Nevados saka Peru

Pegunungan salju salju ing Peru

Bumi duwe mujur nengen sing apik banget lan yen kita mikir kepiye carane digawe, pirang-pirang abad, kanthi gerakan kerak lan lempeng tektonik sing ndadak lan nyebabake, luwih apik banget.

La Cordillera de los Andes minangka salah sawijining pucuk gunung sing paling apik ing saindenging jagad lan sing paling jembar banjur nyebrang profil sawetara negara Amerika Selatan ing tangi. Salah sawijining negara kasebut yaiku Peru lan pegunungane dhewe kanthi salju sing salju terus dadi tujuan wisata gunung sing paling apik. Ayo ngerteni gunung salju ing Peru.

Cordillera de Los Andes katon saka angkasa

Pegunungan Andes negesake salah sawijining sisih Kolombia, bagean saka Venezuela, Ekuador, Bolivia, Peru, Chili lan Argentina. Dhuwur umure pegunungan patang ewu meter nanging Aconcagua, sawijining pucuk paling dhuwur, ing lemah Argentina, ing dhuwure 6960 meter mula ngetutake dheweke menyang Himalaya.

Kita bisa ngomong manawa Andes minangka atap Amerika lan kita ora bakal salah. Kajaba iku, uga nyimpen gunung geni ing ketinggian paling dhuwur ing Bumi lan lelungan total 7240 kilometer. Nalika mungkasi perjalanan dawa sing cedhak karo Samodra Pasifik, mula klelep ing banyu ing Atlantik Kidul, ing pucuk Isla de los Estados, lan, ing sisih liyane, meh ing Segara Karibia.

Nevados saka Peru

Ahli geologi ujar manawa pegunungan Amerika iki dibentuk kanthi mindhah piring Nazca ing sangisore piring Amerika Selatan, ing pungkasan jaman pungkasan jaman jaman kreta utawa kreta ndhuwur, jaman pungkasan jaman kreta sing rampung 66 yuta taun kepungkur. Minangka gerakan subduksi mula asile yaiku ana kegiyatan vulkanik sajrone dawa.

Pegunungan salju sing diarani salju ing Peru dununge ana ing Andes Tengah, sektor sing kalebu Andes Bolivia, Argentina, Chili lan Peru. Inca jenenge nganggo tembung kasebut Apus menyang pucuk salju sing langgeng lan dheweke bakal dadi tujuan gunung, trekking lan petualangan.

Nevado Huascarán

Nevado Huascuran

Massif iki nganggo tutup salju ana ing departemen Ancash, Peru Tengah. Pancen pancen dhuwur banget dhuwure 6768 meter lan duwe total saka telung puncak mung ora ana bedane dhuwur ing antarane. Jisim granit ditutupi bumi, vegetasi lan salju dibentuk udakara limang yuta taun kepungkur.

Iki minangka gunung kaping lima paling dhuwur ing Amerika Lan amarga kabeh ana masalah perspektif, yen dhuwure saka tengah bumi diukur, mula bakal dadi gunung paling dhuwur nomer loro ing donya, yaiku meh rong kilometer luwih dhuwur tinimbang Gunung Everest.

Lembah Llanganuco

Rong lembah jero sing misahake saka pegunungan, jurang kaya sing diarani ing sekitar kene. Ing kali pertama dununge ing Taman nasional huascaran, kanthi lagune lan mujur nengen turis. Sing nomer loro kurang disenengi, mula ora kekurangan kaendahan utawa cathetan: Nduwe trowongan mobil paling dhuwur ing saindenging jagad: 4732 meter.

Nalika salah sawijining pucuk munggah ing ndhuwur taun 1908, lan ditindakake dening wanita Amerika, Annie Peck, pucuk liyane mung bakal dikunjungi wong ing taun 1932. Taman iki minangka Situs Warisan Dunia wiwit taun 1985, minangka cadangan Biosfera amarga laguna lan glasier sing cacahe meh telung puluh.

Nevado de Alpamayo

Snowy Santa Cruz

Iki minangka gunung liyane ing departemen Ancash ing Peru. Ukuran dhuwure 5947 meter lan minangka gada es lan rock sing kanggo akeh spesialis duwe gelar kasebut la Gunung sing paling apik ing saindenging jagad.

Katon kaya piramida kasampurnan gedhe lan sanajan dudu segara inggil, ayu banget supaya detail kasebut bakal dilalekake. Kutha paling cedhak kanggo miwiti petualangan ngerti gunung Peru iki yaiku 467 kilometer saka Lima lan Caraz.

Wong Kulon, kita ora bakal ngerti yen ana wong sing lunga sadurunge, tekan pucuk ing 30 abad kaping rong puluh. Saiki rute standar kanggo nggayuh puncak yaiku sing dibukak dening sekelompok pendaki Italia patang puluh taun kepungkur, ing sadawane sisih kidul wetan. Ora gampang lan miturut omongane, katon kaya Himalaya.

Nevado Huaytapallana

Nevado Huaytapallana

Gunung salju iki dununge wiwit taun 2001 minangka wilayah sing dilindhungi ing departemen Junín ing Peru. Ndhuwur sawetara pucuk lan paling dhuwur 5557 meter dene sing nomer loro mung ngisor 5530 meter. Mengko, amarga akeh pucuk kanthi ketinggian sing ditambahake, kabeh luwih saka limang ewu meter. Pancene kamulyan!

Kita bisa nemtokake kasebut minangka pegunungan mini sing dununge mung rong jam nganggo mobil saka kutha Huancayo, kanthi wolung jam saka Lima. Base camp kanggo menek dawane patang ewu meter lan saka kana para pendaki bisa ngetutake rong rute.

Nevado de Huandoy

Nevado Huandoy

Gunung iki uga ditemokake ing departemen Ancash lan ukuran dhuwure 6395 meter. Ing ndhuwur awan lan salju sing didhelikake papat pucuk salju salju Dununge ana ing sisih lor salju Huascarán lan pegunungan teka saka lembah utawa kali Llanganuco.

Iki kalebu ing sektor sing diarani Cordillera Blanca, jajaran gunung pucuk salju sing mlaku ing sandhing pesisir kulon Peru udakara 180 kilometer lan ing njero ruangan, kaya khazanah, ana luwih saka enem atus gletser, akeh pucuk salju lan akeh luwih saka limang meter dhuwure, atusan laguna lan puluhan kali.

Snowy Huantsan

Salju Huantsan

Iki uga minangka salah sawijining pucuk salju sing ditutup ing salju Cordillera Blanca. Wis papat pucuk, sing paling dhuwur tekan Dhuwur 6369 meter rapet ditutake karo telu liyane. Pendaki gunung sing semangat karo puncak salju iki ngerti yen dheweke duwe tugas sing rumit banget mbutuhake akeh teknik, saengga mung ing taun 50-an kemenangan bisa diklaim.

Turis teka ing puncak salju ing Peru saka kutha Huaraz, ing sikil gunung, lan akeh wisata sing digawe saliyane plancongan gunung. Sampeyan contone bisa tur sepeda gunung sedina muput sing ngerteni sampeyan babagan Rajucolta Creek lan lagune lan dhuwure patang ewu meter. Yen sampeyan pengin mlebu taman nasional sampeyan kudu mbayar.

Salju Huantsan

Sejatine, iki kalebu sawetara gunung sing diarani salju ing Peru. Ana akeh gunung salju liyane ing Peru, sanajan sejatine sing paling apik katon wis konsentrasi ing departemen Ancash.

Yen sampeyan seneng olahraga gunung lan butuh visi ing jagad sing mung bisa tekan ndhuwur, mula Peru ngenteni sampeyan.

Artikel sing gegandhengan:
Huayna Picchu, bandha ing Peru
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

28 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   anyar ngandika

    Apa sing bisa dakkandhakake, ing peru kita ana pemandangan alam sing apik sing bisa dingerteni….

  2.   diego leandro ngandika

    Pancen apik banget amarga aku bisa ngrampungake tugas plancongan .... Diego leandro el Cuero

  3.   katherin ngandika

    kamulyan sing hebat banget ing negara kita pancen nyengsemake ing kabeh wilayah peru sing ditutupi salju

  4.   mika ngandika

    hola

    piye kabare

  5.   frank ngandika

    Iku apik banget lan amarga aku bisa menehi nilai sing apik ing sekolahku

  6.   yesus santiago ngandika

    matur nuwun sanget amarga aku bisa nindakake tugas kanthi apik

  7.   mangu-mangu ngandika

    Matur suwun, matur nuwun kanggo kabeh

  8.   german ngandika

    sehat lan matur nuwun sampun nulungi kula ing tugas ……

  9.   angie shteffany ruiz mejia ngandika

    Aku arep ngandhani, matur nuwun kanggo kabeh kita bisa ngerti lan nindakake tugas kanthi apik lan uga penting banget kanggo ngerti babagan kabeh gunung salju sing penting ing Peru, matur nuwun kanthi sanget !!!!

  10.   Isabel ngandika

    Halo, aku pengin ngerti manawa ana wong sing bisa menehi rega luwih saka rute sing nggawa aku ngerti salah sawijining gunung salju sing wis kasebut.

  11.   jeniffer rivera ngandika

    ai peru nalika ora kabeh lucu
    paling apik sing ana
    nda negara liya monsezasos.
    Aku tresna sampeyan Peru

  12.   jimmy jamirly ngandika

    Isine apik banget k bisa ditemokake ing kene, nanging angel banget
    Dheweke kudu nambah rincian babagan PERU, ora akeh konten sing ditemokake ………. Rahmat, terus diluncurake

  13.   dayanna ngandika

    Pancen apik, saiki aku bisa ngerjakake PR, sing apik tenan. Matur Nuwun

  14.   nataliaandreus11 ngandika

    Peru, duwe gunung sing salju sing asri banget, sanajan aku ora saka kana, katon apik banget.

  15.   jhonatan ngandika

    Apik banget yyyyyyyyyyyy nanging aku ngomong apa-apa sing aku seneng geraldinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  16.   claudiitha ngandika

    qq liindo unnoz saka eztoz diaz iire !!! : 3

  17.   sara ngandika

    apike kaca iki …… ..

  18.   wendy ngandika

    kaca sing apik banget

  19.   Alvaro ngandika

    Kaca sing apik, aku pengin ngerti yen sampeyan duwe lereng ski ing papan kasebut utawa paling ora yen sauntara

  20.   Patrick-7 ngandika

    hola

  21.   Patrick-7 ngandika

    hee

  22.   Gloria Estefany ngandika

    matur nuwun amarga wis nggawe chevrreeeeeee kaca iki

  23.   sebas ngandika

    aku seneng greta velarde

  24.   Blogitravel.com ngandika

    Iki minangka salju sing kudu sampeyan lebokake ing dhaptar yen sampeyan durung nate ngunjungi kabeh.

  25.   Ricardo ngandika

    Pegunungan salju sing salju ing Peru paling dihargai saka zona urip, ora bisa dideleng saka platform salju utawa es, kaya ngono apike masarakat Peru lan kabeh jagad iki ngurmati. Katon yen dheweke ora ngerti laguna willcacocha ing Ancash utawa Swiss ing Cusco kanthi Nevado Wacaywillque lan lagune Piuray lan Huaypo. Iki cara kanggo ngurmati, ngrawat, lan ngreksa gunung sing salju.

  26.   pierina ngandika

    Aku duwe PR sing apik

  27.   Franco ngandika

    Aku nindakake tugas buku kanthi apik

  28.   malaikat mauricio ngandika

    Aku ora ngerti babagan iki, nanging katone apik banget, sanajan aku rumangsa mbebayani, nanging kabeh perkara sing kudu dak coba ing urip iki, yaiku El Nevado del Cocuy sing paling cedhak.