Pulo Saona, sing ora dingerteni Republik Dominika

Gambar | Pixel

Dumunung ing sisih kidul-wétan Republik Dominika, Isla Saona minangka salah sawijining pulau paling gedhe lan salah sawijining papan sing paling apik ing negara kasebut. Dumunung ing provinsi La Romana lan kalebu bagean saka Parque Nacional del Este sing ngluwihi 110 kilometer persegi. Minangka bagean saka taman nasional, njaga karakteristik swarga tropis: vegetasi sing nyenengake lan eksotis, macem-macem jinis kewan, kilometer saka pantai pasir putih perawan lan perairan sing resik.

Mula, ora nggumunake yen dadi salah sawijining papan sing paling populer kanggo dikunjungi wong-wong sing plancongan ing Republik Dominika.

Sabanjure, kita bakal sinau luwih lengkap babagan pulau Dominika sing apik iki lan apa sing bisa ditindakake ing kana nalika plancongan menyang Isla Saona. 

Kepiye cara menyang Isla Saona?

Wisata ing Isla Saona minangka salah sawijining kegiyatan paling laris kanggo kompleks hotel ing Republik Dominika. Amarga status minangka taman alam, papan iki dilindhungi kanthi resmi lan mula ora duwe bangunan ing pesisir, sing ngidini sampeyan nikmati alam sing murni lan njupuk foto sing luar biasa.

Kanggo lelungan menyang Isla Saona, sampeyan kudu lunga menyang Bayahibe, sawijining kutha sing katamaran lan prau sing mangkat menyang pulau kasebut budhal. Nanging, resort ing Playa Bávaro utawa Punta Cana uga nawakake wisata iki, sanajan bisa direncanakake langsung saka Santo Domingo. Perjalanan kasebut udakara telung jam saka La Romana.

Gambar | Pixel

Apa sing kudu ditindakake ing Isla Saona?

Objek wisata utama ing pulau kasebut yaiku lanskap lan alam, kayata kolam alam paling gedhe ing jagad iki sing ana ing tengah segara 400 meter saka pesisir. Papan sing cocog kanggo nyilem lan adus amarga jerone meh ora nganti sak meter.

Uga ana terumbu karang lan pantai sing tanpa wates, ditandai karo pasir putih lan banyu beninge kaya kristal sing nuduhake warna biru kanthi kombinasi langit lan srengenge Karibia. Ing perairan kasebut, kita bisa nemokake spesies segara kayata penyu, iwak eksotis lan iwak lele.

Spesies liyane sing bisa dideleng ing Isla Saona yaiku manuk kanthi macem-macem jinis: gull, roosters, parrot, gagak, partrid, vaguazas lan pigeons liar.

Saliyane, Isla Saona watu lan akeh gua lan grottos ing wilayah barat laut, dadi wilayah sing apik banget amarga akeh peninggalan masarakat adat sing ditemokake ing kana. Pesisir kasebut duwe pinggirane sing watu endhek lan ing endi siji-sijine pojok Pulo sing nduwure ketinggian cilik ing sadhuwure segara, sing diarani Punta Roca.

Mangan ing Isla Saona ngendi?

Mung udakara 1.200 pedunung sing manggon ing Pulo Saona, khusus ing kutha Mano Juan lan ing pemukiman Catuano. Dheweke manggoni gubuk sing dibangun nganggo kurma lan tanduran, amarga ora diidini dibangun ing kana lan pendhudhukan utama yaiku pariwisata lan mancing.

Minangka restoran, ing Isla Saona ana kabin sing dadi ruang makan kanggo nglayani para turis sing lagi dolan-dolan lan mangan awan sing kalebu piring nasi klapa lan iwak seger ditawakake.

Gambar | Pixel

Tempat-tempat menarik liyane ing Republik Dominika

Punta Cana

Punta Cana minangka salah sawijining tujuan paling apik ing Karibia ing babagan rasio kualitas / rega sing ditawakake dening resor kabeh kalebu imajinasi ing kahanan sing paradis. Sajrone seminggu utawa loro, turis seneng sawetara pesisir paling apik ing Karibia ing antarane kegiatan outdoor lan koktail sing enak.

Semenanjung Pedernales

Ing Semenanjung Pedernales sampeyan bakal nemokake sawetara atraksi alam sing paling apik sing bisa dideleng nalika plancongan ing Republik Dominika. Conto sing apik yaiku Taman Nasional Jaragua, pantai Bahía de las águilas, alas awan Cachoté, laguna banyu asin Oviedo lan Taman Nasional Sierra de Bahoruco, sing cocog kanggo nonton manuk.

Pico Duarte

Ing antarane prekara-prekara sing kudu ditindakake ing Republik Dominika sampeyan duwe kesempatan kanggo munggah menyang pucuk paling dhuwur ing Antillen: Pico Duarte, sawijining sudut pandang paling apik ing negara kasebut kanthi 3.087 meter ing ndhuwur segara. 

Minangka lintang ing Cordillera Central, ranté gunung utama Republik Dominika kanthi jarak tambahan 250 kilometer, sanajan diubengi pucuk-pucuk dhuwur liyane kayata Pico del Barranco, Pelona Grande, Pico del Yaque lan Pelona Chica

Para penyayang hiking bakal nemokake nalika munggah menyang Pico Duarte minangka salah sawijining pengalaman paling apik sing bisa diduweni ing negara Karibia. Rute iki suwene telung dina liwat kebon sing ditanduri lan sajrone lelungan, sampeyan turu ing papan perlindungan nganti tekan pucuk.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Cristina ngandika

    Saona ora dingerteni. Ana pirang-pirang yuta tawaran sing bakal diwenehake, uga diterangake ing teks kasebut. Imajinasi judhul cilik, mangga. ?