Seni kuliner ing Kamboja

Panganan Kamboja

Nalika lelungan, umume wong-wong mau pengin nyoba gastronomi ing papan kasebut, minangka cara kanggo ngerti adat lan masarakat sing manggon ing papan tartamtu. Kamboja minangka papan wisata sing akeh wong lelungan saben taun kanggo entuk preinan sing apik.

Yen sampeyan arep menyang Kamboja, artikel iki bakal narik minat sampeyan.

Panganan ing Kamboja

Panganan khas Kamboja

Sanajan ora pedhes utawa macem-macem panganan liyane ing Thailand utawa Vietnam, panganan ing Khmer sedhep lan murah lan mesthi wae, disertai nasi. Karakteristik Thailand lan Vietnam bisa ditemokake ing masakan Kamboja. utawa Khmer, sanajan wong Kamboja seneng banget karo rasa, utamane nambahake prahok, tempel iwak sing misuwur. Saliyane panganan Khmer, ana akeh restoran Tionghoa, utamane ing Phnom Penh lan provinsi tengah.

Babagan tampilan panganan Kamboja, dheweke wis sinau babagan panganan Prancis, Aku luwih penting babagan presentasi panganan. Dheweke bisa nggawe salad daging sing sederhana katon kaya sing enak banget (lan kita ora mangu-mangu yen sejatine bakal dadi).

Piring salad kamboja

Aspek liyane sing wis dingerteni dening wong Kamboja yaiku amarga baguette sing misuwur. Baguette minangka roti tipis sing dituju kanggo sarapan lan minangka salah sawijining barang sing paling laris kanggo PKL sing adol tas nganggo pit. Wong sing ora duwe wektu mangan sarapan sing enak ing omah amarga kurang wektu sing paling asring tuku produk iki saka PKL.

Panganan Cina uga mengaruhi panganan Kamboja, bisa dideleng kanthi jelas ing panganan sing nggunakake mie lan pangsit.

Minangka aturan umumKamboja cenderung mangan panganan sing sugih ing iwak lan pari. Ana resep kari lele, sing dikukus dibungkus karo godhong gedhang, yaiku panganan sing asring disaranake kabeh turis nalika mangan ing Kamboja kanthi rasa sing enak. Yen sampeyan minangka vegetarian, sayuran seger bisa disajik kanthi saos kacang. Lan kanggo panganan cuci mulut sampeyan bisa pesen sega utawa labu. Nanging yen sampeyan pengin ngerti panganan khas liyane, aja ragu-ragu terus maca.

Piring khas Kamboja

Piring panganan Kamboja

Sabanjure aku bakal ngobrol karo sampeyan babagan sajian khas Kamboja, saengga nalika sampeyan leren sawetara dina ing kana plancongan utawa yen sampeyan kudu ngunjungi, sampeyan ngerti apa sing kudu dipesen ing restoran lan sampeyan uga ngerti saben pasugatan wis. Kanthi cara iki sampeyan bisa seneng menu luwih akeh.

amok

Panganan khas sing paling enak ing Khmer kalebu Amok, sajian sing paling misuwur ing Kamboja ing antarane para wisatawan. Iki minangka panganan sing disiapake karo santen, kari lan sawetara rempah-rempah sing mung disiapake ing Thailand. Amok digawe saka pitik, iwak utawa cumi-cumi, uga kalebu sayuran. Kadhangkala disajeni karo santen lan pari ing sisihane.

K'tieu

Saliyane, kita uga duwe K'tieu, sup mi biasane disajikake kanggo sarapan. Bisa disiapake nganggo daging babi, daging utawa produk laut. Roso ditambahake ing bentuk jus lemon, mrico panas, gula, utawa saos iwak. Somlah Machou Khmae minangka sup sing asem lan asem digawe karo nanas, tomat, lan iwak.

Bai Saik Ch'rouk

Sajian khas liyane yaiku Bai Saik Ch'rouk, uga disedhiyakake kanggo sarapan. Yaiku campuran sega karo daging babi panggang. Saliyane, Saik Ch'rouk Cha Kn'yei minangka jinis daging babi goreng sing bisa ditemokake ing pirang-pirang panggonan.

Lok Lak

Panganan nasi ing Kamboja

Lok lak minangka daging empuk sing wis mateng. Sing terakhir bisa dadi salah sawijining sisa kolonial Prancis. Dadi karo salad, bawang lan kadang kentang.

Chok Nom Bahn

Chok Nom Bahn minangka panganan Kamboja sing ditresnani, saengga ing basa Inggris mung diarani "mie Khmer."

Chok nom Bahn minangka panganan khas sarapan, sajian kasebut kalebu mie nasi sing ditumbuk kanthi susah, ditambahi saos kari Iwak adhedhasar ijo digawe saka jerami, oyot kunir lan jeruk purut. Godhong mint seger, sprouts kacang, kacang ijo, kembang gedhang, timun, lan tumpukan ijo liyane ing ndhuwur lan wenehi rasa enak. Uga ana versi kari abang sing umume ditrapake kanggo upacara lan pesta kawinan.

Chaa Kdam: yuyu goreng

Kepiting goreng minangka keahlian liyane ing kutha pesisir Kamboja, Kep. Pasar kepiting langsung dikenal amarga nggawe digoreng kanthi persiapan ijo, mrico Kampot, kabeh ditandur kanthi lokal. Mrico Kampot sing aromatik misuwur ing saindenging jagad, sanajan sampeyan mung bisa ngrasakake mrica ijo ing Kamboja. Akeh sing ujar yen pancen pantes lelungan menyang kutha iki mung kanggo sajian iki.

Semut wit abang kanthi daging lan kemangi

Sajian semut Kamboja

Sanajan sampeyan ora biasa, ana kasunyatan lan sampeyan bisa nemokake kabeh jinis serangga ing menu ing Kamboja ... tarantula uga kalebu ing sajian sing paling endah. Nanging sajian sing paling apik kanggo langit-langit manca yaiku semut abang sing diiris karo daging lan kemangi.

Semut ukurane beda-bedaSawetara semut cilik banget nganti meh ora katon lan liyane bisa dawane sawetara sentimeter. Digoreng karo jahe, serai, bawang putih, bawang lan daging sing diiris tipis.

Piring kasebut bisa didampingi mrica cabai kanggo menehi tutul aromatik nanging tanpa ngilangi rasa pait daging semut. Semut uga asring disajik pari, lan yen sampeyan begja, dheweke bisa ngancani larva semut ing mangkuk.

Desserts ing Kamboja

Aja mikir manawa kita wis lali babagan panganan cuci mulut, amarga kita wis duwe pikiran Pong Aime (permen). Iki kasedhiya ing meh kabeh papan lan tanpa mangu-mangu, rasane kepenak banget. Sampeyan bisa milih macem-macem jinis daging manis sing disajekake karo beras, susu pekat lan banyu gula.. Soko sing sampeyan ora bisa mandheg nyoba yaiku Tuk-a-loc, omben-omben adhedhasar buah, endhog mentah, legi karo susu kenthel lan es.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*