Hal-hal sing bisa dideleng lan ditindakake nalika sampeyan menyang Skotlandia

Skotlandia

Skotlandia luwih akeh tinimbang Edinburgh, sanajan kita kabeh bakal setuju manawa ndeleng kutha lan kastil iki kudu dilakoni. Ana akeh liyane sing bisa dideleng ing Skotlandia, wiwit lanskap alam liar nganti kutha-kutha ing pinggir segara sing apik, situs bersejarah sing kebak legenda lan misteri. Dadi, kita bisa mikir babagan kabeh perkara sing ana ing awake dhewe pengin ndeleng saka Skotlandia.

Ing tlatah kasebut, sampeyan kudu nyewa mobil supaya bisa ndeleng kabeh sudut khusus kasebut. Sing mujur nengen ijo Dheweke nelukake sapa wae, nanging uga adat istiadat, bangsane lan kutha-kutha lan kutha-kutha sing apik ing endi isih akeh bangunan sing ngomongake wektu liyane, kayata istana gedhe. Apa sampeyan pengin ngerti babagan Skotlandia?

Edinburgh

Edinburgh

Yen ana kutha sing kudu kita tingali ing Skotlandia, yaiku Edinburgh. Kastil sing misuwur, dununge ing bukit bukit kastil Iki minangka kunjungan sing ora bisa dilalekake. Nanging isih akeh maneh, amarga ing sawijining dina, kita ora bakal bisa ndeleng kabeh ing kutha sing apik iki. Mlaku ing Royal Mile, dalan sing paling misuwur, utawa deleng Kastil Holyrood, papan dununge resmi Ratu Inggris ing tanah Skotlandia. Iki minangka kutha sing ijo banget, mula kita uga bakal bisa ndeleng taman sing apik, kayata Calton Hill utawa Royal Botanical Garden.

Dataran tinggi

Tanah Tinggi

Yen sampeyan seneng mbuwang wektu ing papan-papan ing tengah alam liar, kita ngajak sampeyan nemokake Dataran Tinggi Skotlandia. Wilayah ing Skotlandia sisih lor iki arang didunungi amarga Iklim, nanging baline bisa uga diwenehi pemandangan apik ing endi flora lan fauna tuwuh tanpa gangguan. Ana tlaga gedhe, gunung lan tebing sing ilang ing tlatah sing kebak kaendahan. Nanging tanpa mangu-mangu, cara paling apik kanggo ndeleng yaiku nalika cuaca apik, amarga ing musim salju kahanan kasebut angel banget.

Rute kastil

Kastil Skotlandia

Yen ana sing kudu ditindakake nalika sampeyan menyang Skotlandia, iku rute kastil. Nalika ndeleng kastil sing paling penting bisa dadi lelungan sing luar biasa, amarga konstruksi kasebut apik banget lan akeh sing dilestarikan kanthi kondisi sing sampurna, masing-masing duwe sejarah lan detail. Saben wong bisa nggawe rute istana sing dipersonalisasi, milih sing saka rute nganggo mobil, utawa sing paling penting sing ditemokake ing dalan kasebut. Saliyane Kastil Edinburgh, sing pancen paling sering dikunjungi, ana uga sing penting. Ing Kastil Stirling, dununge ing jejere sawetara tebing lan wadi kanthi sampurna. Kastil Eilean Donan minangka salah sawijining sing paling apik lan dununge ana ing sawijining pulau, ana gandhengane karo jembatan watu sempit, dadi kastil khas Skotlandia sing pengin dideleng kabeh. Dunvegan Castle dununge ana ing Pulo Skye lan wiwit abad kaping XNUMX. Iki minangka sawetara istana sing kudu kalebu ing rute.

Pulo Skye

Pulo Skye

Pulo Skye ana ing sisih lor-kulon Skotlandia, lan swarga alam sejati. Ing pulau kasebut, ana populasi cilik sing kasebar, lan sampeyan mesthi kudu ngunjungi Kastil Dunvegan, nanging sing paling apik ing tujuan iki yaiku lanskap alam. Ing Mercusuar Neist Point Iki minangka papan sing disaranake dideleng ing pulau iki, uga sawetara jalur hiking, kayata Quiraing utawa Fairy Pools. Pulo iki kebak dalan cilik lan sempit lan rute sing mlaku, nanging mung bakal bisa ndeleng papan sing paling apik lan apik.

Kunjungi distilasi wiski

Penyulingan wiski

Skotlandia temtu tanah wiski, lan kita ora bisa nyepetake kesempatan kanggo nyoba minuman paling apik ing pub. Nanging, kanggo sing seneng jinis ombenan iki isih akeh, amarga ing saindenging Skotlandia, ana luwih saka satus distilasi beda-beda lan dheweke wis dadi papan wisata liyane ing negara kasebut. Kita ora prelu nemoni kabeh, amarga kabeh bakal duwe proses sing padha, nanging ora luwih becik golek distileri sing terkenal kanggo sinau babagan kabeh proses nggawe wiski paling apik ing donya. Umume wong uga duwe rasa wiski kanggo sinau babagan beda lan rincian. Biasane mbukak nganti lima sore, mula sampeyan kudu njupuk kesempatan kanggo ndeleng lan nikmati tur kanthi tenang.

Danau Ness

Lake Ness

Kita ora bisa mandheg ngunjungi papan sing nggumunake banget. Loro-lorone dadi lanskap sing apik lan misteri sing katon ana ing sekitare. Kita mesthi ngomong babagan Lake Ness, tlaga ing tengah alam sing ana atusan kesaksian sing ngaku wis weruh makhluk sing dawa. Ya, kita ngomong babagan Monster Loch Ness, ketoke legenda kutha nanging kayane bakal mesthi dikonfirmasi maneh kanthi sawetara kesaksian anyar. Yen penasaran, kita ora bakal bisa mandheg plancongan ing tlaga kanthi kamera ing tangane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   JA Garcia ngandika

    Halo ... Aku pengin enggal lunga karo mitraku menyang Skotlandia kanggo nindakake rute kastil ... yen sampeyan bisa ngirim rega lan rencana kanggo nindakake seminggu, aku bakal ngormati. Kabeh sing paling apik.