Rekomendasi lan saran kesehatan kanggo macem-macem tujuan (II)

Wingi sampeyan nggawa artikel pertama rekomendasi lan saran kesehatan, sing bisa diwaca babagan iki pranala. Dina iki kita bakal menehi sing anyar babagan iki, nanging wektu iki njupuk akun 3 tujuan sing beda. Sampeyan mengko lelungan ing endi? Yen sampeyan pengin ngerti vaksin apa sing dibutuhake kanggo lelungan menyang tujuan sing sampeyan pikirake, wenehake ing bagean komentar, lan kita bakal ngatasi keraguan sampeyan ...

Apa sampeyan lelungan menyang Arab Saudi?

Yen sampeyan enggal duwe plancongan sing dijadwalake menyang Arab Saudi, bisa kerja utawa santai, sampeyan kudu ngerti kabeh babagan negara kasebut.

Data sing kudu sampeyan ngerteni

Ibu kutha Arab Saudi yaiku Riad lan basa resmi yaiku Wong Arab. Pendhudhuke mung udakara 22.000.000 jiwa lan itungane yaiku riyad Saudi.

Sedasa ati-ati karo suhu gumantung karo musim sing sampeyan lakoni, amarga iku negara sing panas banget. Suhu nalika musim panas bisa tekan luwih saka 45ºC lan ing mangsa adhem suhu udakara 25ºC. Hujan mung sithik banget ing kana, nanging yen udan, sawetara, biasane ana ing antarane wulan November lan Februari, lan sajrone wulan Mei.

Vaksinasi sing disaranake lan dibutuhake

  • ing vaksinasi Dianjurake minangka Kalender Vaksinasi resmi, sing kabeh kudu dianyari.
  • Ing tangan liyane, vaksin sing dibutuhake, kaya kedadeyan ing negara liya sing wis kita deleng sadurunge, yaiku Demam kuning wisatawan sing umure luwih saka 1 taun sing teka saka wilayah sing duwe risiko nularake penyakit kasebut utawa wong liya sing wis ngenteni luwih saka 12 jam ing perhentian bandara ing papan kanthi Fever Kuning.
  • Ing pembuluh getih liyane, kanggo sing peziarah umrah lan haji Sertifikat vaksinasi tumrap meningitis meningokokus, flu lan polio dibutuhake.

Apa sampeyan lelungan menyang India?

Kanggo wong sing seneng karo aku, ngimpi bisa lelungan menyang India, nanging ora beda karo aku, dheweke wis meh kabeh kabutuh kanggo ngimpi mau, ing kene kita menehi referensi kanggo kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan negara khas lan unik iki.

Data sing kudu sampeyan ngerteni

Ibukuthané yaiku New Delhi lan basane yaiku Hindi. Saiki duwe pedunung sing akeh banget: 1.040.000.000 minangka pedunung sing akehe.

Su itungan yaiku Rupee India lan kanggo sampeyan iklim Kita bisa ujar manawa bisa dipérang dadi telung musim: adhem (wiwit Oktober nganti Februari), panas (wiwit Maret nganti Juni) lan udan (saka wulan Juni nganti September). Antarane wulan Juni lan Oktober bisa uga ana kasus mononeon sing terisolasi.

Vaksinasi sing disaranake lan dibutuhake

Vaksin mung sing dibutuhake yaiku vaksin saka Demam kuning. Yen sampeyan teka tanpa sertifikat vaksinasi demam kuning, sampeyan bisa diisolasi suwene 6 dina yen sampeyan ketemu kahanan:

  1. Sampeyan nembé teka sawise 6 dina niliki negara sing duwe risiko Fever Kuning utawa wis ngliwati wilayah kasebut, sanajan sampeyan durung tetep nginep.
  2. Sampeyan teka ing kapal sing wis mangkat utawa ndemek plabuhan sing ana ing zona demam kuning, sanajan 30 dina sawise iku.
  3. Utawa pungkasane, yen sampeyan wis teka ing pesawat, sing wis ana ing zona risiko, ora diinfeksi sesuai karo ketentuan Peraturan India babagan Navigasi Udara.

Minangka vaksin sing disaranake, kita kudu nganyari kabeh vaksin ing tanggalan resmi.

Wujud resiko kena malaria saindhenging negara ing ngisor 2.000 meter.

Apa sampeyan lelungan menyang Yordania?

Yordania dununge ing sisih lor Arab Saudi, lan wewatesan karo Irak, Israel lan Suriah. Yen sampeyan lelungan ing kana, iki sing kudu sampeyan ngerteni.

Data sing kudu sampeyan ngerteni

Ibu kutha Yordania yaiku Amman lan 800 meter saka lumahing segara. Basa resmi yaiku Wong Arab lan itungane Dinar Yordania. Ana pedunung luwih saka 5.000.000 jiwa lan saiki duwe zona konflik, nanging kaya sing wis diandharake ing acara liyane, negara endi sing ora duwe wilayah kasebut?

Vaksinasi sing disaranake lan dibutuhake

  • Vaksin sing dibutuhake: Demam kuning ing wong sing umure luwih saka 1 taun.
  • Vaksin sing disaranake: Sing kapacak ing tanggalan vaksinasi resmi.

Iki minangka 3 negara sing lagi diadhepi saiki: Arab Saudi, India lan Yordania. Kaya sing wis diandharake ing artikel sadurunge, wenehi pitakon babagan negara liya ing bagean komentar lan kita bakal menehi komentar babagan artikel liyane. Matur nuwun!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*