Sawetara kasunyatan menarik babagan China: sejarah, budaya, geografi lan atraksi

Malang China

Mungkin saiki akeh nemokake ChinaNanging minangka salah sawijining negara paling tuwa ing saindenging jagad lan duwe salah sawijining budaya sing paling apik. Pancen lelungan lan ngerteni, nanging ora kanthi plancongan sing gampang lan cepet, nanging kudu luwih serius lan kudu siyap.

Siji negara, China utawa liyane, luwih nyenengake nalika sampeyan ngerti babagan sejarah, budaya, geografi. Yen sampeyan ngerti dununge sampeyan, kenapa prekara iki dibangun, kenapa kedadeyan liyane. Iku cara paling apik kanggo nyedhaki lan perjalanan iku minangka saran sing diusulake saiki ing Actualidad Viajes: kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan China sadurunge lelungan.

Riwayat ringkes China

Dinasti Han

Dinasti Han

Sejarah negara apa wae didhelikake ing kabut jaman, ing suku beda ngembang nganti, kanthi wektu sing suwe, ndadekake kerajaan modern, kerajaan utawa negara modern.

China duwe sejarah limang ewu taun lan iki dipérang dadi limang periode: Society Primitive, the Slave Society, the Feodal Society, the Semi-feodal and the Semi-colonial and the Socialist Society. Liwat limang wektu iki, para penguasa sing kuat muncul, ana perang saudara lan sawetara wangsa sing mrentah sing muncul lan tiba suwene pirang-pirang abad pambentukan Republik Rakyat China ing taun 1949 lan nggulingake raja ing salawas-lawase.

Dinasti Tang

Dinasti Tang

Antarane dinasti paling misuwur lan pentings, sing menehi tandha pangembangan peradaban Tionghoa, kita bisa menehi jeneng Dinasti Yuan, Ming, Qing, Song lan Tang. Sing terakhir iki minangka salah sawijining negara sing paling brilian amarga China nggawe negara sing kuat lan sugih, lan kedadeyan sing padha karo Dinasti Ming, yaiku jaman kapitalisme wiwit berkembang ing China lan industri porselen sing pungkasane Urbanisasi lan pasar disenengi, langkah-langkah ing dalan menyang masarakat sing luwih modern.

Kaisar Tiongkok pungkasan

Kaisar Tiongkok pungkasan

Dinasti Tionghoa pungkasan yaiku Qing, sing kaisar, Pu Yi, dadi sejarah nalika dadi Kaisar Tiongkok pungkasan ing wiwitan abad kaping-XNUMX.

Budaya Tionghoa

Jade Cina

Jade Cina

Kita kabeh ngerti manawa budaya Tionghoa hebat banget. Kerajinan lan seni Tionghoa minangka loro harta karun sing paling terkenal. Sajrone limang ewu taun sejarah kasebut, para pengrajin Tiongkok ora nindakake apa-apa kajaba nggawe keajaiban kanthi materi apa wae sing ana ing pucuke driji. Dheweke uga menehi urip ing opera sing apik, musik sing unik lan abadi, dheweke nggambarake manungsa, babagan agama lan uga bisa ngerteni lintang-lintang lan gerakane.

Pemisahan

Pemisahan

El jade cina, seni logam sing dikenal minangka pemisahan, prau prunggu, ing kaligrafi cinaing sulaman, dolanan rakyat, komet digawe saka kertas lan pring, prau lacquered ing macem-macem warna.

Sulaman Cina

Sulaman Cina

Uga padha prangko cina digawe saka logam, giok, untu kewan utawa sungu, ing wayang Teater lan mesthi, sutra lan kabeh produk sing asale saka utas sutra sing bisa dirajut cacing sederhana sajrone 28 dina suwene. Kabeh mau kalebu bagean saka warisan budaya saka wong Tionghoa.

Prangko Cina

Prangko Cina

Saiki, buku ilmiah lan obat-obatan diperkaya karo budaya iki lan sawetara pamrentah wis dadi hadiah sing apik kanggo kulawarga lan kanca-kanca.

Geografi China

China panggonan

Kanthi peta Asia ing tangan, kita bisa ndeleng China minangka negara enorme sing mlaku udakara limang ewu kilometer. Wis dipérang dadi limang wilayah: Tiongkok Wétan, dipérang dadi telung wilayah manèh, Tibet lan Xinjiang - Mongolia.

Geografi Tiongkok beda-beda lan duwe gunung, padang rumput, glasier, bukit, bukit pasir, medan karst, kaldera vulkanik, pantai lan alas. Kajaba iku, ing tlatah Tibet yaiku  gunung paling dhuwur ing donya, ing Gunung Everest (dhuwure meh 9 ewu meter), diubengi gunung-gunung liyane sing menjulang, mula wilayah iki diarani "atap jagad."

Gunung Everest

Gunung Everest

Cina duwe 50 ewu kali lan umume mili menyang Pasifik. Ing Kali Yangtze Iki minangka kali sing paling penting, ing sisih mburi 6300 kilometer ana ing mburine Amazon lan Kali Nil. Bendungan Three Gorges sing misuwur, keajaiban teknik modern, dibangun ing ndhuwur kasebut. Uga ana ing Kali Kuning kanthi ekstensi luwih saka 5 ewu kilometer. Bebarengan lan sakiwa tengene kali yaiku peradaban Tiongkok saya akeh.

Kali Yangtze

Kali Yangtze

Sampeyan kudu ujar manawa China minangka negara gedhe ana iklim sing beda-beda lan sing ngidini ana flora lan fauna sing beda ing endi wilayah kasebut. Mula, ana unta uga jaran kayata macan tutul, kethek, srigala, antelop utawa pandha.

Atraksi ing China

Kutha Larangan

Kutha Larangan

Akeh turis sing fokus ing mung siji bagean ing China: Beijing, Xian, Shanghai, Hong Kong. Aku ngerti, dheweke kalebu papan sing gampang kanggo gabung lan akeh papan wisata. Nanging China pancen gedhe banget, mula yen sampeyan kepengin banget ngulandara, cita-cita sampeyan bakal ilang sewulan lan gelem mlaku kanthi akeh.

Ing Beijing, kita ora bisa kliwat Kutha Larangan, kutha kekaisaran lawas kanthi atusan bangunan lan ewonan aula. Aku nyaranake nonton film sadurunge Kaisar pungkasan direkam ing kono lan menehi pelajaran sing apik babagan arsitektur lan sejarah.

Temboke China

Temboke China

Uga Alun-alun Tinanamen, sing Makam Mao, sing Stadion Nasional, sing Kuil Swarga, Makam Ming, sing Istana panas, bagean saka Temboke China sing cedhak lan hutong, Chinatown tradisional lurung-lurung sempit lan omah lawas kanthi halaman.

Hong Kong

Hong Kong

En Hong Kong, ing pesisir kidul China, sampeyan kudu ngunjungi Teluk Victoria kanggo mikirake malang pencakar langit, Puncak Victoria, bukit sing bisa ditempuh nganggo trem, yaiku Avenue lintang-lintang, sing Candi Wong Tai Sin, Teluk Causeway, Repulse Bay banjur mung mlaku-mlaku.

Shanghai

Shanghai

En Shanghai dalan sing paling apik yaiku Dalan Nanjing. Ana Museum Shanghai, ing Menara Mutiara Timur, sing Kuil Buddha Jade, Bund lan Taman Yuyuan sing ayu. Minangka plancongan, disaranake ora ketinggalan "kutha-kutha akuatik" ing abad kaping Qibao y Zhujiajiao.

guilin

Guilin

Kanggo mujur nengen khas Tionghoa yaiku Guilin: bukit, tlaga, kali, alas pring, guwa sing apik banget. Ing Guilin, obyek wisata kasebut yaiku Guwa Suling Abang, ing Bukit Gajah, Seven Stars Park, sawah-sawah lan pelayaran ing Kali Li.

Prajurit Terracotta

Prajurit Terracotta

Xian minangka kutha kanthi sejarah luwih saka telung ewu taun lan papan wisata kalebu: Prajurit Terracotta, tembok abad pertengahan sing paling apik ing China, Menara Lonceng, Kuil Famen, Pagoda Angsa Raksasa, Istana Tang lan sawetara mausoleum dinasti sing apik.

Lhasa

Lhasa

Tibet Minangka wilayah otonomi lan ijin khusus dibutuhake kanggo mlebu. Sawise mlebu ing kunjungan wajib yaiku Lhasa, ibukutha, karo dalan lan candhi: Sera, Ganden lan Deprung, utamane. Lan aja mandheg marani dheweke Sendhang langit, tlaga suci sing ana ing dhuwure 4720 meter.

Ana kutha Tibet liyane sing diarani Shigatse Perlu dingerteni lan Biara Tashihunpo lan Shalu. Uga ana ing Istana Panchen Lama.

Sanya

Sanya

Yen babagan pantai sing apik sampeyan kudu ngerti Sanya, kutha pesisir saka provinsi Hainan sing ngerti carane nggabungake gunung, segara, kali, kutha lan pantai kanthi apik. Nderek ing pesisir yaiku Xiamen, nanging ing propinsi Fujian, salah sawijining kutha plabuhan paling penting ing China suwene pirang-pirang abad.

Lan kanggo kesasar ing China ora ana sing kaya Mongolia Batin. Minangka wilayah otonomi sing dununge ana ing antarane Republik Mongolia lan Rusia. Minangka provinsi Tiongkok paling wiyar lan ukurane kaping telu. Nduwe 24 yuta jiwa lan sawetara klompok etnis.

Mongolia

Mongolia

Iklim pancen beda-beda sajrone taun, mula disaranake supaya ora adhem lan adhem dawa lan nggunakake musim panas sing, sanajan cendhak, anget. Iki wilayah saka Genghis Khan mula ana Museum Genghis Khan, nanging uga ana candhi, pagoda lan padang rumput ijo lan jembar sing bisa dideleng para turis ngrasakake pola hidup Mongolia nomad. A kesenengan.

Sejatine China minangka negara sing narik kawigaten lan aku ora nggayuh kabeh sing wis dakkandhani, nanging pancen nggawe sing istimewa: ora preduli, apa sing dicritakake, sepira maca, pirang-pirang potret sing sampeyan deleng. Tiongkok bakal mesthi luwih akeh nalika sampeyan nate menyang.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   abigail fuentes ngandika

    Informasi sing apik banget, matur nuwun, aku tresna karo China lan muga-muga bisa teka ing sawijining dina, tradhisi uga negara sing apik ... Salam, informasi sing apik banget kanggo ngerti babagan budaya sing apik iki 🙂

  2.   ana azzano ngandika

    Komentar sampeyan migunani banget, aku arep menyang China ing wulan April, lan bakal dakkira

  3.   laura ngandika

    Ya, iki ora sepele, nanging mbantu golek sesuatu sing umur 6 lan telat aku lan telat nggolek foroooooooooooo

  4.   vanessa kareli reyes torres ngandika

    matur suwun informasi salam saka salamanca, gto, mexico =) = D

  5.   Xiaomei ngandika

    ???? ?

    1.    Daniel ngandika

      ????????

  6.   BASANTES SARITA ngandika

    Wah, iki luar biasa, ana tembok Cina, iku sing paling apik kanggo uripku.

  7.   Suzanne ngandika

    sejarah china gedhe lan luar biasa aku kirim salam saka ambungan colombia ibague… ???

  8.   liseth ngandika

    ps aku ngira data iku apik banget, saiki aku bisa nggarap PR basa inggris

  9.   yaira patricia ngandika

    iku soko sing menarik babagan China lan negara liya