Pulo paling gedhe ing Afrika

Madagaskar Iki minangka pulo paling gedhe ing Afrika lan nomer papat paling gedhe ing jagad iki. Kabeh diubengi dening Samodra India lan dipisahake saka Afrika liwat saluran Mozambik.

Iklim beda ing saindenging pulo: nalika ing pesisir tropis, ing sisih kidul iklim garing. Loro-lorone ing pesisir wétan lan ing sisih lor udan deres. Wektu paling apik taun kanggo ngunjungi Madagaskar Iki antara wulan April lan Oktober. Musim panas ditondoi kanthi wiwitan musim angin topan.

La kapitalDheweke saka Madagaskar yaiku Antananarivo, nanging amarga kangelan ngucapake jeneng, mula diarani «Tana«. Didegaké ing abad kaping pitulas. Ibukuthané dipérang dadi rong zona: ing bagean dhuwur lan sisih kurang.

Antarane papan wisata saka bagean dhuwur ditemokake: ing Rova, kraton wiwit wiwitan abad kaping 1995 sing dirusak ing taun XNUMX amarga ana pembakaran. Mangkono bandha sing disimpen (makam raja, dokumen lan karya seni) ilang.
Ing perangan iki uga pinunjul: ing Manampisoa (museum sejarah), ing Istana Perak lan Istana Ranavalona I.

Ing ngisor, wilayah sing paling misuwur yaiku: Tangga Lastelle (sing munggah watu Ambatonakanga tekan Plasa e la Independencia) lan Zoma (Pasar sing ngembang ing Jum'at kanthi cara ngenggoni meh kabeh pusat kutha).

Sanajan nutawa ana penerbangan langsungAntananarivo saka Spanyola, sampeyan bisa njupuk pesawat saka kutha-kutha Eropa liyane kayata Paris utawa London.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*