Santorini paling apik ing 4 dina

Thira, ibukutha, bisa uga dadi kutha sing paling apik lan unik ing Aegean. Iki dibangun lan condong ing endhas jurang sing katon ana ing bolongan sing ditinggalake gunung geni. Bolongan iki dikenal minangka Caldera, saiki dijajah segara.

 Nduwe port cilik ing ngisor iki sing nyambung karo Thira kanthi funicular utawa kanthi atusan langkah, yen sampeyan pengin mlaku-mlaku utawa ing mburi kuldi sing nindakake gaweyan larang iki saben dina. Kajaba iku, saka plabuhan kasebut, kapal-kapal kasebut mangkat sing dolan menyang pulau-pulau pedalaman Nea cameni, kanthi banyu sing anget, Palea Kameni lan tangga teparo sing apik Thirassia, sing katon minangka salinan Santorini nanging malah luwih asli ing jejere pulau cilik Aspro sing cilik nanging ngagetake.
Kaendahan Thira bisa uga ana sebab bedane watu peteng ing papan kasebut lan omah-omah putih arsitektur sing khas, omah-omah cilik lan ora kaya crita, kubah, dalane (sempit lan labirin), windows kanthi warna lan lawang kayu sing diukir. Katedralé, uga Katulik lan Orthodok, lan musium arkeologi kasebut misuwur. Ing jejere Thira, ing sisih lor, yaiku Imerovigli, padha karo omah sing umume nanging luwih modern lan kanthi hormat mutlak kanggo arsitektur tradisional pulau kasebut. Ing sisih kidul, dheweke kudu ngunjungi Akrotiri lan situs arkeologi lava sing mentas ditemokake, sing nyakup kabeh kutha kanthi kondisine kaya nalika jeblugan gunung geni kasebut. Nanging ing antarane kabeh wong IA saya hebat, saka ngendi sampeyan bisa ngrasakake srengenge surya sing paling indah 😉, metu saka tebing nganti tekan perairan Aegean. Kutha iki minangka kutha sing njaga kabeh tradhisi lan keasliane kanthi swasana sing tenang lan tentrem, kanthi omah sing paling apik kanthi warna sing kuat ing jeruk putih, kubah, istana lan omah-omah sing megah.

Kutha-kutha liyane sing misuwur yaiku, antara liya, Emborio, Gulas lan menara alun-alun, Kamari, Pirgos lan kutha jumangkah, Mesaria lan omah-omahé sing megah.
Vozonas, Exo Gonia lan Mesa Gonia, Megolojori lan candhi klasik cilik, Finikia, Monolithos lan swasana sepi, lsp.

Kanggo mangan kanthi enak ing Santorini, sampeyan bisa menyang restoran Sphinx (Fira), Alexandria lan Selini. Ing Peribolas wong Leonidas, ing Exo Gonia Surupo, ing Bizona wong Kritikos, ing IA Kukumablos. Ing Monolithos, ing pantai sing padha ing mburine bandara, Tomata sing apik lan Action Follie.

Kanggo omben-omben, discobars Energy, Saben Dina, Just Blue, Trip, Kyra Thira, Drum, Koo lan Enigma sing hebat, uga Casablanca (salah siji sing paling kondhang), 33 (swasana Yunani) lan 24 jam Lemoni . Saka IA, dalan mudhun menyang plabuhan mancing cilik, sing sawetara wong ngerti, cocog kanggo mangan iwak paling apik ing pulo kasebut ing sisih segara.

Liwat: Grecotur

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*