Semenanjung Hindustan

india

Sapa wae sing nduweni lelungan wis ndeleng peta jagad iki lan luwih saka sepisan ndelengake ing bawana India. Yaiku a tujuan sing apik kanggo turisme petualang lan ekonomi.

Bagéan ing donya iki miturut sejarah diarani semenanjung Hindustan apa yen, minangka laladan sing akeh kaendahan, budaya lan sejarah. Akeh sing ujar yen ing sawijining mangsa lan urip sampeyan bakal ganti selawase, mula ayo ndeleng apa sing bakal nunggu kita.

Hindustan

Anak bawana India

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, semenanjung ora liya yaiku anak bawana India, sawijining tanah kanthi geopolitik sing kasusun saka pitung negara: India, Sri Lanka, Bhutan, Nepal, Bangladesh, Maladewa, lan Pakistan.

Saiki tembung Hindustan ora digunakake, nanging ana mahasiswa Sejarah ngerti manawa telpon kasebut digawe ing kene peradaban indostan, beda banget karo budaya ing Asia liyane. Nyatane, jenenge wis tuwa banget lan Persia wis nggunakake.

gandhi

Total wilayah kalebu meh patang yuta yuta kilometer persegi. Nganti deolisasi semenanjung ing taun 40-an, umume wilayah kasebut dikenal ing Eropa minangka India Inggris.

Sawise kekuwatan kolonial wiwit mundur, bagean penting ing wilayah kasebut wiwit bosok dadi negara-negara cilik. Dina iki tembung anak bawana akrab, sanajan kita kudu ngerti iki mung sudhut sing digunakake kanggo tembung.

Masalah geografi

himalayas

Kepiye kahanan tanah semenanjung iki? Landskap kaya apa, iklime kaya apa? Elinga yen siji lan sijine mesthi mbentuk peradaban.

Ing sisih lor ana Himalaya lan Segara Arab, ing sisih kidul ing Teluk bengal ing kana Sandokan Emilio Salgari layar segara. Pegunungan liya yaiku HinduKush, kanthi Afghanistan ing sisih siji lan Pakistan ing sisih liyane. Lan uga ana sing paling endhek Pegunungan Suleiman.

bay-of-bengal

Yen sampeyan ngerti manawa India minangka salah sawijining negara sing paling akeh penduduk ing planet iki, sampeyan mbayangake yen kepadatan penduduk ing kene pancen gedhe banget. Wis dingerteni udakara 350 wong urip ing saben kothak kilometer lumahing, kaping pitu luwih saka eo rata-rata ing jagad iki.

Ekonomi ing Semenanjung Hindustan

pakebonan teh

Negara kaya India, Bangladesh lan Pakistan nggunakake kegiatan ekonomi sing akeh, nanging umume sektor utama sing nyedhiyakake akeh lapangan kerja. Aku ngomong babagan pertanian (umume umume), ing angon sapi Lan ngangkut barang.

Teh, katun, beras, gandum, millet, sorghum, kedele, kopi, lan tebu minangka tanduran utama ing wilayah kasebut. Lan industri? Nanging, berkembang kanthi intensitas sing luwih gedhe ing India lan Pakistan, sanajan ana akeh pabrik ing Bangladesh sing khusus kanggo industri tekstil lan alas kaki, contone.

Wanita India digunakake

Ing India industri teknologi wis berkembang akeh Wis sawetara wektu, biasane piranti lunak, nalika ing Pakistan, paling ora nganti tekan perang, sing ana gunane yaiku industri farmasi lan minyak.

Taj Mahal ing profil

India narik akeh pariwisata amarga kahanan politik sawetara tangga teparo ora narik minat pengunjung. Wirang amarga tradhisi kasebut, eksotis ing sisih kulon, sisa arkeologi saka peradaban lawas plus kaendahan lan keragaman lanskap kasebut kudu digunakake dening kabeh wong.

Negara-negara ing Semenanjung Hindustan

mumbai

India minangka negara paling gedhe lan luwih akeh pedunung ing kene. Dununge ing sisih kidul lan jembar 3287.590 kilomèter persegi. Wilayah pesisir ukurane pitung ewu kilometer lan nduwe wates luwih saka patang ewu.

Swaminarayan Akshardham, New Delhi

India wewatesan karo Myanmar, China, Bhutan, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Samudra Hindia, lan Laut Arab. Ibukuthané yaiku New Delhi lan sampeyan butuh visa kanggo mlebu. Kajaba iku, ana uga vaksinasi: Hepatitis A lan B, demam tipus, Tetanus-diphtheria lan bisa uga sawetara liyane.

Luwih becik ati-ati amarga vaksin ora diwajibake, luwih akeh masalah kesehatan pribadi.

sri-lanka

Sri Lanka minangka republik sosialis insuler sing nduwe wates laut karo India lan Maladewa. Sejarah manungsa paling ora umure 125 ewu taun. Sajrone pamrentah Inggris dikenal minangka ceylan, produsen teh sing hebat.

Agama lan basa akeh ing kene, sanajan ana tradhisi Buddha sing kuwat lan kuna. Ibukuthane yaiku Colombo lan perjalanan menyang pulau kasebut kudune kalebu patung Avukana sing rolas meter, Benteng Sigiriya, ndhelik ing watu sing dhuwur lan ora bisa direndhem, kanthi fresko warna-warni sing wis dinyatakake minangka Warisan Dunia (ana negara pitu ing negara kasebut) utawa kutha kuno Polonnaruwa.

wanita bangladeshi

Bangladesh republik kanthi luwih saka 166 yuta jiwa. Basa resmi yaiku Benggala lan duwe delta paling gedhe ing saindenging jagad minangka telung kali paling dawa ing Asia sing ana ing kene: Gangga, Meghna lan Brahmaputra.

Kajaba iku nduwe bakau paling gedhe ing jagad iki, teras saka taneman teh ing tengah alas udan, garis pantai 600 kilometer karo pantai paling dawa ing donya, pulau lan terumbu karang sing apik.

Sejarah ora apik kanggo negara iki, nanging tangga teparo endi sing apik?

pakistan

Pakistan minangka conto liyane negara sing ayu lan sabar banget. Yaiku a republik islam kanthi luwih saka 190 yuta jiwa. Papan dununge nggawe jarum linchpin ing papan jagad iki lan dheweke mbayar.

bètèng-derawa

Ing pertengahan abad rong puluhan, dheweke entuk kamardikan dhewe lan dadi sing penting negara muslim. Ing taun 1971, perang sipil diwiwiti kanthi lair saka Bangladesh. Pamrentah militer sing sukses, gaman atom, perang kanggo Kashmir lan gesekan karo India wis malih dadi bubuk bubuk sing angel dipateni lan ora dikatutake, mokal dolan.

butan

Bhutan Iku dudu republik nanging kerajaan, a monarki konstitusional. Wis ora metu segara lan ana ing pegunungan himalaya. Ibukuthané yaiku kutha Timbu lan kalebu salah sawijining kutha negara paling cilik lan paling padhet ing donya: Kurang saka yuta!

Turis wiwit teka ing Bhutan ing taun 70-an lan saiki dheweke dadi penghasilan penting ing perekonomian nasional, sanajan pariwisata massal ora disengkuyung, nanging pariwisata sing luwih berkelanjutan.

Kasedhiya kanggo narik kawigaten pengunjung: lanskap sing apik, perayaan agama lan biara. Ya tenan, sampeyan kudu ngolah visa sadurunge lelungan.

tlaga-gokyo

Nepal minangka republik federal sing uga ora duwe outlet segara. Sanajan ora duwe wates bareng karo Bhutan, ana wilayah wates 24 kilometer sing dikenal minangka wilayah kasebut gulu pitik.

Nganti taun 2008 minangka monarki konstitusional, nanging sawise perang sipil ganas diwiwiti era anyar. Sayang ing 2015 ngalami gempa bumi sing elek, luwih saka wolung ewu tiwas, mula dheweke isih bisa pulih.

himalayas

Geografi kasebut yaiku segi papat, nduwe gunung akeh lan dheweke duwe pucuk ... kalebu ing Gunung Everest. Ing Nepal ana pegunungan beku, alas lembab, limang musim, amarga muson dietung, lan masarakat sing beda basa lan ngaku beda agama.

maldivas

Pungkasan, Maladewa minangka sawijining pulau lan negara Islam ing Samodra India. Ibukuthané yaiku Malé lan geografi kalebu udakara 1200 pulau, mung 200 pedunung, nanging yen segara munggah terus bakal ilang ing salawas-lawase.

Resor ing Maladewa

Inggris, Portugis lan Walanda wis ngliwati kene, sanajan wis mandiri wiwit pungkasan taun 60an. Iki dudu demokrasi gedhe ing saindenging jagad lan minangka negara paling padhet ing Asia. Mesthi wae, ana pemandangan lan pantai sing apik banget iku tujuan wisata sing apik terutama ing antarane wong Eropa. Akeh wong sing urip saka pariwisata lan ana luwih saka satus resort.

Iki semenanjung Hindustan sing kompleks nanging apik lan sugih budaya. Negara ngendi sampeyan manggon?

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*