Wisata ing Gurun Tabernas utawa Spanyol Kulon Kulon

Ara-ara samun Tabernas. Gambar liwat Chema Artero

Gurun Tabernas ing Almería minangka salah sawijining langka alam sing gumun wong sing ngunjungi Spanyol. Utamane nalika nerangake siji-sijine wilayah ara-ara samun ing bawana Eropa. Dumunung ing antarane Sierras de los Filabres lan Alhamilla lan entuk misuwur ing saindenging jagad nalika ing pertengahan abad kaping XNUMX dadi film sing apik banget kanggo produksi nasional lan internasional.

Srengenge, suhu dhuwur lan udan sithik nggawe lanskap padang rumput tangga kanthi kahanan urip sing angel banget, nanging mung akeh populasi fauna lan flora sing manggoni. Kasedhiya karo lepen lan dalan sing garing, wayah surup yen sampeyan bisa mikirake kaendahane kanthi nggambarake cahya srengenge sing abang ing malang lunar.

Hollywood nggawe bayangan lan pemandangan sing garing lan garing ing film-film mitos Wild West kayata 'The Good, the Ugly and the Bad' nanging uga ing film-film modern kayata 'Indiana Jones and the Last Crusade'. Mula, apa luwih becik takon apa bab Gurun Tabernas sing narik kawigatene jagad bioskop kanthi kuat?

Magnetik kanggo ekowisata

Gambar liwat Spanyol Klasik Raid

Nalika pengunjung tekan Gurun Tabernas, dheweke bakal meh langsung ngerti yen dheweke ana ing wilayah sing beda. Laut Mediterania sing anget gabung ing Cabo de Gata karo tanah tandus, dadi salah sawijining pemandangan sing paling apik ing pesisir Andalusia. Kajaba iku, minat lanskap ditambah karo nilai lingkungan sing dhuwur amarga ana macem-macem spesies tanduran lan kewan sing unik ing Eropa lan uga ing jagad iki amarga arang banget. Pancen amarga sugih avifauna, papan iki dinyatakake minangka Area Perlindhungan Khusus kanggo Manuk.

Saiki sampeyan bisa nindakake rute kanthi 4 × 4 utawa mlaku-mlaku kanggo ngerti Gurun Tabernas kanthi rinci. Pengalaman unik sing ora bakal dilalekake dening pengunjung.

Surga kanggo para pembuat film

Salah sawijining sumber ekonomi sing paling bisa dieksploitasi ing Gurun Tabernas yaiku dadi setting kanggo syuting macem-macem film. Kasunyatane, Gurun Tabernas minangka swarga film Hollywood ing taun 60-an lan 70-an ing abad kaping-XNUMX. Ing kene set kasebut didegake kanggo nggawe Amerika Far West lan lintang-lintang kayata Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Anthony Quinn, Claudia Cardinale, Alain Delon, Sean Connery, Raquel Welch lan Orson Welles mlaku-mlaku. Lansekap kasebut dadi papan kanggo adegan film-film hebat kayata: "Lawrence of Arabia", "Cleopatra", "Sing apik, ala lan ala", "Pati duwe rega" utawa "Indiana Jones lan perang salib pungkasan" .

Taman Tema Bioskop Cowboy

Nalika mriyang film Kulon rampung, Set kasebut digunakake kanggo nggawe taman tema sing diarani Parque Oasis Poblado del Oeste ing endi kutha cilik saka Wild West lan sawetara adegan mitos saka genre barat digawe maneh. Dadi, sampeyan bisa melu acara kayata duel ing antarane pria bersenjata, rampokan bank, nari bisa ing salin, lsp. Sampeyan uga bisa ngunjungi telung musium sing menarik kayata:

  • Museum Bioskop: Nduwe koleksi proyektor, poster (poster billboard film sisih kulon sing direkam ing Almería) lan macem-macem aksesoris sing bakal nggawe sampeyan seneng mlaku-mlaku liwat sejarah seni kaping pitu, mungkasi kunjungan ing ruangan proyeksi lawas sing digunakake.
  • Museum Mobil: Mobil lan stagecoach sing paling akeh dilestarikan kanthi kondhisi sampurna wiwit digunakake ing produksi film gedhe, sing nggawe Gary Cooper utawa Clint Easwood, antara liya, dadi legenda.
  • Taman kaktus: Taman iki dadi luwih saka 250 spesies kaktus saka sudhut planet sing beda-beda. Rega tiket 22,5 euro kanggo wong diwasa lan 12,5 kanggo bocah.

Parque Oasis Poblado del Oeste mbukak ing akhir minggu lan akhir minggu suwene. Saka Paskah mbukak saben dina, nanging kanggo informasi luwih lengkap, luwih becik hubungi 902-533-532.

Rute Trilogi Dolar

Taun kepungkur Junta de Andalucía nampilake rute sing diarani Trilogi Dolar kanggo ngurmati jaman kepungkur Gurun Tabernas minangka film. Rute iki nggawa kita menyang enclaves sing Trilogi Dolar dening sutradara Sergio Leone, sawijining referensi ing genre barat sing kaset saka kaset 'Kanggo sithik dolar' (1964), 'Pati duwe rega' (1965) lan 'Sing apik, ala lan ala' (1966).

Inisiatif iki minangka bagean saka proyek Rute Film Apik liwat Andalusia, sing tujuane nawakake tur tur virtual kanggo komunitas Spanyol iki sing tengara pas karo lokasi syuting film sing dadi bagean saka produksi film utama sing direkam ing wilayah

Rute Trilogi Dolar uga duwe tujuan simbolik amarga dadi rute bioskop pertama liwat provinsi Almería, kanggo nilai emblematic lan prominence, ing taun 60-an ing bioskop internasional umume lan ing genre barat khususe.

Omah Bioskop Almería

Gambar liwat Pariwisata Almería

Ing kutha Almería, calle Camino Romero, 1 - Villa Blanca, ana sing diarani Casa del Cine de Almería sing niti priksa sinematografi provinsi kasebut kanggo njaga memori sejarah. Kajaba iku, papan iki biyen dadi akomodasi kanggo para juru basa sajrone syuting film kasebut, kalebu Clint Eastwood lan Brigitte Bardot. Nanging, sing menehi luwih misuwur ing omah kasebut yaiku John Lennon sing ing taun 1966 melu syuting film How I Won the War lan sajrone dheweke urip, dheweke nyipta lagu Strawberry Fields Forever.

Lawang ing Film Film Almería regane 3 euro kanggo umum lan 2 euro dikurangi. Bisa dikunjungi saben dina ing minggu nanging sampeyan kudu mriksa jam pambuka.

Festival Film Internasional Almería

Gambar liwat RTVE

Ing wulan November 2016, Festival Film Internasional Almería nggayuh edhisi kaping limalas kanthi tujuan kanggo nggawe awake dhewe minangka salah sawijining referensi utama genre ing saindenging jagad. Kanthi festival iki, hubungan tradisional antara Almería lan bioskop dijaga lan papan kanggo rapat lan refleksi digawe kanggo para profesional, sejarawan lan kritikus film., luwih seneng hubungan karo festival film nasional lan internasional liyane.

Kaya ing edhisi sadurunge, taun kepungkur organisasi festival kasebut maneh kolaborasi karo masarakat Almeria.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*