Ribadavia

Ribadavia minangka desa Orense sing dununge ana ing antarane bukit-bukit kebak kebon anggur sing subur. Ora kanggo modal, ibukutha ing Wilayah Ribeiro, bandhing saka anggur sing populer. Siram dening Kali Avia, anak kali saka No sing uga ngliwati wilayah kotamadya, saiki dadi salah sawijining pusat ekonomi sing paling makmur Galicia.

Wiwit wektu kasebut, dheweke nglindhungi warisan monumental sing hebat banget yahudi, diwiwiti saka abad kaping XNUMX. Wong-wong Yahudi penting banget ing Ribadavia Pesta sejarah, sajrone pesta pernikahan Ibrani digawe maneh, kalebu acara era abad pertengahan liyane. Yen sampeyan pengin ngerti desa Orense sing apik, dinyatakake Komplek Artistik Sejarah ing taun 1947, sampeyan ngajak sampeyan tindakake.

Apa sing kudu dideleng ing Ribadavia

Padunung pertama ing wilayah Ribadavia yaiku celt, sing disusul karo wong Roma lan Arab. Nanging monumen utama kutha kasebut diwiwiti saka Abad Pertengahan lan tanggal mengko. Ayo padha kenal.

Suku Yahudi utawa seprapat Yahudi

Diwangun karo jaringan lurung-lurung sing sempit lan bobo ing tengah sejarah, dadi kompleks unik ing Galicia. Kanggo ngunjungi, luwih becik sampeyan ndhisik menyang Pusat Informasi Yahudi Galicia, sing ana ing Pazo saka Jumlah Ribadavía, bangunan abad kaping XNUMX sing apik sing ana ing Walikota Plaza.

Gandhengane karo wong Ibrani, sampeyan uga bisa ngunjungi Omah Inkuisisi, ing Jalan Yerusalem, istana sing apik banget lan ana plataran Renaissance sing apik banget.

Bèntèng Ribadavia

Kastil Ribadavia

Kastil Ribadavia

Iki minangka simbol utama kutha kasebut. Sanajan asale wiwit abad kaping XNUMX, konstruksi rampung rampung ing tanggal XNUMX. Saiki, sampeyan mung bisa ndeleng tembok lan menara, amarga ditinggal ing abad pitulas nalika Manor Kab, sing saiki dadi kantor pusat kantor turis. Ing ngarsane istana sampeyan bisa ndeleng tameng Sarmiento lan kulawarga Fajardo, jeneng kulawarga sing misuwur ing sejarah kutha kasebut.

Greja Santo Domingo lan kompleks biara

Ribadavia nduwe greja sing apik kayata San Juan, dibangun dening Ksatria Ordo Militer lan Hospitaller Santo Yohanes Yerusalem ing abad kaping XNUMX; sing saka Santiago, kanthi ukiran barok larang ing njero, utawa saka Saint mary magdalene, dibangun ing abad kaping XNUMX miturut kanon neoklasik.

Nanging ing ndhuwur kabeh nyetel sing dadi greja lan biara Santo Domingo. Iki minangka conto luar biasa saka pendhudhuk Gothic Galicia lan diumumake Monumen Nasional ing 1931.

Kapel Perawan Portal

Candi sing apik iki apik banget barang suci barokah lan kubah tong minyak sing spektakuler kanthi langit-langit sing dipasang. Minangka kanggo fasad, sampeyan bakal kanthi cepet ngakoni yen neoklasik wiwit rampung ing abad kaping XNUMX. Kaya jenenge, iki khusus kanggo Prawan saka Warta, santo pangreksa Ribadavia.

Kapel Saint Xes de Francelos

Kapel San Xes de Francelos

Kapel San Xes de Francelos

Iki minangka kapel pra-romanesque sing kalebu bagean saka biara Visigothic lawas sing saiki wis ilang. Sampeyan bakal nemokake dheweke ing desa Saint Mary Magdalene de Francelos, udakara rong kilometer saka Ribadavia, lan minangka salah siji saka sawetara conto pra-Romanesque sing disimpen ing saindenging Galicia.

Gubug ing Sierra de Suido

Yen seneng mlaku-mlaku, sampeyan bisa latihan ing Ribadavia ing sadawane dalan Ndeleng Suido. Lan, kanthi sengaja, bukak menyang gubuk. Dheweke minangka gubug watu sing kuat kanthi atap jembar sing dibangun ing Abad Pertengahan dening para pangon sing ngunggahake sapi menyang gunung kasebut.

Pazos saka Ribadavia

Kutha sing akeh sejarahe kudu duweni omah-omah mewah, ing Galicia diarani pazo. Ing antarane Ribadavia, sing wis kasebut babagan Jumlah Ribadavia lan Inkuisisi katon apik, nanging uga pazos de Kalima y Wong Quintans. Saliyane, dipasang ing bangunan kasebut Balai Kota, dibangun ing abad kaping XNUMX, sampeyan bisa ndeleng sing ayu menara jam.

Museum Etnografi

Uga dununge ing pazo sing ayu: ing omah-omah saka Marquis of Baamonde. Ing buku kasebut sampeyan bakal bisa ndeleng koleksi dokumenter sing sugih sing kalebu rekaman, teks, lan, utamane, foto sing diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX nganti saiki.

Alun-alun Utama Ribadavia

Alun-alun utama Ribadavia

Apa sing bakal dipangan ing kutha Galicia

Dolan maring Galicia lan ora nyoba masakan sing enak meh dadi dosa. Lan Ribadavia ora nguciwani babagan iki. Sing pertama sampeyan kudu ngerti yaiku kudu ana kutha ing kutha kasebut. Babagan babagan Doña Herminia Bakery, papan sing sampeyan bakal nemokake permen tradisional sing paling asli saka basa Ibrani kayata Bu, krim sing digawe karo kurma lan banyu mawar, utawa kamisch-broit, sing duwe kenari utawa almond.

Nanging dhisik, sampeyan bisa ngrasakake iwak lan daging sing paling apik. Antarane mantan, yaiku laut bream utawa gurita, kalorone siyap kanthi cara sing beda-beda. Lan, babagan sing terakhir, daging sapi lan daging babi.

Resep khas liyane sing bakal ditemokake ing Ribadavia yaiku Lacon kanthi ndhuwur turnip, sing Sup Galicia utawa edan, godhok sing duwe daging babi. Nanging luwih tradisional ing wilayah kasebut yaiku roti jagung lan Mrica.

Minangka kanggo permen liyane, saliyane sing kasebut, sampeyan duwe donor kuning teluring roti jahe lan nutty. Kanggo ngombe, sampeyan ora bisa kejawab gelas Ribeiro khas wilayah. Lan, yen sampeyan pengin, sawise mangan sampeyan bisa nyoba a omben-omben kopi utawa sing pomace gaweyan tangan.

Sawetara ganggang almond

nutty

Kapan luwih becik lunga menyang Ribadavia

Pendhudhuk asli Ribadavia ujar manawa kuthane duwe microclimate unik amarga dununge ing antarane gunung sing nglindhungi saka pengaruh samodra. Umumé, yaiku garing lan anget, sanajan ing mangsa adhem udan deres. Iki uga adhem, nalika musim panas cekak lan panas.

Mula, wektu sing paling apik kanggo ngunjungi kutha Galicia yaiku primavera. Kejabi, ing Pameran Ribeiro biasane ing wulan Mei. Nanging, ing wulan Agustus ing Pesta sejarah, sing wis dakkandhani, lan sampeyan uga kudu seneng.

Carane njaluk menyang Ribadavia

Kutha Galicia dikomunikasikan dening ril sepur karo kutha kaya Orense, León utawa Vigo. Sampeyan uga bisa lelungan bis. Nanging, yen sampeyan pengin nggunakake dhewe pelatih, sampeyan kasengsem ngerti manawa dalan sing bakal nggawa sampeyan yaiku Dalan gedhe Rías Bajas utawa A-52, sing gabung karo Benavente karo Porriño lan saka ngendi sampeyan kudu metu liwat N-120.

Minangka kesimpulan, Ribadavia yaiku Komplek Artistik Sejarah lan nawakake papan alam sing apik lan gastronomi sing enak sing standare yaiku anggur Ribeiro, sing digawe ing wilayah kasebut. Apa sampeyan ora seneng ngunjungi kutha Orense sing apik?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*