawang Kembar

Lawang kembar

Gerbang iki nampa jeneng iki amarga ana loro lengkungan sing padha sing entuk akses menyang kutha lawas. Lan salah sawijining itinerary paling unik ing Pula diwiwiti. Babagan iki yaiku galeri lemah sing mlaku pirang-pirang atus meter ing sangisoré kutha. Dheweke digali nalika dikuwasani Austro-Hongaria lan gabung ing aula pusat sing ana ing sangisore bètèng Kastel.

Benteng Kastel

Dibangun dening wong Venesia kanggo nglindhungi garis pantai, benteng iki ana ing bukit paling dhuwur ing Pula. Nduwe rencana lintang lan patang bastian. Wis dijaga kanthi apik lan saiki dadi kantor pusat Museum Sejarah Istria, pameran sing nglacak evolusi wilayah kasebut wiwit jaman Romawi nganti saiki liwat kabeh jinis obyek.

Ing bukit sing padha karo kastil kasebut, sampeyan bisa ndeleng sisa-sisa a Téater Romawi lan ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake museum gedhe ing Pula: Arkeologi Istria.

Katedral Asumsi Perawan Maria

Sampeyan bakal nemokake ing lawas liwat Flavia, sing diwiwiti saka forum menyang amfiteater lan sing saiki dadi salah sawijining dalan utama Pula. Iki minangka greja Kristen wiwitan sing dibangun wiwit abad kaping XNUMX. Nanging, fasad kasebut diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan nanggepi gaya Renaissance, lan menara lonceng kasebut yaiku Baroque.

Ora mung siji-sijine candhi sing bisa dideleng ing kutha kasebut. Ing greja ortodok St Nicholas Dibangun ing abad kaping XNUMX, sanajan dibangun maneh ing tanggal XNUMX. Kanggo wektu sing padha kagungane Kapel Santa María Formosa. Pungkasan, ing greja lan biara San Francisco Dheweke tanggal XIV lan nanggapi gaya Romanesque pungkasan.

Benteng Kastel

Benteng Kastel

Pantai Pula ing Kroasia

Nanging, yen pesisir Adriatik pancen misuwur, mula kanggo pantai sing apik. Mung sepuluh kilometer saka Pula sampeyan duwe Taman Alam Kamenjak, ing semenanjung Premantura. Ing njero sampeyan bakal nemokake pesisir sing apik banget Polje, Pinizule, Njive o Portik, kabeh mau duwe perairan jernih lan dununge ana ing lingkungan sing apik.

Gastronomi Pula ing Kroasia

Masakan Pula kalebu logis Mediterania nanging nduweni kuwat Pengaruh Austria amarga taun-taun kutha kasebut kalebu kerajaan iki. Ing wilayah kasebut ana panganan istimewa: ing truffle putih. Sabanjure, ing sausagesing iwak lan panganan segara, lan sing apik anggur.

Antarane mantan, yaiku kulen, sing digawe nganggo bagean daging babi, uyah, bawang putih lan paprika sing paling apik. Dheweke uga panganan tradisional cevapi, sing digawe saka sosis karo beras lan bawang; ing pasticized, godhok daging sapi lan sayuran karo anggur, utawa burek, jinis empanadas biasane diiseni keju.

Babagan panganan cuci mulut, ing jajan macarana, sing digawe nganggo endhog, almond lan minuman keras ceri. Lan uga atrukli, sawetara gulung pasta sing diisi karo endhog, keju lan krim; ing orahnjaca, jajanan puff walnut lan Strudel apel. Pungkasan, sampeyan bisa ngrampungake panganan karo segelas omben-omben khas ing wilayah kasebut: ing biso.

Apa wektu paling apik kanggo ngunjungi Pula

Wektu paling apik kanggo ngunjungi kutha Kroasia yaiku panas dening cuaca. Nanging, iki uga wayahe nampa turis paling akeh lan bisa uga rada akeh. Mula, disaranake sampeyan mlebu primavera. Hawane meh sepi kaya ing musim panas lan kurang akeh pengunjung.

Gerbang Hercules

Gerbang Hercules

Cara menyang Pula ing Kroasia

Kanggo tekan Pula, sampeyan duwe sawetara opsi. Sampeyan bisa nindakake iku kanthi dalan, nanging perjalanan sampeyan angel. Yen sampeyan lelungan ing musim dhuwur, mula bakal ana penerbangan saka Madrid lan Barcelona munggah Split, Zagreb y Dubrovnik. Banjur sampeyan bisa mbukak dalan menyang kutha.

Nanging, ing musim rendheng biasane ora ana penerbangan langsung menyang wilayah Kroasia. Mula, yen sampeyan lunga ing wektu iki, luwih becik mabur menyang Venice lan ing kana sampeyan njupuk feri a kanggo Pula dhewe.

Kesimpulane, Pula ing Kroasia yaiku a tujuan wisata sing apik. Nawakake pantai sing apik banget, warisan monumental sing apik lan masakan gaya Mediterania sing enak. Apa sampeyan ora pengin ketemu karo dheweke?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*