Quilotoa, mutiara saka Andes Ekuador

Ekuador gunung geni Quilotoa

Quilotoa minangka gunung geni ing Andes Ekuador sing kawah wis nglumpukake sing umume diarani danau kawah. Diameteripun 3 km lan ambane udakara 250 meter, dadi salah sawijining danau gunungapi paling gedhe lan paling apik ing saindenging jagad.

Iki minangka gunung geni paling kulon ing Ekuador lan kalebu bagean saka Taman Nasional Cotopaxi. Werna biru pirus sing subur ing perairan kasebut amarga mineral sing akeh ana ing tlaga kasebut.

Iki minangka kaldera sing mudhun, adhem lan lava kanthi suwe saya suwe saya ala lan sawijining tlaga kawangun amarga ora aktif gunung geni lan akumulasi udan, kayata Quilotoa. Umume gunung geni danau ana ing bawana Amerika, ing Eropa kita bisa nemokake ing Islandia lan Portugal.

Iki minangka salah sawijining wisata sing paling apik lan penting ing Ekuador. Saben rute liwat negara Andes kudu kalebu kunjungan menyang tontonan alam iki.

Carane njaluk menyang Quilotoa?

Biasane cara paling cepet yaiku saka kutha Latacunga, udakara 75Km (1 jam setengah dalan). Sampeyan uga bisa lunga saka Ambato, udakara 120Km, liwat Latacunga lan uga saka ibukutha negara kasebut, Quito. Aku mikir yen jarak saka Quito dawa banget kanggo lelungan wilayah kasebut tanpa ngilangi sing paling penting.

Ana rong cara kanggo mlebu gunung geni: nganggo mobil (pribadi utawa agensi kanthi pandhuan lokal) utawa nganggo bis umum Saka terminal bis utama ing Latacunga, saiki ana 1 bis saben dina langsung liwat kutha Zumbahua utawa bus saben jam menyang kutha iki lan yen nuli taksi menyang Quilotoa.

Ekuador gunung geni Quilotoa

Ing kasusku, aku nyewa pandhuan lokal nganggo mobil saka Latacunga supaya bisa ngunjungi kutha-kutha pribumi lan ngerti asal usul lan sejarah gunung geni lan budaya ing wilayah kasebut.

Kanthi cara sing padha dakkandhakake kanggo gunung geni Cotopaxi, sampeyan kudu ngerti kita bakal ana ing ketinggian meh 4000 meter. Yen ora biasa, bisa ngelu lan lara ing gunung. Sampeyan kudu adaptasi kanthi dhuwur ing negara kasebut kanthi sethithik, ora langsung saka pesisir menyang zona Andes sing dhuwur amarga bisa mbebayani kesehatan.

Aku uga menehi saran supaya sampeyan nggawa sandhangan anget, gunung utawa olahraga lan alas kaki sing cocog. Lakune menyang sendhang lunyu.

Dalan menyang Quilotoa liwat wilayah pegunungan Andes kanthi kaendahan banget. Wilayah kasebut minangka pedunung sing akehe pribumi. Dina Kemis, pasar lokal sing menarik dianakake ing Saquisilí. Kutha iki adoh saka Quilotoa.

Pribumi gunung berapi Quilotoa ekuador

Minangka tamasya sing Bisa rampung ing dina sing padha diwiwiti saka Latacunga. Ing kahanan apa wae, ing wilayah tlaga lan ing kutha-kutha tetanggan ana kamar panginepan cilik lan pamrentah Ekuador ngidini kemah ing gunung geni kanthi ijin sadurunge.

Aku nyaranake nggawe 1 utawa 2 titik mandheg sadurunge tekan gunung geni kanggo nemokake lan nikmati seni lan budaya pribumi ing wilayah kasebut. Apik banget lan apik banget kanggo ndeleng kepiye carane urip masarakat ing wilayah kasebut.

Sawise tekan kana, sampeyan kudu mbayar akses menyang area parkir lan toko pribumi.

Apa sing kudu ditindakake ing Quilotoa?

Beda karo apa sing dipikirake, parkiran mobil kasebut ana ing sisih ndhuwur gunung geni lan ora ana ing ngisor. Wangsulan: Bab ingkang sapisanan dideleng yaiku tlaga saka adoh, saka ndhuwur kabeh. Iki minangka gunung geni sing ngunjungi sampeyan kudu mudhun lan ora munggah.

Danau ekuador gunung geni Quilotoa

Es salah sawijining gambar Ekuador sing paling apik: parkir mobil, mlaku nyedhaki pagar (saiki sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa) lan dumadakan ndeleng kehebuhan gunung geni lan tlaga kasebut. Godhong sampeyan bisu. Ora suwe, sampeyan bakal ngrasakake yen sawise mangetan ana jurang menyang tlaga, ambane 3 km lan ambane 250 meter.

Sawise tekan kana, pancen menarik mudhun menyang sendhang. Kanggo iku ana dalan kanthi slope sing cukup mudhun menyang kawah.

Udakara setengah jam kabeh lelungan menyang tlaga rampung. Sampeyan kudu ati-ati amarga jubin cukup licin. Cara munggah cukup angel lan mbutuhake luwih saka 1 jam utawa setengah jam kanggo nindakake, sanajan yen mudhun, sampeyan bisa nyewa layanan kanggo njaluk jaran.

Andes pribumi gunung berapi Quilotoa

Ana ing kana sampeyan bisa delengen maneh fumarole gunung geni, sing sanajan ora aktif, isih ngetokake gas saka dhasar tlaga. Sampeyan bisa kanthi gampang mlaku ing sisih tlaga.

Latacunga, titik wiwitan kanggo Quilotoa

Aku uga nyaranake sampeyan ngunjungi pusat Latacunga, tetep ing kutha iki lan tamasya ing dina sabanjure. Kutha iki dianggep dadi kutha paling gedhe ing "sirkuit Quilotoa" lan titik keberangkatan utama kanggo Quilotoa lan Taman Nasional Cotopaxi. Minangka titik strategis ing Andes (malah duwe bandara penting kanggo negara kasebut).

Objek wisata utama masarakat yaiku greja ing tengah lan katedral, wiwit abad kaping XNUMX. Iki dudu kutha wisata lan mbantu mbantu mikir cara urip wong Ekuador Andean.

gunung geni Quilotoa

Tanpa mangu-mangu, Quilotoa minangka salah sawijining papan sing ora bakal dilalekake yen sampeyan ngunjungi. Gunung geni lan danau sing apik banget. Aku nyaranake supaya bisa ndeleng tontonan alam iki yen sampeyan bisa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*