Pulo Reunion

Sisa saka kerajaan lawas lan ora adil isih bisa ditemokake ing sawetara pelosok jagad. Kaya ngono ing Pulo Reunion, salah sawijining arus Wilayah Prancis ing jaban rangkah dununge ing Samodra India.

Pulo Reunion cedhak karo Madagaskar lan duwe pemandangan apik banget. Apa sampeyan pengin plancongan menyang sudhut sing apik ing jagad iki? Mangkene.

Pulo Reunion

Pulo iki kira-kira 2500 kothak persegi permukaan lan asalé saka vulkanik. Nyatane, gunung geni sing aktif mundhak udakara 2630 meter ing sadhuwure segara lan mirip banget karo gunung geni sing kuat lan urip ing Hawaii. Iki minangka gunung geni aktif, ngalami atusan letusan wiwit abad kaping pitulas nganti saiki lan amarga dudu siji-sijine, Piton de la Fournaise diiringi para Python des Neiges, sampeyan kudu waspada terus.

Pulo seneng a iklim tropis, nanging inggil kasebut ndadekake osilasi. Mula, udan deres banget lan udakara panas antara November lan April lan adhem antara Mei lan November. Iklim iki lan kegiyatan geologi sing menehi pulau iurip alam sing luar biasa. Ana macem-macem manuk endemik lan tanduran sing apik, nanging uga duwe keajaiban ing pesisir, ing sangisore segara, kanthi kewan-kewan sing luar biasa Karang karang.

Iki njaga kegiatan ekonomi utamane, ing produksi gula tebu, nanging sacoro prakteke kabeh sing paling penting, energi lan panganan. Pedunungé ora tekan sejuta jiwa lan ana pot leleh, antarane wong India, Afrika, Malagasi lan Eropa. Dadi wilayah Prancis ing jaban rangkah ing kene basa resmi yaiku Perancis, nanging Creole uga akeh digunakake.

Perjalanan menyang Pulo Reunion

Pulo iki akeh bedane, iku unik. Sampeyan bisa uga ora populer kaya sawetara tangga teparo, Mauritius utawa Seychelles, nanging yen sampeyan pengin uwal saka rute populer, iku minangka tujuan sing apik.

Iki duwe gunung geni aktif, pantai kanthi banyu sing bening lan anget, gunung lan alas. Kanthi tampilan kasebut, sampeyan bisa nindakake kabeh wiwit turu nganti srengenge srengenge lan ora liya supaya ora tenang kanthi nindakake kabeh.

Interioré Pulo Reunion iki pagunungan lan padhet. Iki minangka gunung geni sing aktif, Salazies Mountain, ing sisih kulon. Uga ana Gunung Gran Brule, ing sisih wétan, lan mesthine gunung geni sing tangi, Python de la Fournaise lan gunung geni sing lagi turu, Python des Nieges kanthi dhuwure luwih saka 3 meter.

Ana telung ketel utawa sirkus sing dominasi geografi internal lan katon minangka amfiteater alami. Kaldera minangka gunung geni sing ambruk dhewe lan dadi kertu pos sing ora bisa dilalekake. Pinggul yaiku Salazie, Cilaos lan Mafate. Dheweke kabeh duwe duweke: bisa uga cocog kanggo ndaki gunung, utawa kayak, utawa muter saka desa gunung nganti desa gunung. Ora ana sing luwih ayu tinimbang sing liyane. Kabeh padha.

Cirque de Salazie minangka kaldera paling gedhe lan paling ijo saka telu. Nduwe tong sing jero lan dawa, diwatesi karo luwih saka 100 air terjun lan lembah lan bukit sing muter. Air terjun Le Voille de la Marièe minangka salah sawijining papan sing paling apik ing kene. Mayuta-yuta tetes semprotan katon kaya tulle ... Ing kene sampeyan uga bisa nganggo kano liwat jurang sing jero lan ngunjungi pemandangan sing apik Desa Neraka-Bourg, inggih basa Prancis.

The Cirque de Cilaos iku wonder liyane, dijamin ing kembang lan alas lan kolam lan air terjun. Canoes uga populer, kayata menek utawa munggah gunung kaldera. Ana akeh jalur lan sawetara sing nggawa sampeyan menyang Desa Cilaos, karo pakebonan anggur utawa desa La Roche Merveilleuse, kanthi bathi termal. Kaldera iki ana ing tengah-tengah pulau. Loro-lorone sisih kulon yaiku Cirque de Mafate.

Ketel iki pancen diubengi gunung lan minangka nasibe sing liar banget sampeyan mung teka nganggo helikopter utawa mlaku-mlaku. Ora ana dalan sing diaspal, ora ana mobil, mula mung sing ndaki. Umume, pengunjung teka ing kene saka rong ketel liyane, sing bisa ditumpaki nganggo mobil yen sampeyan pengin. Gagasan teka kanthi udhara, pancen luar biasa.

Ketel ketel iki mung duwe siji desa. Wong mung tekan abad kaping XNUMX, dheweke dadi budak sing uwal saka sing duwe. Siji-sijine desa ing kene yaiku, Sing anyar. Ora duwe listrik, mung panel surya utawa generator solar. Tujuan sing adoh lan langka.

Prakawis Wiki pesisir Pulo Reunion, luwih grapyak wong, iku dununge kutha lan desa. Pesisir kulon duwe pantai sepi ing endi latihan olahraga banyu akeh. Sing tresna marang snorkeling lan nyilem padha duwe kutha St-Gilles-les-Bains Ing kana, mung ana karang karang. Beda karo, Leu iku paling cocog kanggo para peselancar lan wong sing pengin mlaku liwat pasar lan ngerteni budaya kasebut kringet

Pesisir sisih lor duwe kutha Denis, magnet kanggo turis amarga nawakake pantai lan gunung. Iki uga restoran, hotel, galeri seni, kebon .... Pesisir wétan dununge kebon tebu lan vanili lan omah-omah mewah. Pikiran sampeyan, pesisir kene pancen liar banget.

Pungkasane, kanca loro gunung geni kasebut: Piton des Neiges lan Piton de la Fournaise. Piton des Neiges dawane 3070 meter lan ora katon ing pulau kasebut. Wilayah iki ana ing wilayah tengah sisih lor lan minangka gunung geni sing erosi sing umure udakara rong ewu taun kepungkur. Nduwe rute sing tumuju ing sisih ndhuwur sanajan ora angel banget yen mlaku kanthi mlaku. Ana cadangan biologis ing lereng sing apik.

Kanggo bagean kasebut, Piton de la Fournaise ana ing pojok kidul pulo kasebut. Iki minangka salah sawijining gunung geni paling aktif ing donya lan dhuwure 2631 meter. Temenan, iki minangka daya tarik sing paling populer ing Pulo Reunion. Dadi, Pulau Reunion kanggo para penyayang sing asipat ayu nanging ekstrem. Apa dheweke duwe tujuan kanggo nggabungake dhaptar tujuan sampeyan sawise pandemi sengsara iki?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*