Apa sing kudu dideleng ing Jaipur

India Iki minangka negara sing gedhe banget lan salah sawijining negara sing nyipta Rajasthan, ibukuthane minangka kutha sing apik lan apik Jaipur Kita bakal ngobrol babagan iki amarga dadi salah sawijining tujuan wisata paling akeh ing negara kasebut.

Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing akeh pedunung ing India lan duwe julukan sing apik: «Kutha Pink», amarga yen ana warna sing dominan ing antarane bangunan, mula iku. Uga, wiwit 2019 Jaipur es Warisan Donya. Dina iki banjur apa sing kudu dideleng ing Jaipur.

Jaipur

Iku ibukutha negara Rajasthan, dipanggoni dening 3 yuta wong mula kutha iki minangka kutha nomer sepuluh sing padhet ing India. Kajaba iku, kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, saiki dadi tujuan wisata super gedhe Dununge ing sirkuit Segitiga Emas sing nggawe karo Delhi lan Agra. Delhi adohé udakara 240 kilometer lan Agra 149 km, saliyane ing kasunyatan manawa Jaipur dhewe biasane dadi springboard menyang kutha-kutha liyane kayata Kota, Udaipur utawa Gunung Abu ...

Jaipur didegake dening Raja Amer ing taun 1727 kanthi tujuwan pindhah ibukutha saka Amer menyang kutha anyar iki amarga luwih akeh wong lan kurang banyu. A) Ya, Jaipur dikira, direncanakake lan dibangun. Rencana kasebut dipérang dadi sembilan blok, loro kanthi bangunan umum lan istana lan sisane kanggo masarakat umum. Pitu gerbang benteng lan sawetara landasan akses gedhe ditambahake.

Was ing taun 1876 kutha iki dicet warna jambon, ing acara kunjungan Pangeran Wales Albert, Raja Edward VII sing bakal teka. Saiki isih ana warna asli lan mulane Jaipir uga diarani Kutha Jambon.

Cuaca yaiku panas banget, lan lembab, lan mongso adhem entheng lan cendhak. Udan deres banget antara wulan Juli lan Agustus, amarga musune monsun, lan yen musim panas, siyap-siyap supaya ana dina sing tekan 48 ºC. Wedi.

Apa sing kudu dideleng ing Jaipur

Intine, ing Komplek Istana yaiku ing njero kutha tembok. Iki dipikirake dening Raja Maharaja Sawai Jai Singh II, pangadeg, lan gabungan saka rong gaya arsitektur, yaiku Mughal lan Rajput. Isih saiki, ing sawetara bagean kompleks, urip kulawarga kerajaan.

Komplek kasebut kalebu Mubarak mahal utawa istana resepsi, ing Kraton Maharani utawa kraton ratu. Saiki istana pertama duwe museum kerajaan lan sing nomer loro nampilake gaman kuna wiwit abad kaping XNUMX, nanging uga bangunan apik kanthi lukisan ing langit-langit sing saiki katon apik banget.

Salah sawijining kertu pos sing paling klasik ing Jaipur yaiku Hawa Mahal, utawa Istana Angin. Iki dibangun ing taun 17879 dening raja pujangga Sawai Pratap Singh minangka mundur musim panas kulawarga. Liwat windows sing ora kaetung, kulawarga kerajaan bisa ndeleng njaba tanpa katon.

Bangunan kasebut nduweni limang lantai, campuran gaya India lan Hindu, digawe nganggo watu kapur jambon lan sanajan potret saka njaba, wong bisa mlebu lan munggah menyang atap kanggo ngrasakake panorama kutha sing apik. Ing plataran ana museum arkeologi.

El Benteng Nahargarth Ana ing Bukit Aravalli lan dheweke dadi latar mburi paling apik kanggo Jaipur. Dibangun ing 1734 lan ditambahi ing 1868, lan dadi alangi luar biasa kanggo mungsuh. Ing njeroné ana istana musim panas kraton, kraton kanthi rolas garwa lan raja. Kabeh gegandhengan karo koridor karo mural.

Benteng liyane sing ngetrapake yaiku Benteng Jaigarh, udakara 15 kilometer adoh saka kutha kasebut, ing bukit sing gunung lan garing. Wis lawas lan duwe meriam lawas sing dadi jurang paling gedhe ing saindenging jagad. Situs liyane sing disaranake yaiku Candi Birla, dibangun ing dhasar Moti Dungari, ing platform dhuwur, kabeh nganggo marmer putih. Iki dibangun dening kulawarga Birlas, pengusaha sing sugih banget, ing taun 1988, lan khusus kanggo Wisnu lan mitra, Lakshmi.

Ana maneh candhi liyane sing turis: ing Kuil Govind Devji lan Kuil Moti Doongri Ganesh. Nanging mesthine, dheweke ora mung siji, uga ana Candi Digamber Jain Mandir, Jarak 14 kilometer, ing Sanganer. Kosok baline, para peziarah teka ing Galtaji, pusat ziarah kuno ing kutha kasebut, nyabrang karo Kuil Monyet, kanthi akeh kewan-kewan kasebut sing longgar. Situs iki apik banget, ing bukit sing ijo.

El Istana Danau utawa Jal Mahal Iki minangka harta karun ing Jaipur, bangunan watu gamping warna, ing tlaga biru, kontras kanthi cara paling apik. Ngambang kaya prau ing tengah-tengah Tlaga Man Sagar lan sampeyan ora bisa mlebu nanging ngujo saka njaba. Ing Istana Sisodia Rani lan kebone mung wolung kilometer saka Jaipur ing dalan gedhe Agra. Gaya Mughal, dicet nganggo legenda Radha lan Kresna. Taman kasebut duwe akeh banyu mancur, papan banyu lan paviliun sing warna-warni.

El Taman Vidyadhar cedhak lan uga ayu banget. Terus karo tema ijo yaiku Central Park, wilayah ijo gedhe ing tengah kutha. Becik liwat, mampir sedhela, motret. Iki minangka taman paling gedhe ing kutha kasebut lan ngemot malah lapangan golf. Iki uga ing Gendera nasional, ageng. Taman sing disaranake liyane yaiku Ram Nivas Garden, diwiwiti taun 1868, ing tengah kutha lan hosting ing Museum Hall Albert o Museum Pusat, kebon binatang, taman manuk, teater lan galeri seni.

Museum iki diilhami dening Museum Victoria & Albert ing London lan ing kamar sampeyan bisa ndeleng kerajinan tangan kanthi macem-macem bahan, folder, patung, gaman, obyek gadhing lan koleksi miniatur sing apik lan terkenal saka kabeh sekolah seni lokal.

Situs liyane sing padha yaiku Patung marmer putih ukuran urip saka pangadeg Jaipur, King Sawai Jai Singh II. Utawa ing Minwar Ishwar, cedhak Gapura Tripolia, dibangun taun 1749, saka ndhuwur sampeyan bisa njupuk foto sing ora iso lali.

Kita uga ora bisa lali Pengetan Ratu, wilayah pemakaman sing kalebu wanita kulawarga kerajaan, mung ing dalan menyang Benteng Ambar. Iki minangka crematorium kanthi akeh cenotaphs sing apik, digawe saka watu marmer lan lokal. Papan sing apik kanggo sinau sejarah lokal lan India yaiku Museum Lilin Jaipur, ing Benteng Nahargarh, kanthi koleksi 30 patung, kalebu Gandhi, Bhagat Singh utawa Michael Jackson.

Situs liyane sing misuwur ing Jaipur yaiku Bioskop Raj Mandir, bioskop mewah sing cocog kanggo nikmati film bioskop India sing apik. Iki diwiwiti saka taun 1976 lan cukup mewah, kanthi tangga lan lampu gantung ing endi wae. Uga ana ing Istana Madhvendra sing digawe Raja Sawai Ram Singh kanggo sangang ratu, udakara 15 kilometer yen sampeyan pengin obah, utawa Kuil Akshardham, salah sawijining sing paling kerep dibukak kanthi kamulyan arsitektur.

Kita ngomong babagan taman, kuil, benteng ... nanging kita kudu ngomong babagan museum liyane: ana Museum Permata lan Perhiasan, cedhak Gerbang Anyar, ing Museum Amrapali, uga khusus kanggo perhiasan India, ing Museum Warisan, khusus kanggo budaya Rajasthan lan Museum Anokhi saka tulisan tangan, sing bisa digunakake ing omah sing apik lan Jantar Mantar, situs Warisan Dunia sing Kutha iki minangka sing paling gedhe saka limang observatorium sing dibangun dening Raja Maharaja Sawai Jai Singh II, raja pendiri kutha. Pancen luar biasa.

Informasi praktis babagan Jaipur

  • Cara tekan kono: Jaipur duwe bandara internasional, Bandara Sanganer. Ana penerbangan domestik menyang kabeh India. Uga bisa ditempuh nganggo dalan saka kutha-kutha liyane ing negara kasebut lan kanthi sepur saka Agra, Delhi, Bombai, Kalkuta, Udaipur, Bangalor, lsp.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*