Rasa Natal ing Warsawa

Sanajan tujuan Eropa sing apik kanggo ndeleng lampu Natal konsentrasi ing Jerman, Austria, Swiss lan ibukutha gedhe kayata London, Prague utawa Paris, sejatine akeh wisatawan sing nemokake Poland, negara sing duwe tradhisi Katulik sing nganggep serius preinan kasebut. Khusus ing Warsawa, ibukutha, sampeyan bakal nemokake rasa lan sihir Natal sing paling asli.

Ing pasar, kepenak lan kebak daya tarik, omah-omah kayu adol dekorasi Natal, kerajinan tangan lokal, panganan khas khas tanggal lan perhiasan kostum ing endi potongan-potongan klasik amber Baltik ora kurang. Saliyane anggur mulled Eropa Tengah, bir panas sing kaget uga diombe ing kene. Iki minangka telung pasar Natal utama ing kutha kasebut:

El Pasar Alun-Alun (Rynek Starego Miasta), ing Warsawa sing bersejarah, dianggep minangka Situs Warisan Dunia UNESCO, paling rame; dianjurake banget uga Pasar Kastil Square (Plac Zamkowy), ing sangisore kolom Raja Sigismund III Vasa; ora kalah spektakuler yaiku pasar sing dipasang ing sikil Istana Budaya lan Ilmu Pengetahuan (Plac Defilad), bangunan paling apik ing ibukutha Polandia, yaiku monster sing diangkat nalika jaman Soviet.

Saliyane telung arah kasebut, luwih becik mlaku-mlaku liwat Krakowskie Przedmiescie utawa Nowy Swiat, lurung-lurung abad pertengahan kanthi butik, restoran, kafe lan teater sing elegan. Luangake wektu kanggo nemokake gastronomi lokal  kaya urek venison panggang karo cranberry, disuguhake nganggo gelas vodka Polandia. Pungkasan, aja mandheg ngrasakake pamitan Natal sing Warsawa Filharmonik nggawa kutha kanggo banyu kanthi semangat Natal.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*