Rasakake Wina ing telung dina

Wina

Biyen dadi jantung kekaisaran nanging saiki, sanajan tetep judhul Kutha Kaisar, pentinge ing sejarah sejarah mbesuk yaiku kenangan. Wina Iku mung ibukutha Austria, sanajan warisan jaman keemasan kasebut minangka daya tarik wisata sing paling penting.

Wina minangka kutha kanthi tata letak kutha sing mewah, apik, istana, alun-alun lan boulevards lan musium, kafe lan galeri seni, taman, rodha feri lan monumen. Ing telung dina, kita bisa nikmati? Ya!

Wina, dina kapisan

Kopi Ulrich

Kita bakal nganggep dina pisanan minangka esuk pisanan ing Wina. Yen sampeyan ora pengin sarapan ing akomodasi, sampeyan bisa metu golek warung. Ana akeh kafe ing Wina, saka sing paling tradisional nganti sing modern. Antarane sing terakhir yaiku Ulrich, contone, ing Ulrichplatz.

Bukak jam 8 esuk lan menu sarapan sing paling larang regane 9, 80 euro. Menu kasebut modern, akeh lan macem-macem. Kafe / restoran iki cedhak karo Museum Quarter utawa MQ sing saliyane nawakake dhewe papan kanggo mangan ngemot loro museum seni paling penting ing kutha: ing Museum Seni Modern lan Museum Leopold khusus kanggo Impresionisme Austria.

Kuartal Museum

Sing pertama, Mumok, ngemot koleksi permanen modernisme klasik lan pameran seni kontemporer sing ganti, dene ing nomer loro sampeyan bakal weruh, kayata, Gustav Klimt. Nalika kalorone minangka museum paling penting uga ana Museum Anak lan Museum Arsitektur Austria.

Yen musium dudu urusan sampeyan, kanthi siji utawa loro sampeyan bisa nggunakake sajrone pirang-pirang jam. Aku luwih seneng karo Leopold, Impresionisme minangka arus favoritku. Sawise rampung, sampeyan duwe rong pilihan: utawa sampeyan bisa njupuk mlumpat tur saka bis utawa sampeyan bisa mlaku menyang boulevard sing paling misuwur ing Austria: ing Ringstrasse.

Mlumpat munggah bis

Bis turis minangka pilihan sing apik: wis udakara 50 titik mandheg ing saindenging kutha lan sampeyan bisa milih antarane nem rute. Ana WiFi sing kasedhiya lan sampeyan uga bisa ndhaptar mlaku-mlaku kanthi gratis utawa gabung karo kreta utawa numpak kapal ing Danube. Yen sampeyan milih bis lan nindakake kanthi tliti, sampeyan bakal dadi sibuk ing wayah awan.

Trem Ringstrasse

Yen ora, sampeyan bisa mlaku menyang Ringtrasse. Wajib mbutuhake wektu kanggo ngurmati bangunan elegan sing ana ing ngisor iki: ing Operamenyang Balai Kota, Parlemen lan sawetara kraton. Nglewati kabeh kalebu mlaku-mlaku patang kilometer utawa njupuk trem lan ndeleng kabeh saka kreta kasebut. Sawise awan sampeyan bisa istirahat kanggo mangan ing kantin liya utawa ing taman, ing Volksgarten, contone, bagean saka Istana Hofburg, utawa ing ngarep kraton dhewe ing Holdenplatz.

Istana Hofburg

Kaya saiki, sampeyan bisa bukak Istana Hofburg lan Apartemen Sissí lan kabeh keanggunan. Yen seneng jaran, sampeyan duwe wektu kanggo ngunjungi Sekolah Kuda Spanyol Kekaisaran. Tur sing dipandu regane 18 euro nanging yen sampeyan pancen ora pengin ketinggalan, mula kudu dijadwalake amarga tur jam 2, 3 lan 4 sore gumantung saben dina. Nalika awan sore bakal rampung lan cemilan DemelGula-gula manisan sing apik banget wiwit abad kaping XNUMX, bisa dadi wayahe kuliner sing apik dina iki.

Sekolah Nunggang Kekaisaran

Yen sampeyan isih duwe energi, sampeyan bisa nambah museum maneh, yaiku Albertine utawa sing saka Sejarah AlamNanging yen kesel sampeyan bisa bali menyang omah, adus banjur metu mangan.

Wina, dina kapindho

Katedral St. Stephen

Luar biasa yen sawise ngunjungi akeh banget ing dina kapisan isih akeh sing ana ing inkwell Wina, nanging saiki isih ana. Ing Katedral St. Stephen Didegaké ing 1137 lan nggabungake gaya Romanesque karo Gothic. Sampeyan bisa menara, 343 langkah, lan ndhaptar Tur supaya luwih ngerti. Aja nganti lali.

Istana Schonbrunn

Yen dina iku wis wayahe ngerti Istana Schönbrunn lan lelungan menyang abad kaping XNUMX. Iki minangka omah musim panas kekaisaran lan sampeyan bisa ngerti ing njero ruangan lan mlaku-mlaku liwat kebon. Sampeyan uga bisa ngunjungi Museum Kreta Kaisar, kaendahan, lan karo bocah-bocah utawa yen sampeyan seneng kewan, sampeyan bisa nambah kunjungan menyang Kebun Binatang Istana, ing paling tuwa ing donya wiwit tanggal 1752.

Taman Prater

Yen sampeyan pengin piknik ing njaba, yaiku Taman Prater kanthi rodhane Ferris raksasa, klasik Wina liyane. Sawise nonton srengenge surup saka setir Ferris, sampeyan bisa nedha bengi awal ing restoran Bavaria, sing disaranake banget, banjur turu. Kasunyatane yaiku nalika dina kapindho pindhah saka kene sampeyan pengin alon-alon. Kraton lan museum minangka sing paling dawa lan banjur dijupuk.

Wina, dina katelu

Istana Belvedere

Ngomong babagan istana, isih ana siji ing ngisor iki: Istana Belvedere. Sejatine loro istana ing tengah taman sing dibangun miturut dhawuhe Pangeran Eugene saka Savoy kanthi gaya Rococo. Dheweke ana ing distrik Wina nomer telu, ora adoh saka pusat, lan sampeyan teka kanthi trem D. Ing kalorone istana kasebut ana museum, Museum Seni Barok Austria, kanthi seni abad kaping XNUMX, lan Galeri Austria kanthi seni wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX.

Terusan Danube ing mangsa panas

Taman iki uga pantes dikunjungi, ana luwih saka patang ewu tanduran alpine, mula pirang-pirang jam banjur mlaku-mlaku. Mbalik maneh menyang tengah Wina nedha awan ing endi wae ing pinggir kanal Danube. Yen sampeyan menyang musim panas, dheweke nyiyapake pantai, nanging yen ora, mesthi ana kafe utawa bar kanggo mangan. Contone? Situs sing diarani Semboyan Fluss.

Sampeyan uga bisa mlaku-mlaku liwat pasar terbuka sing paling misuwur ing Wina, ing Naschmarkt ing distrik 6 (sampeyan njupuk U-Bahn lan mudhun ing Karlsplatz). Ing kene ana atusan kios kanggo dipangan lan kabeh ana warna-warni lan urip. Aku ora pengen lali Pemakaman Pusat ngendi sampeyan bakal weruh ing makam Schubert, Strauss utawa Beethoven.

Naschmarkt

Mesthi wae kita wis ditinggal, nanging nyatane itinerary kudu mesthi disesuaikan karo selera wong lelungan. Yen sampeyan seneng pasamuwan-pasamuwan lawas uga ana Greja St. Peter lan Karlskirche, yen sampeyan seneng museum isih akeh, yen seneng kraton sampeyan bakal ngenteni pirang-pirang jam ngunjungi bangunan-bangunan elegan kasebut lan dina bakal ilang.

Kajaba iku, ana macem-macem kuliner sing nyoba dicoba lan restoran regional, pub, bar anggur lan bar bir, yen sampeyan mlebu musim panas, padha uga pantai buatan sing dakcritakake sadurunge. Mlaku mubeng gampang, sampeyan duwe Wiener linien Transportasi umum 72 jam utawa Kertu Wina sing nambah atraksi lan restoran. Ing kene kabeh aliran, sanajan cuaca, dadi sanajan telung dina wis cukup kanggo ngrasakake Wina, aku bakal ngandhani yen perlu sawetara wong supaya luwih ngerti.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*