Rute Pablo Escobar ing Kolombia

rute escobar

'Narcos', seri sing diluncurake Netflix ing musim panas 2015 babagan Pablo Escobar, maneh nggugah minat masarakat kanggo tokoh kontroversial pangeran narkoba paling gedhe ing pungkasan abad kaping-XNUMX.

Dokumenter, seri, buku, souvenir lan uga rute wisata ngupayakake ngelingi pimpinan Medellín Cartel. Salah sawijine yaiku Tur Pablo Escobar sing ngundang sampeyan ngunjungi papan sing paling apik sajrone para pedagang ing Kolombia. Nanging, inisiatif iki ora dianggep apik dening panguwasa Medellín, sing ngati-ngati kagum kepiye para turis ditawakake rute liwat cradle perdagangan narkoba ing Kolombia, ing kala-kala, jejak karakter kontroversial iki ditrapake.

Bogotá

Pemberhentian pertama rute Escobar yaiku ibukutha Kolombia. Ing kana, sampeyan bisa tur ing pusat kutha sing bersejarah kanggo ngunjungi warisan sejarah-seni banjur menyang Museum Polisi, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng Harley Davidson kanthi ukiran emas lan kancing perak sing ditindakake dening pedagang narkoba kanthi ilegal menyang negara kasebut kanggo diparingi sedulur.

Gambar | Museum Polisi Nasional Bogotá

Gambar | Museum Polisi Nasional Bogotá

Ana akeh obyek liyane ing awake Escobar kayata pistol perak sangang milimeter sing dheweke simpen ing tungkak kiwa, beeper, ponsel (salah sawijine wong sing duwe siji ing jagad iki) lan meja kanthi rahasia kompartemen ing ngendi dheweke ndhelikake awis, bedhil lan obatan. Ditulis manawa capo mrentah mateni tukang kayu sing nggawe prabotan jinis iki supaya ora ngulungake dheweke menyang pejabat.

Sawise ing Museum Polisi, sampeyan uga kudu ngerti luwih lengkap babagan bangunan sing apik iki wiwit taun 20an lan kanthi gaya republik Prancis sing diumumake minangka warisan sejarah nasional. Disaranake munggah menyang teras kanggo ngrasakake pemandangan Katedral, gunung sing ngubengi Bogotá, lingkungan Candelaria utawa papan perlindungan Montserrat.

Sawise neng museum, pawai nerusake nemokake sawetara properti Escobar ing Bogotá lan pungkasane mandheg ing ngarep Kongres Republik, ing kana dheweke nyekel kursi minangka perwakilan DPR.

Hacienda Napoles

rute-escobar-hacienda-napoles

Dumunung ing Puerto Triunfo, tengah-tengah ing antarane Bogotá lan Medellín, yaiku Hacienda Napoles sing eksentrik, ing endi pedagang narkoba urip suwene umur emas karo kulawarga.

Dheweke tuku ing taun 1979 kanggo nggawe papan rekreasi nanging uga dadi papan rapat kanggo anggota Medellín Cartel, kanggo ngrencanakake rute obat Kolombia utawa ngilangi mungsuh pimpinane.

Puluhan taun kepungkur, dheweke duwe atraksi unik kayata simulasi taman Jurassic, bullring, ruang koleksi mobil lan sawetara kolam renang. Nanging, kabeh atraksi Hacienda Napoles, kebun binatang sing nggabungake 200 spesies kewan kayata kuda nil, gajah, jerapah, manuk unta lan zebra, lan liya-liyane.

Sawise negara Kolombia nyita properti kasebut saka kulawarga Pablo Escobar, omah kasebut direnovasi lan dibukak kanggo kabeh pamirsa. Dadi, kebon binatang peternakan kasebut terus mbukak uga sawetara pojokan sing nuduhake mati lan pedagang obat kasebut.

Kajaba iku, ana kemungkinan tetep lan kemah ing Hacienda Napoles lan njupuk rute hiking utawa muter liwat hacienda kanggo ndeleng dalan sing biasa Escobar uwal saka pejabat.

Medellin

rute escobar-medellin

Kutha Kolombia iki minangka pusat operasional Pablo Escobar. Ing kene pengunjung bakal bisa ngerti omah sing mateni pengedar obat narkoba ing wulan Desember 1993 ing lingkungan Los Olivos., bangunan Monaco (papan urip umume), saliyane bangunan Dallas lan liyane sing duweke lan kalebu bagean saka rute kasebut. Sawetara tur malah mandheg ing lingkungan Envigadeño (kutha cedhak Medellín) sing nyumurupi kulawarga Escobar diwasa.

Ing Medellín uga ana museum omah para pedagang sing dikelola kulawarga lan makamé ing kuburan Montesacro. ing kana dheweke dikubur ing sangisore nisan sing diwaca 'Don Pablo' bebarengan karo sawetara anggota kulawarga lan pengawal.

Lingkungan Pablo Escobar

Gambar | Terra News

Gambar | Terra News

Resmi dikenal kanthi jeneng Medellín Sin Tugurios, yaiku lingkungan sing digawe Pablo Escobar ing papan sampah Moravia ing wiwitan taun 80an. ing kampanye lengkap dadi kongres. Narco kasebut menehi omah kanggo wong-wong sing manggon ing TPA lan pirang-pirang taun sawise seda, tokoh kasebut isih ana ing kene, kanthi kontroversi lan memori amarga sanajan jeneng resmi Medellín Sin Tugurios, para pedunung seneng nyebut desa kasebut ing lingkungane Escobar, kanthi premis 'sejarah ora kudu ditolak', nanging kontroversial bisa uga.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*