Kapuloan Mergui, bandha sing didhelikake ing Burma

Burma utawa Myanmar iku negara saka Asia Tenggara kanthi geografi sing diberkahi dening mujur nengen sing apik lan sejarah politik sing kejang. Landskap lan budaya sing narik kawigatene para wisatawan wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur, nanging saiki kita bakal fokus ing tujuan khusus, kurang dikenal nanging regane banget.

Kita ngomong babagan Nusantara Mergui, seperangkat pulau spektakuler kanggo renang, berjemur, snorkeling lan nyilem. Sampeyan wani?

Kapuloan Mergui

Klompok pulo iki yaiku ing sisih kidul Myanmar sing ekstrem lan minangka bagean saka Wilayah Tanintharyi. Dheweke luwih saka Pulo 800 ukuran sing beda-beda sing kasebar ing segara Andaman, bagean saka Samodra India sing adus ing pesisir Myanmar lan Thailand.

putra pulau granit lan watu kapurkaro vegetasi tropis, bakau, alas lembab, pantai pasir putih, sawetara ana kerikil lan akeh terumbu karang ing lepas pantai. Pulo-pulo kasebut adoh banget saka rute turis sing paling asring mula meh dilestarekake kahanan alam.

Mula, kalorone pulau lan segara sacedhake minangka tanduran lan kewan sing endah banget. Sing nggawe situs iki a tujuan nyilem istimewa kanggo kontak karo megafauna, tuladhane dugong utawa hiu paus. Yaiku laladan paus, paus biru, orcas, lumba-lumba saka macem-macem jinis, lan liya-liyane.

Uga ana kethek, rusa, manuk tropis sing ora kaetung ing dharatan ... Sanajan alam lan asri, ora ateges wilayah kasebut ora bahaya amarga moro lan mancing minangka ancaman utama, tanpa pamrentah nggawe kakehan ngatasi ....

Pulo paling gedhe ing grup kasebut yaiku Pulo Kadan Kyun, 450 kilometer persegi kanthi gunung ing dhuwur 767 meter. Gunung iki minangka titik paling dhuwur kanggo kabeh pulau, pulau sing pemukim pertama yaiku pelaut Melayu sing asale saka kidul. Kasunyatane umume umume meh ora duwe omah nganti abad rong puloh, meh ora ana wong Melayu lan Cina sing liwat, sing wani navigasi geografi sing angel iki.

Amarga iku, sing paling akeh ngunjungi pulau kasebut bajak laut lan pedagang budak, nganti kurang luwih Inggris njupuk alih dheweke ing paruh pertama abad kaping XNUMX, sinaoni luwih lanjut lan nggawe peta. Saiki populasi lokal duwe jeneng Moken utawa gypsies segara. Dheweke ngetutake gaya urip tradisional, khusus kanggo mancing, urip ing prau ...

Jarak lan kesederhanaan pulau-pulau kasebut ora bisa dijauhake saka sejarah lokal sing getih. Nyatane wilayah iki minangka salah sawijining sing paling ala nalika Perang Sipil Burma lan ana sawetara pembantaian sing mudhun ing sejarah. Banjur, Kapan pariwisata diwiwiti ing Kepulauan Mergui? Ing agêng 90an abad kaping XNUMX lan sawise negosiasi antarane pamrentah Myanmar lan perusahaan penyelaman Phuket, Thailand.

Pariwisata ing Kepulauan Mergui

Sejatine babagan snorkeling, nyilem lan pantai. Nusantara ora bisa digoleki nganti dadi keajaiban bagi para wong sing seneng olahraga banyu kasebut. Wektu paling apik kanggo nyilem ing kene yaiku ing wulan Maret lan April amarga kurang angin lan suhu sing luwih dhuwur sing ndadekake banyune luwih bening. Saka wulan Februari nganti Mei sampeyan bisa ndeleng pari pari lan hiu paus.

Wiwit Mei nganti Juli, angin pesisir luwih kuwat lan bisa uga ana angin topan; nalika mangsa rendheng diwiwiti saka wulan Juni nganti Oktober. Dadi, pelayaran menyang Nusantara ora bisa digunakake wiwit wiwitan Mei nganti wiwitan Oktober. Yen ana perubahan iklim sing tiba-tiba nalika musim hujan, papan perlindungan bisa ditemokake ing sawetara pulau.

Saiki, kanggo ngakses Nusantara, sampeyan kudu duwe ijin lan dadi bagian saka tur. Sampeyan nyewa kapal pesiar lan duwe ijin, iku gampang banget, nanging ora sewengi lan biasane mbutuhake wektu sewulan. Kanggo saiki minangka wong asing, sampeyan ora bisa lelungan kanthi bebas menyang pulau lan ana patroli angkatan laut lan kabeh sing mriksa dokumentasi kasebut. Dadi, pilihane yaiku nyewa tur kaping pirang-pirang ing pulau-pulau.

Agensi kasebut biasane bakal ngenteni sampeyan ing Bandara Kawthaung, mbantu sampeyan ngisi dokumen banjur nggawa sampeyan menyang prau. Pelayaran kasebut mesthi ngetutake itinerary sing diajeni yen cuaca apik, nanging mesthi ana variasi. Mesthi wae, ana pandhuan ing kapal sing menehi informasi babagan tur, apa sing sampeyan deleng lan ngunjungi, uga dadi juru kanggo para penduduk pulau. Menarik banget.

Umumé, rencana dhasar diwiwiti saka sisih kidul sing ekstrim nganti sisih kulon Kawthaung. Ing wilayah iki ana telung resor, Myanmar Andaman ing Pulo MacLeod, Nyaung Oo Phee kanthi toko mewah lan Resor Boulder Bay Eco ing Pulo Boulder. Iki minangka pilihan larang sing dibukak wiwit Oktober nganti pungkasan April.

Uga sampeyan bisa nindakake plancongan cekak, plancongan awan, menyang pulau-pulau saka Kawthaung lan saka kutha Myeik. Sawetara tur malah nginep ing kemah ing pulau-pulau lan pilihan kasebut luwih murah tinimbang resor mewah. Malah ana pelayaran multi-dina sing luwih murah ing saindenging pulau, nanging mbutuhake sawetara dina.

Kita ujar ana kaya 800 pulau, mula yen sampeyan pengin ngrencanakake lelungan menyang Kepulauan Mergui utawa Merki, sampeyan kudu milih. Apa tujuan sing paling populer? Ayo, target:

  • Pulo Lampi: yaiku ... a taman maritim nasional lan salah sawijining pulau sing paling populer kanggo pengunjung amarga super biodiverse. Kasedhiya mangroves, pantai, karang lan kali ilahi kanggo kayaking.
  • Pulo Nyaung Wee: iki uga dikenal minangka Pulo Buddha. Ana akeh desa ing Wong moken lan dheweke bisa dikunjungi kanggo sinau babagan budayane. Biyen, dheweke urip luwih akeh ing pesisir, ing prau khas, nanging pamrentah bubar nglarang, mula wis suwe sawetara desa ing pedalaman tinimbang ing segara.
  • Myauk ni pulau: Wong sing apik banget uga manggon ing kene, lan para pengunjung diajak ngobrol yen ditafsirake kanthi padha, dudu amarga akeh turis mula sampeyan bakal rumangsa wong asing.
  • Phi Lar Island: Ing kene sampeyan bakal weruh pantai sing ora nyenengake, putih lan sepi kanthi karang warna-warni, cocog kanggo nyilem lan snorkeling.
  • Pulo 115: Iki uga dikenal minangka Pulau Frost. Nduweni a putih pantai banyu sing bening lan anget kaya kristal, sugih ing karang lan atusan ewu iwak tropis. Iki minangka pulo paling apik kanggo snorkeling, nyilem, kayak, lan mlaku liwat alas.
  • Bank Burma: minangka salah sawijining situs nyilem paling apik ing Asia Tenggara. Dheweke ana ing sisih kulon Nuswantara, ing endi lempeng kontinental terjun ing dasar laut. Lemah sing jero lan hiu.
  • Rock Ireng: Sampeyan uga situs favorit kanggo bus. Watu-watu vertikal narik uga manuk laut, nanging ana pari pari lan hiu ing banyu.
  • Gua Hiu: sejatine ana telung watu sing muncul udakara 40 meter saka segara lan dadi akeh urip segara ing watu kasebut lan ing sekitar perairan. Sawijining dina menyelam lan sampeyan ora bisa ngerti situs kasebut kanthi lengkap. Yen sampeyan buso sing apik banget, malah bakal ana jurang gedhe sing guwa kasebut dilindhungi hiu abu-abu ...
  • Kepulauan Torres Little: Ing sacedhake pulau-pulau sing apik iki ana karang sing apik, kanthi bentuk sing beda-beda.

Pungkasan, saliyane pelayaran, pantai, nyilem, trekking alas utawa snorkeling, Kepulauan Mergui nawakake kemungkinan lunga mancing. Ing kapal pesiar iki sing paling umum, mula pengalaman kasebut rampung kanthi ide mancing lan masak panganan sampeyan dhewe nalika pungkasane dina.

Piye iki? Bayangake dhewe ing kapal, ing dina tartamtu, pantai ing jarak, pulau, segara, srengenge ... lan ing kana, sampeyan ana ing pojokan cilik jagad Preinan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*