Sejarah Morro de San Juan ing Puerto Rico

Benteng El Morro

Yen sampeyan ndeleng ing sisih ndhuwur San Juan lawas, sampeyan bisa nemokake Benteng San Felipe del Morro, sing uga dikenal kanthi jeneng El Morro. Konstruksi iki kalebu abad kaping XNUMX lan dibangun kanggo nglindhungi kutha saka serangan segara., serangan sing asring banget nalika iku kanggo ngrebut tanah lan ngrampok populasi.

Bèntèng iki wis dadi salah sawijining elemen paling misuwur ing kutha kuna lan isih urip nganti saiki. Iki minangka salah sawijining monumen sing paling populer sanajan ing jaman koloni Spanyol lan saiki benteng sing padha bisa ditemokake ing sawijining pulo sing watu lan gampang dideleng amarga metu. Dibangun ing taun 1539 lan iki mung menara sing sederhana, kanthi desain sing diowahi pirang-pirang dekade mengko, ing 1587 ing tangane Juan de Tejada lan Juan Bautista Antonelli kanggo nggawe benteng militer Spanyol sing luar biasa sing diadegake nalika semana lan dihormati kabeh .

Sejarah sithik Morro de San Juan ing Puerto Rico

El Morro Puerto Rico

Kaya sing dakkandhakake, sejarah Morro de San Juan ing Puerto Rico diwiwiti ing taun 1539 kanthi nggawe wong-wong Spanyol, nanging butuh meh setengah abad supaya bisa digunakake kanthi lengkap lan bisa nindakake fungsi bèntèng.

Jeneng kasebut ditampa amarga King Felipe II saka Spanyol sing nyelehake lan dirancang kanthi beda cilik saka benteng liyane sing banjur ditemokake ing wilayah liyane kayata Karibia, Republik Dominika, Kuba lan uga ing Acapulco sing uga duwe benteng sing padha bisa mbela awake dhewe saka mungsuh sing teka ing laladan liwat segara.

Sawise luwih saka 400 taun wiwit kabeh sejarah diwiwiti, benteng iki dadi benteng wis akeh petualangan ing tembok kasebut., nanging iki meksa struktur wiwitane kudu diowahi. El Morro saiki dadi Situs Warisan Dunia lan jembaré ora kurang saka 70 hektar pucuk sisih lor-kulon San Juan.

Serangan asing sing dialami El Morro lan uga bagean saka sejarah, luwih dikenal minangka legenda benteng kasebut, sanajan ana tulisan sing negesake sejarahe lan kabeh sing wis dialami benteng kasebut. Kutha iki gumantung karo evolusi ing basa Inggris lan Walanda ing pirang-pirang taun sajrone sejarah lan mulane iku bobot banget. Saiki ana museum gedhe, sing fungsine kanggo rinci babagan pertempuran sing kedadeyan ing pinggir San Juan supaya kabeh turis sing pengin ngerti bisa ngerti.

Kali terakhir benteng kasebut duwe petualangan lan aksi utama yaiku nalika pamboman angkatan laut taun 1898 ing perang antarane Spanyol lan Amerika. Sawise sawetara acara karo Amerika Serikat, Puerto Rico nampa sawetara perbaikan tembok lan sejarah El Morro bisa diwiwiti kanthi tentrem lan tentrem.

Saiki, El Morro minangka papan sing dikunjungi para turis, mula yen sampeyan pengin lelungan mrana, aja ragu-ragu, amarga sampeyan bisa sinau babagan sejarah lan pertempuran sing luwih anyar, lan uga bisa entuk foto kanthi apik amarga pemandangan apik sampeyan bisa nemokake.

Bèntèng saiki

el morro mar

Yen sampeyan pengin ngunjungi benteng kasebut, sampeyan kudu ngerti yen regane telung dolar lan limang dolar yen sampeyan tuku tiket sing uga kalebu Benteng San Cristóbal. Yen sampeyan duwe anak ing umur 15 taun kanggo ngancani sampeyan, dheweke bakal bisa seneng ngunjungi Benteng sing diowahi dadi museum kanthi gratis.

Pancen regane mbayar dhuwit kanggo mlebu amarga wis akeh elemen sing disenengi, sampeyan uga bisa mlaku ing njero njaba ruangan bètèng, mula sampeyan kudu priksa manawa sampeyan cukup ngombe supaya bisa hidrasi nalika mlaku-mlaku. Ana toko hadiah sing uga adol botol banyu, nanging amarga sampeyan ngerti pengunjung bisa ngelak, mula regane rada larang.

Sawise mlebu ing benteng kasebut, dheweke bakal nuduhake video cekak babagan sejarah benteng kasebut supaya sampeyan bisa nemtokake lan bakal ngerti pentinge konstruksi lan kepiye pentinge kanggo kabeh pertempuran. Video kasebut ditampilake ing basa Inggris lan suwene sajrone setengah jam, nanging uga ditampilake ing basa Spanyol mengko. Sampeyan uga bisa ngerteni babagan buruh museum saiki yen sampeyan ora ragu-ragu. Yen sampeyan ora pengin ndeleng video kasebut, sampeyan bisa njupuk peta lan njelajah kabeh sing ana kanggo nuduhake benteng sing apik banget iki.

Kepiye benteng kasebut

El Morro Puerto Rico

Kaping pisanan sampeyan bisa nemokake Alun-Alun Utama El Morro yaiku wilayah sing diklumpukake pasukan kanggo arak-arakan lan pengawasan saben dinane. Sumur ing tengah alun-alun uga papan sing apik lan butuh wektu setaun kanggo ngisi banyu udan. Kamar ing saubengé madhep ing sisih lan digunakake minangka papan, wadhah panyimpenan, celengan kanggo bubuk mesiu, kanggo sel utawa kanggo posisi tembak ... tanpa mangu-mangu, papan-papan pertahanan iki pancen akeh urip. Uga ana kapel.

Ing sisih ndhuwur sisih kulon Main Plaza ana dalan sing tekan lantai ndhuwur, Ing kana sampeyan bakal nemokake ventilasi udara sing nyedhiyakake hawa seger menyang kamar ing ngisor iki. Sampeyan bakal bisa njupuk foto sing luar biasa saka wilayah benteng iki. Ing level ndhuwur sampeyan uga bisa nemokake mercusuar sing dibangun maneh ing taun 1908.

Saka tingkat ndhuwur, sampeyan bakal duwe pemandangan kuburan San Juan, tekan sisih wétan lan kulon ing teluk, sampeyan bakal bisa ndeleng sisa-sisa benteng San Juan de la Cruz.

Sawise yen sampeyan pengin nggayuh level sing luwih murah, sampeyan kudu bali menyang Main Plaza lan tekan level ngisor iki, amarga tangga utawa ramp sing ana ing ngarep lawang El Morro utawa njupuk tangga segitiga ing sisih wétan alun-alun. Ing tlatah ngisor iki ana meriam beteng.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan kabeh sing nunggu sampeyan nalika ngunjungi benteng iki, sampeyan mung kudu nyiyapake lelungan kanggo ndeleng!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   jessica ngandika

    el morro khusus banget, ing sanjuan lawas sing ayu papan kanggo sinau, mlaku-mlaku lan eling!

  2.   Tamarys ngandika

    Iki kalebu jaman kolonial Spanyol, sing umure 405 taun wiwit ditemokake ing taun 1493 nganti 1898, tanggal kasebut, kanthi perjanjian Paris, Puerto Rico dipindhah menyang Amerika Serikat.