Roso ing Thailand.

Tailandia miturut kahanane, lan budayane pancen wis ditandhani kanthi nyata China lan India. Minangka asil saka hubungan iki, gastronomi Biasane cukup pedhes, kanthi campuran rasa lan warna, game sensasi sing ngisi indra sampeyan. Iki minangka pawon sing kontras, pedhes legi, asem-asin etc.

Umume panganan didhasarake ing beras, putih, ing sup utawa digoreng. Unsur liyane sing digunakake yaiku papak, lombok, santen lan sambel iwak.

Spesies gastronomi Thailand sing klasik yaiku kari abang lan kari ijo sing digawe nganggo ketumbar lan lada ijo.

Saka telung panganan saben dinane, kanggo warga lokal Tailandia wayahe paling penting yaiku wektu nedha bengi, ing endi panganan sing paling apik dituduhake. Kaya sup, pitik lan kabeh sing digawe kanthi cara sing beda-beda.

Sawetara resep sing sampeyan ora bisa mandheg nyoba ngerti masakan Thailand, yaiku loin birufin karo wiji wijen, bayem, jamur lan kecap lan kanggo sing ora seneng iwak, coba kasebut pitik diiseni bumbu dibungkus godhong sayuran.

Umume pasugatan disajikake kanthi macem-macem saos Klien sing bisa milih milih sing siji, sing paling asring digunakake yaiku campuran bawang putih, pasta teri, gula, bawang, cayenne, lombok, kecap lan uyah. Sanajan campuran kasebut katon beresiko, nanging sugih banget.

Mangkene perkenalan cilik kanggo masakan Thailand. Ayo roso lan ambune nutupi rasa sampeyan.

Napsu Bon !!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*