Sing bisa dideleng lan ditindakake ing Yordania

Petra

Jordan Iki minangka bagean saka Timur Tengah ing endi pariwisata saya akeh sajrone dekade anyar, lan dadi papan sing luwih apik ditawakake, luwih saka kutha Petra sing apik banget, sing ditampilake ing film Indiana Jones. Dheweke mung dadi sebab ngunjungi negara kasebut, nanging sejatine ana akeh perkara liyane sing menarik.

Yordania minangka bagean saka Tanah Suci sing ana ing Alkitab, lan ing sejarah akeh banget, saengga ana akeh reruntuhan lan sandhangan sing sumebar ing kutha-kutha kasebut sing umure wis atusan abad. Kajaba iku, duwe papan alam sing luar biasa, kayata ara-ara samun Wadi Rum. Tanpa mangu-mangu, pesawat sing apik kanggo nyiyapake lelungan sing kebak emosi lan kejutan.

Kutha watu Petra

Petra

Kita miwiti kanthi meh kabeh sebab kenapa kita arep menyang Yordania, lan yaiku babagan ndeleng Kutha Petra, dibangun ing watu ing watu sing padha. Kutha iki ditemokake ing taun 1812 dening Johann Ludwig Burckhardt, lan nganti saiki dadi kutha sing ilang, sing dadi legenda Badui. Kutha iki, dibangun dening Nabataeans, wis wiwit ewonan taun, lan uga ngemot sisa-sisa Romawi.

Titik wiwitane yaiku kutha Wadi Musa, lan disaranake bisa ngrasakake sunar srengenge, nalika watu kasebut dadi oranye, utawa nalika srengenge surup, nalika malih dadi jambon. Siq tekan ing jurang, kanggo mbukak candhi sing wis katon ing kertu pos Khasné utawa Treasure. Banjur kita bisa ndeleng makam raja lan dalan kanthi langkah-langkah sing tumuju menyang El Deir, utawa Biara.

Papan Baptisan ing Betania

Betania

Ing Kali Yordania, ing pucuking Betania, papane dianggep padha Yesus Kristus dibaptis karo Yohanes. Wilayah kasebut saiki kurang banyu, nanging biyen, kali kasebut nggawe kolam ing wilayah kasebut, ing endi akeh wong sing dibaptisake. Iki pancen dadi tujuan kanggo wong-wong sing percaya, amarga duweni arti religius sing jero.

Gurun Wadi Rum sing apik

Wadi rum

Wadi Rum minangka salah sawijining ara-ara samun paling ayu ing planet iki, kanthi mujur nengen sing kayane dijupuk saka Mars lan kanthi ruang alam sing amba sing nduduhake kehebatan alam. Gurun iki dununge ing antarane Petra lan Aqaba, lan ngidini sampeyan nindakake kegiyatan. Bisa ditempuh nganggo 4 × 4 utawa unta, sing luwih asli. Sampeyan uga bisa turu ing tendha khas ing tengah ara-ara samun, kayata Badui.

Cagar Alam Dana

Dana Reserve

Iki minangka cagar alam paling gedhe ing Yordania, wilayah alam sing dilindhungi sejati kanthi nilai ekologis sing gedhe. Ana akeh kegiyatan sing bisa dirasakake. Ana tilase hiking sing mlebu cadangan liwat ngarai, lan sampeyan bisa uga nyewa pandhuan saka wilayah kasebut kanggo nikmati rute sing luwih dawa lan luwih menarik. Reserve Guest House nindakake sawetara kegiyatan, kalebu ngunjungi makam Nabatean utawa desa Ottoman.

Benteng Amman

Amman ing Yordania

Nalika tekan Yordania, kita bakal tekan ibukutha, lan sadurunge mlebu ing endi wae, luwih becik mandheg ing bètèng. Iki ana ing sisih ndhuwur sawijining bukit, lan nduweni reruntuhan penting sing menehi crita babagan sejarah kutha. Ing kono kita bisa ndeleng Kuil Romawi Hercules, istana Umayyah lan uga sudut pandang kanggo ngrasakake pemandangan kutha sing rame.

Adus ing Segara Mati

Segara mati

Pengalaman sing nyenengake iki pengin diupayakake dening kabeh wong sing lunga menyang Yordania, lan Segara Mati iki, sing sejatine minangka danau pedalaman, duwe salinitas sing luwih dhuwur tinimbang samodra, mula mula tetep kumambang iku gampang banget. Nanging ora mung iki, nanging uga spa luar ruangan sing apik, lan ing saubengé ana akeh papan kanggo nginep kanthi pengalaman santai sing lengkap.

Dadi padha kaya Nabi Musa ing gunung Nebo

Gunung nebo

Gunung Nebo katon ing Kitab Suci minangka gunung sing diparingi Gusti Allah nuduhake Nabi Musa ing Prajanjian, lan budaya populer wis nggawe Mt. Dikandhani, iki uga papan dununge pungkasane Musa lan makame. Papan religius sing uga duwe srengenge sing apik banget.

Deleng mozaik Madaba

Musa

Ing kutha Madaba sampeyan bakal nemokake sawetara mozaik Byzantine sing paling apik sing disimpen ing kabeh Timur Tengah. Dheweke ana ing greja Kristen-orthodok St George, ing ngendi kita nemokake apa sing bakal dadi peta Tanah Suci.

Roma Kuno ing Jerash

Jerash

Jerash duwe turahan arkeologi wadi kanthi apik saka kutha Romawi kuno, kanggo para penggemar sejarah sing ora bisa nolak papan kasebut. Sanajan ana gempa bumi lan masalah liyane, kalebu perang, dikubur, lan mung ditemokake pirang-pirang abad kepungkur, dheweke nggawa kahanan kaya ngono.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*