Semenanjung Hel ing Polandia

polwysep-big (2)

Segara Baltik dihiasi sudhut sing apik banget. Salah sijine yaiku Semenanjung Hel, Polandia sisih Lor, ing ngarepe pelabuhan Gdansk. Cithakan panjang pasir 35 km dawa sing padha karo pesisir lan disambungake menyang daratan kanthi Wladyslawowo Isthmus.

Baris lancip dawa sing ing sisih paling sempit mung udakara 100 meter. Ing ndhuwur kasebut minangka alas cemara lan pinus ireng sing nglindhungi pesisir kidul saka angin, ing kana ana sawetara kutha wisata cilik sing kebak siram saben musim panas: Chalupy, Kuznica, Jurata...

181793442_af4b35c02e_z

Nganti abad kaping XNUMX semenanjung minangka rantai pulau sing mbentuk lahan sing durung mesthi sing nglindhungi plabuhan Gdansk saka angin lan ombak. Badai sing asring mbentuk ing wilayah iki nalika musim gugur lan musim salju nyedhiyakake akeh pasir nganti bisa nyawijikake kabeh pulau kasebut strip terus, kaya manik rosario.

Dina iki ana dalan lan sepur sing nyebrang semenanjung nganti pungkasan, kutha kasebut Hel, ing dununge hotel utama. Sampeyan uga bisa tekan kono kanthi feri saka Gydinia. Pesisir paling apik ing sisih kidul, dene sisih lor luwih ora enak amarga ana angin, sanajan sampurna kanggo mikirake kedadeyan lan kedadeyan. kapal sing lelungan menyang Jerman lan Swedia.

Informasi liyane - Gdansk, kaendahan ing sisih lor Polandia

Gambar: urlaub.staypoland.com

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*