Ora ana kunci katresnan sing bisa dilebokake ing Venesia

Jembatan Rialto ing Venesia

Jembatan Rialto ing Venesia, ing ngendi ewonan pasangan masang gembok kunci

Sawetara wektu kepungkur, amarga ana novel anggitane Federico Moccia, mula bisa dadi modis gembok ing sawetara jembatan sing paling representatif ing kutha-kutha. Contone, ing Roma, kayata praktik iki dilarang lan, saiki, kutha Italia ing Venesia uga nyoba nyuda praktik iki amarga kerusakan sing disebabake.

Dadi, turis sing mlaku liwat Venesia, bakal bisa ndeleng poster sing nggantung ing jembatan kanthi ukara kasebut "Bukak kunci tresnamu" ("Libera tu amor"), sawijining ide sing digawe dening panulis Alberto Toso Fei lan, saliyane, didhukung dening Dewan Kota Venesia.

Khusus, udakara 2000 poster sing wis digantung ing kreteg paling misuwur ing Venesia (kayata San Marco, Accademia lan Rialto, antara liya), amarga udakara 20000 gembok digantung ing sawetara jembatan kasebut.

Lan inisiatif kasebut wis muncul mungkasi mode romantis sing rada mbebayani, malah kudu nyengkuyung sawetara kreteg amarga risiko bobote (ana kedadeyan ing jembatan Milvio ing Roma, ing ngendi kabeh mode iki diwiwiti).

En España, mode iki uga wis teka lan ana jembatan kayata Triana (jembatan Isabel II) ing Seville (sing dadi Aset Kabudayan Budaya) sing udakara 200 gembok dicopot saben telung wulan, kanggo nyegah jembatan terkenal iki jutaan wisatawan wis rusak.

Saiki, kita kudu ngenteni apa wong ngerti lan bisa nuduhake katresnan sampeyan kanthi cara liya lan ora nganggo gembok sing digantung ing jembatan.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*