Sant Feliu de Guixols

Pemandangan biara Sant Feliu de Guixols

Biara Sant Feliu de Guixols

Sant Feliu de Guixols dununge ana ing jantung sing apik banget Costa brava, kanthi tebing, pantai lan teluk. Ing wektu kasebut dadi papan dununge para borjuis penting sing didedikake kanggo industri gabus lan iki bisa dideleng ing pirang-pirang omah-omah mulya sing dadi inti kutha. Kajaba iku, kaya meh kabeh propinsi Gerona, wilayah kasebut nduweni penting Warisan Romanesque.

Gastronomi sing enak, mujur nengen sing apik, lan akeh animasi turis ngrampungake apa sing ditawakake Sant Feliu de Guixols. Yen sampeyan pengin ngerti dheweke, kita bakal menehi katrangan liyane babagan dheweke.

Apa sing kudu dideleng lan ditindakake ing Sant Feliu de Guixols

Saliyane seneng karo pesisir sing dimandikan ing Mediterania, sampeyan uga kudu ndeleng ing kutha kasebut Ampurdán Ngisor kalorone babagan monumen lan rute alam.

Biara Benediktin ing Sant Feliu de Guixols

Banner warisan kutha sing monumental minangka biara sing nyengsemake Romanesque dibangun dening Ordo Benediktin ing abad kaping XNUMX. Nanging, kompleks iki duwe unsur liyane kanthi gaya sing beda. Uga Romanesque yaiku Menara Fum, tanduran setengah bunder, lan saka jagung, segi papat, nanging greja kasebut Gothic, sing diarani Lawang Ferrada Iki pra-Romanesque lan lengkungan Sant Benet Baroque, kayata bangunan liyane.

Omah Patxot

Conto paling apik saka omah-omahé mewah sing dibahas yaiku omah Patxot, sing nggumunake noucentism Catalan amarga arsitek Albert Juan i Torner. Dibangun ing taun 1917 lan façade dihias kanthi macem-macem motif hias kanthi ubin, keramik lan kaca.

Ndeleng saka Casino La Constancia

Casino La Constancia

Casino La Constancia, lambang modernisme ing Sant Feliu de Guixols

Bangunan iki ana ing ngarep bangunan sadurunge lan ora ketinggalan babagan kaendahan. Nanggepi modernisme kanthi apik Pengaruh Mozarab sing bisa dideleng, contone, ing lengkungan windows. Yen sampeyan ndeleng, mesthine bakal narik kawigaten sampeyan.

Omah-omah liyane sing megah

Bebarengan karo loro sing kasebut, sampeyan duwe omah mewah liyane ing Sant Feliu de Guixols. Antarane, yaiku Omah Gaziel, sing nganggo Bell, ing Omah Pecher, ing Ribot utawa Omah Maynegre.

Aula Kutha Sant Feliu de Guixols

Konstruksi liyane sing luwih tuwa luwih lawas tinimbang sing sadurunge, wiwit taun 1547. Kaya sing sampeyan ngerteni tanggal iki, gothic kasep banget lan ing abad kaping XNUMX menara ditambahake.

Pedralta

Salah sawijining perkara sing paling penasaran babagan Sant Feliu de Guixols yaiku gedhe banget watu rocker sing disimpen ing keseimbangan mokal ing gundukan sing wis cedhak karo istilah kotamadya Santa Cristina de Haro lan sing dianggep paling gedhe ing Eropa.

Carmen Thysen Space

Ing 2012, Baroness Thysen nginstal pusat pameran sementara iki kanggo nggunakake lukisan. Dibukak saka wulan Juni nganti Oktober lan nawakake pameran klompok lan individu.

Tampilan omah Pecher

Omah Pecher

Pantai

Sampeyan ora bisa ngunjungi kutha Girona tanpa nikmati pesisir sing apik. Akeh-akehe, sampeyan uga bisa olahraga olahraga banyu kayata nyilem, kayak utawa surfing. Antarane, sampeyan duwe Pantai Sant Feliu, sing saka Sant Pol, la dels Canyerets lan jago Jonca, Molí, Port Salvi utawa dels Mussols.

Rute saka sudut pandang

Kutha Catalan madhep segara, nanging uga diubengi lanskap alam sing apik banget kayata masif Les Gavarres utawa saka si Ardenya. Liwat kasebut, ana jalur hiking lan sepeda sing nyawiji sudut pandang saka ngendi sampeyan duwe pemandangan Costa Brava sing apik. Sing paling penting ing pangertene iki yaiku sing nyambungake sudut pandang kayata Cala Urgell, Les Bateries, Sant Benet, Piug Gros lan La padepokan Sant Elm, ing kana sampeyan uga duwe kapel sing apik.

Apa sing bakal dipangan ing Sant Feliu de Guixols

Gastronomi ing kutha Catalan nggabungake iwak seger karo produk saka kebone. Asil kasebut yaiku piring kayata suquet de peix, sing nggawa kentang lan iwak karang; cod sing disiapake kanthi macem-macem cara, nanging nyorot sing diarani peixopalo, garing lan unsalted lan, ndhuwur kabeh segara lan gunung, sing nggabungake daging karo iwak lan panganan laut lan kadhang kalebu nasi, liyane saka masakan khas Empordà.

Piring khas liyane sing kudu sampeyan coba yaiku sup sing kuat escudella lan karnaval, sing welut conger karo kacang polong, ing puding ireng karo kacang buncis, sing pari kala jengking utawa bebek nganggo pir.

Suits de peix

Suquet de peix

Minangka kanggo panganan cuci mulut, gastronomi Sant Feliu de Guixols uga akeh banget. Khas banget yaiku fritter, sing malah didol ing dalan. Nanging uga tortel, Utas sing diisi krim utawa krim, lan flaona, padha karo sing sadurunge, nanging uga digawe nganggo keju keju.

Pungkasan, babagan minuman, sampeyan duwe anggur appelation asal usul Ampurdán kaya putih ing Perelada utawa abang Capmany. Lan, kanggo ngrampungake panganan sampeyan, coba apa kobong, yaiku kopi karo rum flambéed.

Kapan luwih becik lunga menyang Sant Feliu de Guixols

Kutha Girona duwe iklim khas Mediterania. Winters adhem, kanthi suhu arang mudhun ngisor derajat nol. Kanggo bagean, musim panas anget lan nyenengake, amarga meh ora ngluwihi telung puluh taun.

Minangka kanggo endapan, ora akeh lan konsentrasi, utamane ing musim gugur. Mula, wektu sing paling apik kanggo sampeyan menyang Sant Feliu de Guixols yaiku musim semi lan musim panas.

Pantai Canyerets

Playa dels Canyerets

Kepiye cara tekan kutha Catalan

Bandara paling cedhak karo Sant Feliu de Guixols yaiku Girona-Costa Brava, sing udakara udakara telung puluh kilometer. Lan kedadeyan sing padha karo stasiun AVE sing paling cedhak. Kutha iki minangka ibukutha propinsi lan, saka kana, sampeyan bisa numpak sepur komuter menyang Caldas de Malavella, sing jarak rong puluh kilometer saka Sant Feliu.

Sampeyan uga duwe sawetara jalur bis sing nyambung kutha karo Gerona lan kutha kaya Tossa de Mar, Palamós lan uga Cadaques. Pungkasane, yen sampeyan plancongan nganggo mobil dhewe, kudu dilakoni Dalan gedhe C-31 banjur njupuk dalan C-65.

Kesimpulane, kutha cilik Sant Feliu de Guixols nawakake kabeh sing sampeyan butuhake kanggo plancongan sing apik: mujur nengen sing apik, pantai lan teluk sing apik, warisan monumen sing menarik sing khas ing kutha-kutha sing luwih gedhe lan gastronomi sing apik. Apa sampeyan wani ngunjungi?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*