Pusat Perdagangan Dunia

ing menara kembar Pusat Perdagangan Dunia dheweke diresmekake ing taun 1973 lan tundhuk ing serangan teroris sing misuwur ing taun 2011. Sajrone pirang-pirang taun kasebut, dheweke dadi ikon jagad. skyline de New York lan kabeh turis pengin dadi ing observatorium kanthi nikmati pemandangan panorama luar biasa sing ditawakake.

Pusat Perdagangan Dunia, kayata terjemahan menyang basa Spanyol, yaiku ing manhattan lan nalika rampung duwe bangunan paling dhuwur ing donya. Mega-konstruksi Dubai isih adoh pirang-pirang taun. Apa sampeyan mikir yen ngelingi menara sing menjulang sing katon ing langit?

World Trade Center

El kompleks, bangunan liyane kalebu bagean sing padha lan dibangun nganti taun 1985, dibangun karo rong firma arsitektur. Watu dhasar kasebut dilebokake ing taun 1966 lan kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, menara kasebut diresmekake ing taun 1973. Menara sisih lor rampung dhisik banjur menara kidul.

Desain kasebut umume digawe dening arsitek Jepang-Amerika sing jenenge Minoru Yamasaki, sing dikenal dadi perwakilan saka neo-formalisme lan modernisme romantis ing bidang arsitektur.

Sanajan dheweke asline mikirake 80 jubin pungkasane yaiku 101, sing ing bidang desain tegese nggunakake luwih akeh lift. Bener, bangunan sing luwih dhuwur, luwih akeh lift sing sampeyan lebokake.

Pusat Perdagangan Dunia rampung karo 95 elevator saben menara. Dheweke manggoni tengah lan dilengkapi telung tangga. Ing tengah iki uga ana kolom baja saka pangkalan nganti ndhuwur saben bangunan. Mesthi sampeyan wis krungu babagan kasebut ing dokumenter sing digawe minangka asil saka serangan teroris ...

Nanging, sawise desain rampung lan diadaptasi karo peraturan Kota New York, para pekerja banjur kerja lan ngrusak telung belas blok kanggo ngresiki wilayah kasebut. Kajaba iku, meh yuta yuta kubik digali. Karya kasebut cukup ditampilake! Pungkasan, Menara Lor utawa WTC 1 rampung ing taun 1970 lan ing taun candhake Menara 2. Wong wiwit nggarap bangunan kasebut antara taun 1970 lan 1972, nanging kabeh wis rampung 100% ing taun 1973.

Wiwit kuwi, bangunan anyar ditambahake ing kompleks komersial lan nalika taun 80an pitung konstruksi, ing antarane menara loro kasebut katon meneng. Kalorone dhuwure 410 meter. Rong taun, wiwit taun '72 nganti '74, Menara 1 minangka bangunan paling dhuwur ing saindenging jagad, ngalahake Negara Kekaisaran sing nyekel mahkota patang puluh taun kepungkur. Taun candhakipun menara 2 nderek.

Nanging, ing taun sing padha, bangunan pencakar langit Amerika liyane ana ing dhuwur 440 meter: Menara Willis, ing Chicago, sanajan dheweke terus dadi bangunan kanthi jubin luwih akeh nganti taun 2010, nalika Burj Khalifa dibukak ing Dubai.

Sanajan Pusat Perdagangan Dunia lair kanthi ide kantor perumahan perusahaan sing didedikake kanggo perdagangan, nanging mung sukses ing taun 80-an, amarga ing wiwitan kahanan ekonomi ora becik (elinga yen ing '73 iku sing diarani Krisis Minyak), mula Antarane '80 lan '90 yaiku perusahaan finansial wiwit njupuk menara kasebut.

Pariwisata ing Pusat Perdagangan Dunia

Temenan para desainer uga mikir babagan eksploitasi wisata menara kasebut. Pramila dheweke nggawe observatorium lan bioskop Hollywood sing tanggung jawab promosi ing film kasebut.

Menara Kidul kalebu rong wilayah pengamatan, siji interior lan siji eksterior. Dumunung ing pusat Observatorium WTC ing lantai 107 lan 110. Observatorium njero ruangan dhuwuré 400 meter, ing lantai 107, lan ana lapangan panganan sing padha karo mobil bawah tanah NY.

Yen swasanane kepenak, para pengunjung bisa mlaku mudhun sawetara tangga cendhak saka titik iki menyang lantai 110, luwih saka rong puluh meter.

Tanpa mega, tampilan panorama udakara 80 kilometer. Kagum! Kajaba iku, mung ana siji pager, supaya ora ana sing ngalang-alangi tampilan, sing nambah poin yen kita mbandhingake observatorium iki karo klasik liyane ing kutha, yaiku Bangunan State Empire.

Kanggo bagean kasebut, Menara Lor wiwit 1976 ana restoran sing beroperasi ing jubin loro, 106 lan 107, kantin lan bar anggur sing taun-taun mengko bakal diganti nanging duwe bathi milyuner nganti serangan teroris taun 2001. Uga Ing tanggal 44 lantai, ana restoran liyane sing nyedhiyakake nedha awan.

Sawetara data ekstra kanthi curiosities: ing Menara Lor kebakaran ing taun 1975, ing sawetara jubin. Uga ngalami serangan ing taun 1993 nalika truk karo bahan peledak njeblug ing parkirane, nyebabake bolongan gedhe ing limang sublevel lan tiwas lima wong. Serangan kasebut ditindakake dening wong Arab sing lair saka Kuwait sing jenenge Ramzi Yousef, saka Al Qaeda.

Pungkasan, umur Word Trade Center rampung tanggal 11 September 2001 nalika teroris Islam mbajak loro pesawat, siji saka American Airlines lan liyane saka United Airlines, lan nabrak menara kasebut.

Penerbangan Amerika nabrak Menara Lor, antarane lantai 93 lan 99, lan kurang saka rong puluh menit mengko pesawat United nabrak antara lantai 77 lan 85 Menara Selatan.

Pengaruh pertama nggawe 1300 wong terisolasi amarga tangga lan lift rusak. Sing nomer loro kurang serius amarga tangga kiwa isih kebak, nanging amarga ora suwe mengko menara kasebut ambruk dadi ora akeh pengungsi. A) Ya, pisanan Menara Kidul ambruk lan sethithik kurang saka setengah jam mengko lan sawise kobong ing geni sajrone setengah jam Menara Lor ambruk.

Sawise sawetara bangunan liyane ing kompleks Pusat Perdagangan Dunia ngalami nasib sing padha. Keruntuhan menara kasebut nindakake apa wae ing Hotel Marriot, WTC3, WTC 7 uga ambruk amarga kegagalan strukture lan sisane rusak banget amarga pungkasane ambruk.

Pusat Perdagangan Dunia saiki

Ora suwe sawise serangan teroris, kompetisi dibukak kanggo mbangun pusat finansial lan komersial anyar. Ing taun 2006 karya diwiwiti ing kompleks anyar: Pusat Perdagangan Dunia, 4 Pusat Perdagangan Dunia, 7 Pusat Perdagangan Dunia, 3 Pusat Perdagangan Dunia lan 2 WTC, loro pencakar langit. Komplek kasebut, mesthine a memorial lan museum.

El One World Trade Center malah luwih dhuwur tinimbang sadurunge, 541 meter. Konstruksi rampung taun 2012. Museum, Museum & Museum 11 September Nasional, dibukak ing taun 2014 lan peringatan kasebut ing taun 2011. The hub Transportasi paling anyar, 2016. Sawetara konstruksi ing bangunan liyane ing kompleks kasebut terus.

Saiki para turis bisa nyedhaki kompleks kasebut lan ngunjungi Siji observatorium Pusat Perdagangan Dunia, ing telung lantai paling dhuwur, 100, 101 lan 102. Nawakake pemandangan apik ing 360º, wis lima Lift jinis Sky PodKanthi cepet, dheweke munggah saka dhasar menyang lantai 201 mung 60 detik kanthi lampu LED fenomenal sing nggawe riwayat visual NY wiwit taun 1500-an nganti saiki.

Ing observatorium sampeyan uga bisa seneng a skrining rong menit kanthi pemandangan udara ing New York, saka panel multimedia sing ngidini sampeyan ngerti tetanggan lan wisata lan ayu Portal Langit, platform babak limang meter kanthi gambar HD wektu nyata ing lurung-lurung ing ngisor iki.

Tiket bisa dipesen kanthi online lan ana macem-macem modalitas: ora ngenteni, kanthi entri prioritas, kanthi entri prioritas + konsumsi.

  • Liwati garis mlebu: $ 37 saben wong diwasa
  • Entri prioritas: $ 48 saben wong diwasa
  • Entri + konsumsi prioritas: $ 59.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*