Santorini, pulo Yunani kanthi srengenge sing paling ayu

Santorini

Apa sampeyan kenal karo kartu-kartu pos omah putih kanthi atap biru ing jurang? Kita kabeh wis ndeleng gambar Yunani sing apik iki, wis kondhang, lan persis iku ing papan sing bakal dibahas dina iki, Santorini. Yaiku Pulo Yunani Iki minangka salah sawijining sing paling apik, yen turisme tansaya tuwuh, lan ora ana kekurangan sebab, kanthi srengenge surup, lanskap sing apik lan kegiyatane.

Kita isih kudu akeh ngandhani babagan pulau setengah wulan iki sing tetep kaya iki sawise jeblugan 1650 SM. C., nalika mung zona wétan sing isih ana. Iki minangka salah sawijining Pulo siklik sing ana ing Segara Aegean. Ing pulau iki sampeyan bisa ngrasakake pemandangan kaldera sing luar biasa, ing dununge gunung geni kasebut. Kajaba iku, ana saka reruntuhan arkeologi nganti toko tukang, pantai lan liya-liyane sing dadi papan sing sampurna kanggo plancongan.

Kunjungi ibukutha, Fira

Perengan ing Santorini

Pulo Santorini, kanthi bentuk sabit lan tebing, minangka salah sawijining pusat wisata paling misuwur. Ing ibukutha, Fira, kita bisa tetep ing hotel kanthi pemandangan sing luar biasa, amarga ana ing tebing, lan saka ngendi sampeyan bisa njupuk foto sing paling khas karo omah putih kanthi atap bunder kanthi warna biru. Kutha iki bisa dadi ora apik banget, kanthi rasa Yunani sing ora ana tandhingane, kanthi omah putih nuklir sing katon surya, kanthi lawang lan jendhela kanthi nada biru sing kuat lan struktur labirin, sing digawe sethithik. Ing wilayah kasebut. Uga ing kene ana teras paling apik kanggo berjemur.

Iki uga salah sawijining wilayah sing urip, karo toko-toko tukang sing bisa tuku saka perhiasan nganti kain. Ana bar lan restoran kanthi masakan khas Yunani. Lan ing wayah wengi sampeyan bisa ngrasakake swasana sing paling apik. Mula dadi salah sawijining wilayah sing paling apik, amarga kita ora bakal bosen.

Tetep nonton surup

Sunset

Nanging yen pulau iki pancen misuwur, mula bakal nyedhiyakake srengenge sing paling apik. Papan sing paling apik kanggo ndeleng dheweke yaiku balkon alami ing cilik Desa Immerivigli rong kilometer saka ibukutha, ing Gunung Scaros, ing kana kita uga bisa njupuk kesempatan kanggo ndeleng reruntuhan kastil kuno.

Santorini

Papan liya sing misuwur kanggo ndeleng srengenge surup yaiku plabuhan Oia sing misuwur. Sampeyan bakal sok dong mirsani manawa papan iki cukup populer, amarga ana wong sing nglumpuk kanggo nikmati wayahe. Artis dadi inspirasi saka lanskap sing apik iki lan turis sing njupuk foto sing paling apik. Prangko unik.

Aktivitas kanggo kabeh kulawarga

Tur kuldi ing Santorini

Ing pulau iki, amarga turis banget, sampeyan bisa nindakake akeh kegiyatan liyane. Mlaku ing plancongan nunggang kuldi minangka salah sawijining sing paling populer, nanging sampeyan uga bisa mlaku ing lurung-lurung ing ibukutha tuku ing toko-toko tukang cilik, utawa nggawe prau menyang gunung geni ing tengah kaldera, sampeyan bisa adus ing banyu panas. Mesthi wae, kita ora bakal bosen ing Santorini. Lan ora kasebut manawa kita bisa nindakake nyilem, snorkeling, hiking, kayak utawa trekking.

Situs Akrotiri

Situs Akrotiri

Situs iki penting banget, lan ana ing sisih kidul pulau. Ing wilayah kasebut, sisa-sisa Zaman Perunggu ditemokake, mula dipercaya manawa pulau iki minangka pusat penting ing jaman kuna. Kutha iki minangka kutha sing dikubur sawise jeblugan gunung geni sing misuwur lan ditemokake ing taun 1866. Sawise dikubur, kutha kasebut bisa dilestarikake kanthi apik, dadi akeh sing ditemokake, lan akeh sing ditemokake ing kana. sandhangan saka peradaban Minoan. Ana bangunan lan fresko, uga kapel, lan sisa-sisa dikubur ing ngisor lava. Sampeyan bisa mlebu situs arkeologi kanthi tur sing dipandu, sanajan fresko kasebut digawa menyang Museum Arkeologi Nasional Athena kanggo konservasi, mula kita ora bakal bisa ndeleng ing kana, nanging kunjungan kasebut isih migunani.

Saka pantai ing Santorini

Pantai ing Santorini

Mesthi wae, sampeyan ora bisa lali nyebutake pantai ing pulau iki, amarga minangka salah sawijining obyek wisata ing pulau-pulau Yunani sing narik ratusan wisatawan saben taun. Ing Santorini, ana pirang-pirang pantai, sawetara turis maneh, lan liyane adoh-adoh, nanging sing pantes dikunjungi. Pantai Vlyhada apik tenan amarga tembok watu sing wujude tebing, dadi gampang dingerteni. Uga ana ing pantai abang, ing tebing sing duwe warna kasebut, ing Akrotiri, lan pantai Putih, ing sandhinge, kanthi watu warna pucat. Lan yen kita nggoleki salah sawijining pesisir sing kebak layanan lan fasilitas, lan ing swasana kasebut ana swasana, yaiku pantai Kamari, ing sisih kidul wetan pulau kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*