Saint Lucia, musim panas kabeh taun

isa-santa-lucia

Srengenge, segara, panas lan lanskap paradisi nggawe kertu pos paling apik kanggo liburan sing ora iso dilalekake lan gaya urip enviable ... Untunge ing jagad iki ana papan sing musim panas suwene setaun lan salah sijine kalebu pulo Saint Lucia.

Yen sampeyan seneng ide liburan Karibia karo kabeh sing dakkandhakake (tambahake snorkeling, nyilem, gunung, kali, air terjun, lan nunggang jaran), mula pulau cilik iki kudu ana ing rute plancongan. Mangkene kabeh informasi sing sampeyan butuhake kanggo ngrampungake lelungan:

Saint Lucia

Lucia

Iki minangka bagean saka Kepulauan Windward, ing Antillen Kurang lan ana ing antarane Saint Vincent lan Martinique, sisih lor Barbados. Arawak minangka wong asline nanging Éropah teka ing pungkasan abad kaping XNUMX, wiwitan tanggal XNUMX. Sanajan wong Prancis nindakake dhisik, nggawa pemukim lan abdi Afrika kanggo nandur tebu, nanging pungkasane Inggris sing dikuwasani kontrol pulau kasebut.

Mula saiki Saint Lucia minangka bagean saka Persemakmuran Inggris lan pancen mandhiri wiwit taun 1979. Nduwe geografi pegunungan amarga asale saka vulkanik, mula ing antarane gunung ana lembah lan pantai sing subur. Ibukuthané yaiku Castries, nanging ana patang kutha penting liyane. Pulo iki bentuke kaya alpukat, utawa pelem lan nalika Samodra Atlantik adus pesisir wétan sing sisih kulon dimandasi karo Laut Karibia sing luwih anget.

Cara menyang Santa Lucia lan ngubengi pulau

bandara-bandara-internasional

Nduweni loro bandara: Bandara Internasional Hewanorra ing Benteng Vieux lan George FL Charles sing cedhak karo Castries. American Airlines, Air Jamaica, Air Canada, Virgin Atlantic, British Airways, Delta, minangka sawetara perusahaan sing mabur kanthi rutin.

Pelayaran uga tekan plabuhan Pointe Seraphine, sanajan plabuhan utama yaiku Castries, lan Benteng Vieux luwih akeh momotan. Kepiye carane sampeyan ngubengi pulau kasebut? Ana biss ing sisih lor pulau, sekitar Castries lan Gros Islet, nganti jam 10 wengi, lan uga ana panambang nganti sepuluh wong lan taksi.

pantai-ing-santa-lucia

Yen sampeyan pengin pindhah ngubengi pulau, mula ana perusahaan catamaran, feri lan piagam Contone, tekan Rodney Bay, Marigot Bay, Dominica, Guadeloupe, Martinique utawa Grenadines. Lan mesthine uga ana pesawat.

Iklim lan mata uang ing Saint Lucia

Iklim-ing-santa-lucia

Nikmati iklim subtropis lembab lan angin kelangan nyebul kabeh taun. Ya tenan, antarane wulan Juni lan November bisa udan. Mangsa rada garing lan luwih becik digawe panas.

Mata uang ing kene yaiku Dolar Karibia Wétan, gumantung karo dolar AS ing kurs, kanthi rega 2 EC $ saben dolar. Pajak EC $ 65 dikenani pajak minangka pajeg pulau. Saiki yaiku 220 volt ing 50 siklus nanging sawetara hotel duwe 110 volt ing 60 siklus. Colokan ana telu, standar Inggris.

Apa basa sing digunakake ing kene? Inggris, nanging Prancis-patois akeh digunakake.

Sing bakal ditindakake ing Santa Lucia

kuldi

Gerbang menyang Santa Lucia yaiku Castries. Kutha iki minangka kutha sing asale saka Prancis, wiwit taun 1650, udakara sepuluh ewu wong saiki urip. Ora akeh atraksi, luwih saka papan sing dituju, nanging uga, yen tetep sawetara dina, sampeyan bisa ngunjungi bangunan bersejarah lan Pasar Jeremie Street warna-warni.

Ibukutha lawas diarani Soufriere lan sampeyan bisa tekan kana kanthi bis saka Castries. Iki minangka papan ing endi Pegunungan Pitons, lan gunung berapi, dadi sing biasane yaiku munggah gunung munggah gunung gunung kanthi pitulung saka pandhuan. Ana ing Pitons Falls, uga kanthi jalur dhewe, lan ana rute sing munggah lan mudhun lan mbukak dalan Anse chastanet, pantai sing apik lan sepi.

soufriere

Sampeyan uga bisa nyilem ing sikil gunung, bukak air terjun utawa jurang ing jero banyu utawa bukak perkebunan gula lan koko lawas. Ing Soufriere ana akeh hotel. Yen sampeyan pengin tekan kana kanthi taksi saka Castries, bisa uga kudu mbayar udakara $ 100 saben plancongan.

Nanging apa sampeyan ora pengin kutha nanging pantai? Banjur pantai ing pesisir kulon paling apik amarga adus karo Laut Karibia. Liwat kene Teluk Marigot, diubengi bukit, sing diarani akeh wong «Sing paling ayu ing Karibia».

resort-in-marigot-bay

Kene ana akeh resortSampeyan bisa milih nginep ing salah sawijining omah, lan omah pribadi. Iki minangka teluk ing jero banyu sing mesthi ndhelik saka cuaca sing ora apik. Taksi banyu gratis dadi gampang mubeng. Ing sisih ndhuwur bukit ana desa Marigot lan pandangane, bayangake, apik banget.

Udakara 20 menit drive saka Castries yaiku Rodney Bay. Iki minangka salah sawijining tujuan wisata Saint Lucia sing apik modal hiburan. Ing saubengé teluk kasebut tampil ing pusat kutha kanthi hotel, restoran, resort, marina mewah, toko lan klub malam. Kutha kasebut minangka kutha kanthi awan, kanthi gerakan khas bank lan bisnis lan pusat blanja, nanging uga akeh PKL, akeh kafe lan bar lan akeh situs sing apik. Yaiku mlaku-mlaku.

rodney-bay

Saran kula supaya sampeyan menyang Santa Lucia kanthi dhuwit amarga sampeyan pengin nindakake apa wae sing ditawakake: nunggang jaran, kayak, berlayar, olahraga mancing, snorkeling, trek laut (helm sing bisa sampeyan ambegan ing jero banyu), novel snuba (kombinasi nyilem lan snorkeling), nonton paus lan lumba-lumba, kitesurfing utawa jetovator, selancar angin, ski banyu utawa mung srengenge, nglangi lan nikmati.

Pungkasan, Gros Islet minangka sawijining kutha ing sisih lor pulo kasebut sing duwe sawetara pantai sing apik lan akeh resort wisata. Nalika akeh gisiké madhep Atlantik, meh prawan dadi yen sampeyan nggoleki solan sing jero, tujuane apik banget. Sampeyan teka kanthi bis saka Castries.

Pantai paling apik? Pantai Reduit, kanggo sing paling apik kabeh. Ora larang lan ing sisih kidul ekstrim biasane ana pesta ing akhir minggu. Ana bar ing wedhi lan sampeyan bisa piknik. Sampeyan bisa nglangi lan olahraga banyu. Sampeyan mlebu saka Reduit Avenue lan tekan Rodney Bay. Pantai liyane sing apik yaiku Pigeon, pulau cilik sing disambungake karo jembatan menyang pulau utama. Sampeyan mbayar mlebu amarga dadi taman, EC $ 13, 35.

santo-lucia-3

Setengah antarane Castries lan Soufries yaiku Anse cochon, 200 meter saka wedhi peteng lan meh gaib diubengi alas. Sampeyan bisa diakses kanthi undhak-undhakan 166 langkah! Uga target Anse Castanet lan Anse des Pitons. Lan siyap. Mesthi wae, pantai dhasar sampeyan bakal gumantung ing hotel, nanging nalika njelajah, kalebu salah sijine kalebu ing tur sampeyan paling apik. TO preinan ing Saint Lucia banjur!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*