Rute Ferro ing Andorra

Gambar | Plancongan deso

Salah sawijining rute paling gampang kanggo miwiti bocah ing hiking yaiku Ruta del Ferro ing Andorra. Bisa diakses nganti bisa disaranake kanggo sapa wae tanpa preduli umur utawa kahanan fisik.

Jeneng rute iki nuduhake pentinge perdagangan wesi kanggo Principality Andorra, umume, lan paroki Ordino, utamane, sajrone abad pitulas lan sangalas. Mula, iki minangka rute sing nuduhake bobot kegiatan metalurgi ing wilayah iki bebarengan karo lanskap Andorran sing apik.

Rute Ferro

Jadwal Andorra sejatine minangka rute budaya lan alam sing nganti tekan papan liya ing Pyrenees, kayata Catalonia, Aquitaine, Ariège, Vizcaya lan Guipúzcoa. Amarga kepinterane, kasunyatan manawa cocog kanggo kabeh pamirsa lan kolaborasi ing antarane negara-negara, ing taun 2004, Ruta del Ferro nampa penghargaan Dewan Eropa sing mulya.

Rute Jalur Ral

Supaya sampeyan bisa nindakake Ferro Route minangka kulawarga, kita menehi saran rute Ral Path, ing antarane kutha La Cortinada lan Llorts, sing gampang ditindakake kanthi gampang, lan meh ora nyenengake lan nikmati sawetara sing nyenengaketampilan dable.

Rute Ferro diwiwiti ing jejere taman mobil Llorts Mine, ing endi mobil bisa diparkir. Loro dalan sing mudhun sing bakal kita lakoni menyang La Cortinada lan tambang kasebut cedhak karo parkiran.

Tambang iki biyen cocog banget karo warga desa gunung kasebut. Ing mangsa panas, para tamu ditawani supaya bisa tur ing njero tambang uga nemokake pameran permanen patung kontemporer sing diarani Camino de los Trajinantes uga kemungkinan lumaku ing dalan Iron Man.

Bebarengan karo tambang Sedomet lan Ransol, Tambang Llorts menehi panganan ing forge ing wilayah kasebut, sanajan sing terakhir mung operasional patang taun amarga jumlah zat besi sing ana ing njero.

Mlaku ing ngarepe tambang kasebut, kita bakal nemokake macem-macem poin sing ditandhani karo nomer sing nuduhake papan sing disenengi ing rencana.

Gambar | Pixel

Titik 1: Iki minangka watu metamorf sing biasane digunakake kanggo nggawe atap omah ing Andorra.

Titik 2: Iki minangka sumber alami kanthi wesi akeh ing ngisor.

Titik 3: Kita ngadhepi wilayah sing lembab banget, lumut lan tanduran cilik liyane akeh.

Titik 4: Ing sisih kiwa ana dalan sing tumuju ing Bordas de Ensegur. Ing jaman biyen, wong-wong saka desa teka ing kene nalika musim panas nggawa ingon-ingon kanggo ngliwati musim kasebut. Iki minangka situs kanthi akeh kabin lan wilayah suket. Kajaba iku, ing jurang Ensegur sampeyan bisa latihan ngarai.

Titik 5: Saka kene, sampeyan bisa nyinaoni vegetasi ing wilayah kasebut kanthi sampurna

Titik 6: dununge rada adoh, ing endi jalur kasebut dilindhungi tembok watu sing diarani tembok watu garing sing bisa nyegah mlebu sapi ing transhumansi.

Titik 7: Kita nemokake Jembatan Les Moles, persimpangan ing antarane dalan Tal lan sing tekan Llorts. Sawise mlaku sawetara meter, kita bakal ndeleng padang rumput kanthi 7 patung njaba Iron Man dening seniman Prancis Rachid Khimoune.

Titik 8: Rute sepur terus mudhun lan ing sisih tengen yaiku Puente del Vilaró, ing jejere area istirahat. Ora suwe, dalan kasebut ngliwati gunwale lan ing forge Vilaró, ing endi wesi dipikolehi kanthi nyuda langsung mineral sing diekstrak ing tambang.

Titik 9: Sawise titik iki, kita terus mudhun karo lembah ing antarane padang rumput gedhe lan ninggalake dalan sing beda ing sisih kiwa sing munggah menyang lembah Ensegur. Kita wis bisa ndeleng omah-omah Arans ing sisih mburi sisih tengen. Yen terus mlaku, kita tekan jembatan Arans.

Titik 10: Nalika nyedhaki La Cortinada, kali Valira del Nord saya cedhak. Ing wilayah iki, banyu duwe warna semu abang amarga akeh isi wesi ing lemah sing ana. Nindakake jalur sing ngliwati pabrik Mas de Soler, kita wis tekan La Cortinada.

Nyebrang jembatan sing ngarah menyang pinggir Kali liyane, kita tekan pabrik pengilangan waja Cal Pal, loro bangunan wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX. Kantor Turis nawakake wisata nalika musim panas.

Titik 11: Nalika nyebrang dalan, kita nemokake salah sawijining simbol Lembah Ordino amarga kekayaan seni lan budaya: greja Sant Martí de La Cortinada (1: 00h - 1.330m). Bangunan kasebut ana gandhengane karo Rute Besi amarga batang misbyah utama lan kapel sisih digawe saka wesi.

Kanggo bali, sampeyan kudu mbatalake kabeh dalan lan udakara sak jam sampeyan bakal bali menyang Tambang Llorts.

Hiking karo bocah-bocah

Tips nindakake Rute Ferro

  • Download aplikasi keamanan lapangan sing ngidini para pendaki ngirim lokasi sing tepat kanggo tim penyelamat nalika darurat.
  • Hormat alam: seneng deso lan tinggalake kaya sing sampeyan temokake.
  • Ngombe kanthi jumlah sithik. Banyu jatah kanggo awet kabeh rute.
  • Yen sampeyan tekan bagean sing dianggep mbebayani utawa ora ana kemungkinan sampeyan, luwih becik dibalik.
  • Priksa prakiraan cuaca kanggo papan, tanggal lan wektu budhal.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*