Pulo Anglesey, pulo Druids

pulau-anglesey

Apa sampeyan seneng karo ide njelajah tinimbang plancongan? Banjur sampeyan kudu pindhah menyang tujuan sing sering dikunjungi, bisa uga adoh saka rute turis sing paling akeh. Contone, yen ana tujuan sing apik ing Great Britain yaiku Wales lan sakiwa tengene Wales, sisih lor kerajaan kalebu akehe pulau.

Ing antarane pulo Wales Lor yaiku Pulo Anglesey, wilayah sing nalika invasi Romawi Iki minangka benteng pungkasan budaya Celtic. Nganti saiki kita lelungan dina iki, apa sampeyan bakal gabung karo sampeyan babagan tujuan sing adoh banget?

Pulo Anglesey

jembatan-menai

 

Uga dikenal kanthi jeneng Ynys Môn, ing Welsh, lan ana ing sisih lor-kulon pesisir sing ekstrem. Lumahing 715 kilometer persegi lan ing Segara Irlandia iku sing paling gedhe lan paling padunung sawise Pulo Manungsa sing misuwur. rong kreteg sing nyambung menyang daratan, salah sawijine tanggal 1826 lan isih kerja.

Wong-wong Viking mlaku ing pulau kasebut nalika lelayaran liar, bali ing abad kaping XNUMX, lan para penakluk Norman uga teka. Ing malang sampeyan ana reruntuhan megalitikum, menhir kuno lan liya-liyane cromlechs utawa lingkaran watu ageng, uga diarani dolmens, makam watu prasejarah.

bryn-celli-ddu

Mungkin struktur kuno iki, gedhe lan misterius, nggawe pulau Welsh uga dikenal minangka pulau Druid. Budaya Celtic ngungsi ing kene kanthi invasi Romawi. Druid ngontrol perdagangan emas sing ngliwati Wales saka Wicklows Hills ing Irlandia sisih wétan, ngluwihi Segara Lor, menyang Eropa. Mula, dheweke banjur enggal-enggal ana ing pandelenge wong-wong Roma, sing banjur ndeleng dheweke minangka pemberontak liar.

Mula, dheweke nyerang dheweke lan nyebabake pungkasan budaya Celtic lan kekuwatane ing wilayah kasebut. Nalika iku ambruk ing Prancis lan mengko ing Inggris Raya, budaya iki ana ing pojok Skotlandia, Wales lan Irlandia. Kayane kaya ngono wong-wong Romawi mbenci para Druid mula dheweke nggawa dheweke bali menyang Pulo Anglesey. Mula, nalika tekan pulau kasebut, dheweke nyerang lan ngrusak kabeh, Druid, kuil lan wit suci. Sanajan mangkono, dheweke mung bisa ngasimilasi kabeh menyang koloni ing taun 78.

llandwyn-island-anglesey

Bangsa Roma ngeksploitasi tambang tembaga lan dheweke nyusun dalan sing isih digunakake nganti saiki. Prestige lan reruntuhan tetep tetep saka pendhudhukan, kabeh digali ing abad kaping XNUMX. Nanging yen bangsa Romawi lunga ing abad kaping-XNUMX, pulau kasebut ora dikepengini para bajak laut Irlandia lan banjur gelut karo Skotlandia lan Welsh sing pungkasane ngusir. Uga Wong Denmark, wong Norwegia lan, mesthine wong Inggris ngliwati.

Apa sing kudu ditindakake dina iki ing Anglesey

pamukiman-saka-din-lligwy

Ukuran pulau kasebut kadang-kadang angel anggone nganggep manawa, sawijining pulau. Nanging iku. Ora duwe gunung sing amba, cukup jembar, lan dihiasi dening sawetara tlaga. Yen sampeyan kasengsem ing jaman biyen mula papan sing ora bisa dilalekake yaiku tlaga saka Llyn Cerrig Bach. Ing taun 1942, banyu iki sing dununge ana ing kali Allaw dikuras lan 150 barang sing dibuwang ritual suci. Iki minangka obyek sing larang banget lan dipercaya bisa dibuwang menyang banyu sajrone rong setengah abad, nganti pungkasane abad kaping XNUMX Masehi, pas ing jaman Druid.

ing Makam Bryn Celli Ddu Dheweke apik banget. Dheweke tanggal saka Neolitikum lan dheweke wis pulih sebagian. Uga ana ing Monumen Pesarean Barclodiad lan Gawres, kuburan bentuke salib sing biasane ditemokake kaya sing ditemokake ing Irlandia. Sayange, akeh watu kasebut digunakake kanggo konstruksi liyane, nanging ing taun 50-an, rekonstruksi arkeologi lengkap bisa rampung lan hermoso seni rock dheweke ndhelik. Sajrone 2500 taun sejarah minangka mutiara arkeologi ing Inggris Raya mbukak kanggo umum.

rhosyr

Terus karo gelombang Celtic sampeyan bisa ngunjungi pemukiman Din lligwy, ing Moelfre. Singidaken ing alas lan kira-kira omah watu wadi kanthi apik wiwit jaman Romano-Breton. Sampeyan duwe tampilan apik ing Teluk Lligwy lan penggalian sing wis dicethakaké omah-omah iki dikuwasani wong Inggris sing wis adaptasi karo gaya urip sing digawa Romawi.

Llys rhosyr minangka Warisan Nasional wiwit yaiku mung Pengadilan Kerajaan Pangeran Gwynedd lan wis tekan wektu kita meh utuh. Kita ngomong babagan a Bèntèng Welsh wiwit abad kaping XNUMX. Luwih maju ing sejarah yaiku Reruntuhan Priory Penmon, Abad kaping XNUMX, bagean saka urutan Augustinian, utawa Omah Abad Pertengahan HafotySanajan mung bisa dideleng saka njaba, konstruksi kasebut apik banget ing watu murni.

kastil-beaumaris

Castle Beaumaris diprentah dibangun dening Edaurdo I, aka Lambang panjang, ing abad kaping telulas. Iku impose lan nalika iku gumun arsitektur militer, nderek desain tembok ing njero tembok. Kabeh populasi Llanfaes dipeksa mindhah lan mbangun, tugas gaib ... Iki minangka Warisan Dunia wiwit taun 1986, karo istana liyane Eduardito. Dibukak kanggo umum lan biaya mlebu £ 6 saben wong diwasa.

Tujuane yaiku ngunjungi pulau kanthi cuaca sing apik supaya bisa pindhah menyang endi wae lan ora mung nikmati reruntuhan sejarah, nanging uga lanskap. Kanggo iki tindakake Jalur Pesisir Anglesey, mlaku utawa mlaku nganggo pit utawa nunggang jaran. 95% pesisir wis dinyatakake minangka Area Kaendahan Alam, mula larang karo pantai, tebing, bukit pasir, wilayah pertanian lan alas: lelungan 200 kilometer lan diwiwiti ing Greja St. Cybi, Holyhead.

anglesey

Pass 20 kutha lan desa lan bisa lelungan wiwit wiwitan nganti pungkasan nggunakake transportasi umum uga Sampeyan bakal weruh Mercusuar South Strack, lengkungan watu ing pesisir Bwa Gwyn, Pulo Llanddwyn, Jembatan Suspensi Menai, Jembatan Britannia, Menai, sawetara gereja, cadangan alam lan liya-liyane.

Kepiye sampeyan entuk pesona pulau Welsh iki? Sampeyan mung kudu nyebrang Jembatan Suspensi Menai uga nganggo mobil utawa nganggo sepur utawa bis langsung saka London. Sampeyan uga bisa teka kanthi pesawat, pulau kasebut duwe bandara, utawa numpak kapal pesiar amarga uga ana pelabuhan pelayaran ing kene.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*