Pulo lan pantai paling apik ing Malaysia

Malaysia plancongan

Asia Tenggara nduweni tujuan sing apik lan aku yakin manawa pantai lan pulau paling apik ing jagad iki ana. Minangka tujuan sing adoh, mabur pirang-pirang jam, nanging bayarane gedhe banget, mula uga butuh pesawat lan plancongan.

Malasia Kutha iki minangka monarki konstitusional sing kasusun saka sawetara wilayah sing ibukutha Kuala Lumpur. Populasi kasebut udakara 30 yuta jiwa dadi salah sawijining negara paling akeh pedunung ing wilayah kasebut. Mahal yaiku tembung sing akeh digunakake kanggo nggambarake negara iki. Temokake sebabe!

Pulo paling apik ing Malaysia

 

Kepulauan Perphentian ing Malaysia Pulo Malaysia padha macem-macem banget dadi ana macem-macem jinis lelungan, nanging yen sampeyan seneng srengenge lan segara, tawaran kasebut luar biasa. Pilihan apa wae bakal disaring miturut sudut pandang pribadi, nanging kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, sampeyan kudu lelungan lan nemokake dhewe.

Ing antarane pulo sing paling ayu yaiku Perhentian. Dheweke ana ing pesisir sisih lor-wétan Semenanjung Malaysia lan ana tujuan sing apik ing antarane backpacker jagad iki. Dheweke duwe perairan sing paling jernih lan mulane sampeyan bisa bukak snorkeling langkah-langkah saka pantai lan seneng dhewe karo fauna laut sing sugih.

snorkeling in malaysia

 

Saka desa nelayan sampeyan bisa numpak prau lan mlaku-mlaku ndeleng hiu lan penyu laut utawa seneng srengenge surup. Apamaneh kesasar nalika surup srengenge katon geni.

Tuna Bay Resort in Malaysia

Ana akomodasi kanggo kabeh jinis lan regaSaka sing larang kaya Resor pulau Tuna Bay nganti sing luwih murah kaya Abdul Chalet. Kanggo tekan kono, sampeyan kudu numpak bis ing Kuala Lumpur, ing Hentian Putra Station, lan lelungan sangang jam. Utawa mabur saka ibukota menyang Kota Bharu lan numpak taksi menyang Kuala Besut ing pesisir.

Pantai Tioman

 

Tioman iku pulau liyane sing apik banget. Cukup populer ing pasar turis wiwit majalah Time mbaptis dadi pulau sing paling ayu ing jagad iki ing taun 70. Pariwisata wis ganti wiwit saiki, nanging desa-desa isih apik lan tawaran akomodasi beda-beda.

Sampeyan bisa tekan plancongan feri saka Singapura utawa bis saka ngendi wae ing Malaysia menyang Mersing lan saka ing kana numpak prau rong jam. Utawa uga ing pesawat cilik saka Kuala Lumpur. Apa sampeyan seneng kemewahan Asia?

sunrise Langwaki

Dadi nasib iku Langkawi. Legenda ujar manawa dheweke minangka pulau sing dikutuk, sanajan nasib bisa diganti nalika taun 80an diputusake kanggo orientasi ekonomi pulau kasebut menyang pariwisata. Pulo kabeh yaiku tugas-dhewe dadi saiki pancen apik banget.

jalur kabel langwaki

Sampeyan wis hotel, pantai, restoran, kegiatan wisata lan spektakuler dalan kabel 2.200 meter sing dhuwure 710 meter lan ngidini sampeyan ngurmati kanthi endah. Ing babagan akomodasi, sampeyan bisa milih hotel butik ing bekas kebon klapa nganti Four Seasons.

Tekan kono sampeyan ora bakal nemoni masalah amarga ana penerbangan saben dina saka endi wae.

hotel pennag

Kanggo sejarah lan warisan Melayu liyane sing bisa dituju Penang, nate dianggep Mutiara Wetan ing Kekaisaran Inggris. Penting ing rute perdagangan Inggris antarane India lan Asia liyane lan sanajan ora bisa dilalekake karo perubahan politik ing abad kaping-XNUMX, nanging dheweke isih bisa dadi tujuan wisata.

penang-2 Georgetown yaiku Warisan Donya miturut UNESCO, umpamane, lan pamrentah wis nandur modhal kanggo ngapikake transportasi umum, nandur wit anyar, nggawe zona pejalan kaki lan acara budaya. Iki misuwur amarga kios panganan jalanan lan turis biasane teka kanthi pesawat amarga duwe bandara internasional.

kapal cekung labuan

Yen sampeyan seneng nyilem, tujuan sing apik banget Labuan, sawijining pulau sing khusus didanai kanggo ewonan perusahaan luar negeri. Surga finansial kanggo maling kerah putih, bisa uga diarani, malah duwe sirkuit Formula 1 dhewe.

dermaga labuan

Nanging kaya sing dakkandhakake, ing ngisor banyu ana bandha sing didhelikake kanggo para penyelam ana kapal Australia, Amerika lan uga jinis kuburan perang. Contone, saben taun, pati 3900 tentara Sekutu ing Perang Dunia II dikenang.

pulau layang

Kanggo nginep kanthi sepi, salah sawijining sing nggawe sampeyan kepikiran, ana pulau kasebut dening Layang-Layang. Iki minangka pulau sing lahir saka tanah sing direklamasi saka segara kanggo nyetel gendera ing wilayah sing diklaim China lan negara liya.

nyilem ing malaysia Banyu beningan kristal kanthi jerone njeblug kanthi tiba luwih saka rong ewu meter menyang pesisir minangka swarga liyane kanggo para penyelam. Malah, dietung kalebu sepuluh situs nyilem paling apik ing donya. Ana terumbu karang sing apik lan visibilitas 40 meter dijamin. Lan hiu, lumba-lumba, barakuda, penyu, lan pari pari.

kutha sipadan Mekkah pulau liyane kanggo nyilem yaiku Sipadan sanajan supaya ora mbebayani ekosistem saiki, mung 120 penyelam sing diidini saben dina. Karang, ewu iwak, hiu, penyu kabeh jinis lan malah ana kuburan penyu ing ngisor banyu.

Sipadan Kapuloan Redang, pulau pribadi Rawa karo resort mewah (kabeh duweke sultan) lan Pulau Pangkor, kanthi semangat Melayu isih ana ing dhaptar kasebut.

Pantai paling apik ing Malaysia

pantai redang

Saiki giliran pantai. Duwe puluhan pulau ing Malaysia banjur ana atusan pantai sing apik banget lan akeh sing meh ora dikenal dadi murah, kurang turis lan luwih alami.

pantai tioman

Sing paling populer yaiku ing pesisir wétan Semenanjung Melayu.. Gampang digayuh amarga ana penerbangan murah lan dadi tujuan favorit kanggo plancongan akhir minggu. Iki pesisir saka Redang, sing ing pulo Perhentian lan taman laut ing pulau kasebut Tioman.

langwaki beach in malaysia

Ing tangan liyane yaiku pantai ing pesisir kulon Semenanjung Melayu. Aku ngomong babagan pulau bebas bea saka Langwaki, kanthi pantai cilik nanging asri lan akeh turis, tanpa musim salju sing mengaruhi dheweke lan banyu terjun sing ora bisa dilalekake, pesisir pulau kasebut Pangkor lan Kalimantan, sawijining pulau sing dienggo bareng karo Malaysia, Indonesia lan Brunei.

Sing penting nalika ngunjungi Malaysia lan pulau-pulau lan pantai yaiku uwal saka muson. Musim mongso antara November lan Maret, ing pesisir wétan. Udan deres banget. Sawise iku kudu nggawa akeh sunscreen lan obat serangga.

Sisane, kepinginan kanggo seneng-seneng lan nikmati swarga ing bumi kayane dakkira ora kekurangan.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Carmina Yébenes Aguilera ngandika

    Artikel sing menarik nanging monone ora jelas kanggo aku. Yen aku lunga ing wulan Oktober menyang pulau-pulau endi sing bisa dolan ing swasana ora apik?!