Rosario de Yauca: Prawan Iqueña

 

Perawan Yacua

Ana akeh wong sing ngrasakake semangat kanggo Rosario de Yauca: La Virgen Iqueña. Dheweke minangka Perawan sing kanggo akeh wong sing percaya, dheweke rumangsa cedhak karo wektu sing paling ala lan paling apik, dheweke ngrasakake Rosario de Yauca, ora nate ninggalake dheweke lan ngirimake kekuwatan marang dheweke kapan wae dibutuhake. Dheweke dadi Perawan sing misuwur ing Peru, persis ing kutha Ica.

Penghormatan santo pelindung Ica

Ziarah kanggo ngunjungi Perawan Yacua

Akhir minggu pertama Oktober yaiku tanggal integritas lan penyatuan kanggo masarakat Ica ing Peru, amarga kasucian sing penting banget kayata Perawan Rosario Yauca dirayakake, kang papan dununge dununge ana ing pojokan kutha lan ing endi kebiasaan yen ziarah. Ziarah iki wis suwe suwene udakara 6 jam, nanging para penganute nindakake kanthi seneng lan seneng banget.

Dina Setu pertama Oktober, Ica lumpuh kanggo menehi pakurmatan marang pelindunge. Ing dina sing penting iki, lurung-lurung diisi karo wong-wong, kanthi bis karo wong-wong sing teka ing kutha kasebut kanggo ngurmati santo pangreksa lan tanpa prabédan, kabeh lunga menyang papan suci Yauca.

Ngakses papan suci iku dudu tugas sing gampang

Cagar Alam Prawan Yacua

Papan suci kasebut dununge ana ing wetune ara-ara samun sing wedhi, pasir lan ora teratur. Pancen angel dilintasi, sanajan kendharaan sing paling apik wis kesulitan ngakses. Nanging, tantangan lan komitmen para mukmin yaiku nyebrang kutha, lingkungan lan ara-ara samun kasebut kanthi mlaku.

Garis jembar ing sawijining arah mbentuk awak para penyembah sing biasane mlaku ing klompok., tumuju ing papan suci. Tanpa mangu-mangu kabeh pengabdian lan kepinginan kanggo teka, perasaan sing padha nggabungake wong kanggo Perawan ora mesthi ana sing nyenengake. Kanggo dheweke, dheweke ngebaki ati lan dheweke rumangsa wareg sanajan ana kangelan.

Bis-bis kasebut dikemas karo wong-wong sing pengin ngurmati pelindung kasebut. Bis-bus kasebut katon kaya kafilah lan njupuk dalan liya kanggo para peziarah, sing ngosongake kutha kasebut, dadi sepi, ngirim nyawa menyang ara-ara samun sing garing sing ngenteni Prawan.

Pengalaman unik kanggo para penganut sampeyan

Perawan Yacua

Pengalaman sing apik yaiku urip nalika kabeh kutha ngupayakake acara keagamaan, sing mandheg rutinitas kanggo ngrungokake panjaluk ilahi, adat istiadat sing ditinggalake kutha-kutha gedhe kanggo urip kanthi kacau saben dina. Ica luwih apik tinimbang ing tanggal kasebut, nalika ngilangi dalane menyang monumen agama sing adoh banget saka watese, Adoh saka semen lan swara sing ngganggu jiwa, cedhak karo alam, ing endi urip luwih saka sing sampeyan kira. Wong-wong teka bebarengan kanthi tujuan tunggal, kanggo ngurmati Virgin Iqueña, sing ngancani dheweke sajrone taun ing ati.

Jalur ziarah menyang papan suci dikorbanake nanging yen sampeyan pengin ngrasakake kepenuhan departemen Ica, iku wayahe paling apik, amarga dalan sampeyan uga dingerteni minangka tur tur, amarga liwat pusat kutha; pinggiran langsung sing dadi hacienda; distrik deso Los Aquijes; ara-ara samun ing sangisore langit sing kebak lintang; lan distrik Yauca del Rosario, sing jenenge amarga prawan festival lan papan dununge candhi kasebut. Umume propinsi Ica misuwur amarga lelungan iman iki, ing saliyane ngganggu pandangan sampeyan, sampeyan bisa sinau babagan sentimen agama komunitas sing ora asing karo adat istiadat jaman biyen. Ing wulan Oktober, pasuryan Ica paling apik amarga religiusitas.

Rosario de Yauca: Prawan Iqueña

Nalika wiwitan abad kaping XNUMX nalika, ing tengah ara-ara samun Yauca, Prawan ditemokake ing antarane grumbul dening telung wong sing manggon ing kutha kasebut, lan dheweke bisa mikir kaping pisanan sing uga diarani saiki: "Our Lady of the Rosary" lan dheweke duwe bayi Yesus ing tangan lan tasbeh sing menehi tangan. Gambar kasebut udakara udakara 60cms lan ditinggal wong sing kesasar ing gurun Ica.

Miturut kesaksian kasebut, kedadeyan kasebut dina Setu pertama Oktober, tepat tanggal 3 Oktober 1701. Mula saka tanggal kasebut dirayakake ing dina Setu pisanan ing Oktober saben taun lan kabeh penganute lelungan liwat ara-ara samun kanggo nyembah dina sing apik banget, ing endi Virgin bisa ditemokake lan akeh wong sing diluwari. ara-ara samun sepi.

Wong sing nemokake Prawan ora dilalekake, lan saiki dheweke isih dadi wong sing kudu dielingake kanggo kabeh warga lokal. Jeneng wong-wong kasebut yaiku: Nicolás Ortega, Diego Gutiérrez lan Francisco Córdova. Thanks kanggo wong telu iki, Virgin Iqueña bisa ditulungi lan saiki dheweke bisa disembah dening kabeh penyembah.

Perawan Yauca

Nalika ketemu, dheweke mikir arep ngirim dheweke menyang Ica, nanging nalika nyoba ngeterake, dheweke ora bisa, nanging iki kayane dudu kebetulan.. Wong-wong sing nyoba ngunggahake dheweke lan ora sukses, napsirake manawa Perawan ora pengin diangkut lan pengin tetep karo wong-wong mau kanggo nglindhungi dheweke wiwit dheweke ditemokake minangka tumindak tresna banget marang dheweke. Panjaluk Ibune Gusti Allah tetep ing ara-ara samun lan mulane dheweke nggawe kapel kanggo matur nuwun marang Calitxo Muñoz. Sawise ndonga, Prawan kasebut digawa menyang omah anyar, menyang papan perlindungan saiki. Warta kasebut nyebar ing kutha-kutha lan wiwit iku, Prawan Yacua dipuji dening kabeh warga sing nggawe dheweke dadi pangawal ing salawas-lawase.

Yen sampeyan nate plancong menyang kutha iki ing Peru, aja ragu-ragu, supaya bisa teka ing dina Setu pisanan Oktober amarga kanthi cara kasebut, sampeyan bakal bisa ngrasakake pengabdian kanggo Virgin. Sampeyan bakal bisa ngrasakake tresnane para bangsawan kanggo dheweke lan kepiye kutha kasebut nyawiji emosine kanggo ngurmati, dadi kutha kasebut ora ana pedunung amarga kabeh wong lagi lunga menyang papan suci kanggo ngurmati.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   german ngandika

    Matur nuwun ibu yauca kanggo kabeh sih sing diwenehake lan matur nuwun amarga sampeyan wis mberkahi anak liyane

  2.   mukjijat ngandika

    Dheweke pancen Prawan sing ajaib banget, aku duwe kapercayan banget marang dheweke, aku janji bakal ziarah sajrone setaun lan wis 5 taun sing bakal daklakoni, amarga dheweke terus ngrungokake aku lan menehi akeh ndukung.

    Matur nuwun ibu suci