Kabeh sing sampeyan kudu ngerti kanggo lelungan menyang Tibet

Ana tujuan sing apik. Mbok menawa ana sing adoh utawa angel digayuh, pancen bener, nanging bisa uga kasusahan sing padha nyedhiyakake aura ing sakiwa tengene. Tibeiku salah sawijining tujuan sing apik, adoh lan rumit.

Nanging ora ana sing mokal, mula yen sampeyan seneng agama Buddha utawa sampeyan mung pengin lunga adoh utawa nikmati petualangan sing apik ing kene, aku bakal menehi sampeyan kabeh informasi praktis sing sampeyan butuhake kanggo lelungan lan nemu Tibet.

Tibet

Ana ing dataran biasa ing dhuwure luwih saka 4 ewu meter mula saka iku diarani atap jagad. Hubungan karo Tiongkok, saiki dadi konflik, sanajan durung tuwa, nanging wis dawa. Sejarah Tibet lan China diwiwiti nalika Mongol nggabungake Tibet menyang wilayah kasebut lan ngetrapake dominasi.

Elinga Dinasti Yuan Tiongkok ya iku wong Mongolia mula kendhali terus dikuatake karo wangsa iki. Wong Tibet nduwe konflik internal lan perselisihan dhewe-dhewe, ing antarane sekte Buddha, sing kadang-kadang wong Tionghoa mbantu ngrampungake militer kanthi cara ngimbangi keseimbangan. Mula, para kepala politik, sing diarani lamas, sukses nyulam jaringan politik dhewe pengaruh, posisi lan kekuwatan.

 

Dinasti Qing uga ana ing Tibet, ndhukung lama tugas nganti Tiongkok lawas rampung ing taun 1912. Ing wektu iki, kita takon dhewe, nanging babagan Westerners? Lah Wong Kulon nyelehake sendok ing kana. Sing pertama yaiku wong Portugis ing wiwitan abad kaping pitulas, mengko teka ing Misionaris Kristen, sanadyan lamas ngusir dheweke. Konflik kekuwatan. Ing Wong Inggris Dheweke nyedhak kanggo ngerti apa bisa dagang, nanging wong-wong Tionghoa nutup tapel wates Tibet luwih saka satus.

Temenan iki ora mandheg suwe wong Inggris mula dheweke tekan Himalaya lan Afghanistan. Dheweke ngirim telik lan nggawe peta. Ing Rusia padha uga nindakake. Banjur, ing wiwitan abad kaping XNUMX, Inggris ngirim pasukan kanggo nyegah wong Tibet supaya ora menehi tandha karo Rusia. Nanging China sing nanggapi, nggawe klaim kedaulatan amarga sejarah dominasi lan keberadaan sing dawa ing wilayah kasebut.

Wong Inggris ngerti cara panas geni supaya ing wektu kasebut Revolusi Tibet ing ngendi sawetara nasionalis mateni wong Prancis, Manchu, Han Tionghoa, lan Kristen sing diowahi. Tibet pungkasane mlebu perjanjian karo Inggris lan China uga. Pungkasane, Inggris Raya lan Rusia setuju ora bakal menehi hasil karo Tibet babagan pamrentah Tiongkok, ngakoni kekuwatane tumrap negara Tibet sing vassal.

Sejatine China ora setuju lan miwiti kampanye dhewe kanggo "nggawe wong Tibet dadi Tionghoa." Nalika ambruké kaisar Tionghoa pungkasan ing taun 1912, Dalai Lama sing wis pindhah menyang India bali lan ngusir kabeh wong. Suwe-suwe Tibet ngrasakake kamardikan tartamtu, sanajan ana sawetara konflik wates karo China, sing ngalami krisis dhewe, nanging en 1959 Republik Rakyat China nyerang Tibet lan kita wis ngerti apa sing kedadeyan.

Idin kanggo lelungan menyang Tibet

Saiki Tibet dadi wilayah Tiongkok sing pertama sampeyan butuhake yaiku visa Cina. Iki ora cukup amarga minangka zona konflik, akses diwatesi lan dikontrol, mula sampeyan uga kudu ngolah ijin khusus.

Babagan ijin iki sampeyan kudu ngerti saben taun ana periode panutupan, sawijining adat istiadat sing wis ditindakake wiwit taun 2008 lan tegese larangan pariwisata. Taun iki antara 25 Februari nganti 31 Maret nanging bali dadi normal tanggal 1 April. Idin utawa ijin bakal beda-beda miturut panggonan sing sampeyan rencanakake lan masing-masing diterbitake dening macem-macem kantor.

Entuk visa Tionghoa kanthi prosedur pribadi, nanging ijin liyane mung dipikolehi liwat agensi perjalanan. Sampeyan bisa ngubungi agensi kasebut kanthi online, akeh sing adhedhasar ing Tibet, amarga proses iki nglamar aplikasi kasebut. Ana visa khusus sing diarani Visa GrupIki minangka jinis Visa Entri China sing kanggo turis asing sing ngunjungi Tibet saka Nepal.

Ing kasus iki, sampeyan ora butuh visa Cina. Yen wis duwe, sampeyan isih kudu ngolah Visa Grup ing Kathmandu, ya. Kanggo ndhaptar Visa Grup ya utawa ya, sampeyan kudu saiki a Idin TTB lan surat undhanganMula kudu ana lembaga pariwisata. Lan kanggo kabeh, dheweke ngitung patang utawa limang dina. TTB yaiku Izin Biro Pariwisata Tibet ing la Visa Tibet. Sampeyan butuh apa sampeyan arep menyang Tibet saka daratan China utawa mlebu saka negara liya utawa saka Nepal.

Sampeyan ora bisa lolos saka agensi pariwisata lan kudu ndhaptar paling ora 20 dina sadurunge tanggal sing pengin dilungan. Ora duwe biaya, nanging jelas agensi bakal ngisi biaya kanggo proses kasebut. Ing ijin liyane yaiku PSD lan iku siji bakal mbukak lawang menyang wilayah njaba Lhasa kaya Gunung Everest utawa prefektur Ngari.

Gampang banget diproses amarga yen tekan Lhasa sampeyan pindhah karo paspor lan TTBP menyang agensi lan kabeh bisa ditindakake. Mbuwang sawetara jam lan regane 50 yuan saben wong.

Yen sampeyan uga pengin ngunjungi wilayah militer sing sensitif (Yunnan, Sichuan, Xinjiang, Qinghai, Pomi, lsp), sampeyan kudu duwe Idin Militer lan TTB lan PSB. Idin militer iki ora kanggo individu sing lelungan dhewe dadi maneh agen pariwisata katon. Mbuwang siji utawa rong dina kanggo proses lan regane 100 yuan saben wong.

Pungkasane ana Border Pass sing ngidini teka lan nglintasi tapel wates karo negara utawa provinsi Tiongkok liyane. Yen ora duwe kertas iki, sampeyan ora bisa munggah ing Gunung Everest, umpamane. Sanajan sampeyan lelungan kanthi pesawat saka Lhasa menyang Kathmandu, dheweke bakal njaluk ing bandara. Iki diproses ing Lhasa, liwat agensi, lan butuh wektu telung nganti limang dina.

Informasi lan tips kanggo lelungan menyang Tibet

Kita akeh ngomong babagan agensi pariwisata lan mung amarga Sampeyan ora bisa mlaku dhewe ing Tibet kajaba sampeyan bakal tetep mandhiri ing Lhasa. Nanging sawetara wong sing pindhah adoh ing ibukutha. Aku malah ngandhani, yen sampeyan ngerti sawetara bandha ing Lhasa, sampeyan uga butuh pandhuan, supaya bisa nikmati luwih akeh, nanging kabeh ijin Kanggo ngubengi paling apik ing Tibet, dheweke diproses liwat agensi.

Elinga manawa dhuwure pancen akeh sing paling becik yaiku teka pirang-pirang dina sadurunge kanggo aklimatisasi lan mengko ora lara. Coba waca saka ngendi, saka ketinggian apa. Dene sandhangane, kabeh gumantung karo musim, nanging pokoke yaiku macak kaya bawang amarga nalika srengenge surup. Lan mesthi wae, kanthi wicaksana lan tanpa nuduhake akeh nalika ngunjungi kuil.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*