Sing paling apik ing Ekuador: Pailón del Diablo

air terjun pailon del diablo

El Pailón del Diablo (kanthi resmi Cascada del Río Verde) minangka air terjun Kali Pastaza sing dununge ing Andes Ekuador cedhak kutha Baños de Agua Santa, wewatesan karo alas Ekuador.

Iki minangka salah sawijining obyek wisata paling penting ing Wilayah Tungurahua (lan sejatine saka kabeh Amerika Selatan) diwenehi sifat sing luar biasa, cedhak karo dalan gedhe nasional lan dhuwure luwih saka 80 meter.

Jeneng kasebut duwe jeneng mirip karo rock ing pasuryan setan, katon saka salah sawijining jembatan.

Yen sawetara minggu kepungkur aku crita babagan tamasya penting ing Ekuador (Taman Nasional Cotopaxi lan gunung berapi), Pailón del Diablo bakal dadi liyane. Saben rute backpacking (utawa ora) liwat negara Andes kudu ngliwati kutha Baños de Agua Santa lan sakiwa tengene (air terjun, gunung geni, alas lan mujur nengen sing unik).

jedhing pailon del diablo

Kepiye carane tekan grojogan Pailón del Diablo?

Lawang banyu terjun dununge cedhak banget karo dalan sing nyambungake Baños de Agua Santa karo kutha Puyo, wis ana ing tengah alas Amazon, lan udakara 20 km saka kutha pertama.

Amarga jarak kasebut, gampang banget diakses, ora kaya atraksi liyane ing Ekuador, Pailón del Diablo mung bisa diakses nganggo dalan, ora ana sepur.

Kanggo njaluk menyang Baños de Agua Santa utawa Puyo, sing paling cocog yaiku nindakake ing bis layanan transportasi umum Ekuador. Bus saben jam nyambungake Ambato lan Latacunga (ing Andes) kalorone kutha tropis.

pailon setan

Sawise ing Baños, sampeyan bisa tekan lawang pager:

  • Kanthi bus umum: saka Baños utawa saka Puyo. Sawetara bis mandheg ing sisih ngarep ngarsane air terjun (ana 2 pintu masuk). Sing liyane mandheg ing tengah dalan nanging cedhak banget karo lawang ngisor. Rute kasebut mbukak rute metu lan bali lan duwe frekuensi sing bisa ditampa, saben jam ana sawetara bus.
  • Kanthi taksi: mesthine minangka pilihan sing paling cepet, nanging uga paling larang. Udakara 15 menit sampeyan teka ing Pailón del Diablo saka pusat Baños. Yen milih opsi iki, luwih becik negosiasi rega perjalanan kanthi apik lan mesthine kudu bali menyang taksi liyane utawa bis.
  • Bersepeda Pilihan iki minangka salah sawijining obyek wisata sing ditawakake wilayah kasebut kanggo turis: lelungan kabeh dalan menyang Puyo nganggo sepeda lan mampir ing saben air terjun ing dalan. Ing pangertene iki aku arep crita sawetara perkara. Siji tangan, dalan kasebut, sanajan wis apik banget, duwe lalu lintas sing gedhe banget lan uga ana sawetara terowongan. Kosok baline, saka Baños nganti Puyo, slope terus mudhun, nanging cara bali munggah. Pungkasan, cathet manawa jarak antarane rong kutha kasebut udakara 30 utawa 40 km. Yen sampeyan pengin ngunjungi grojogan kanthi muter, elinga babagan iki. Mesthi sing paling cocog yaiku nyopot nganggo sepeda lan munggah ing bis utawa taksi-4 × 4 sing nampa sepeda.

banyu pailon del diablo

Saka pengalamanku, aku nyaranake sampeyan golek akomodasi ing Baños lan nikmati kabeh rute lan pilihan sing ditawakake alas Andean saka kutha iki paling ora 2 dina. 1 dina ora cukup, plancongan ing grojogan iki mbutuhake sedina muput yen ditindakake ing loro-lorone.

Apa sing bakal katon ing grojogan Pailón del Diablo?

Kaya sing wis dakkandhani sadurunge pager bisa diakses saka sisih ngisor air terjun utawa saka ndhuwur. Sanajan lawange ora kabeh gratis (ing ombone tartamtu, kayata jembatan gantung pisanan, saka kana ora), Aku nyaranake sampeyan nindakake rong rute kasebut. Sing siji ora nyambung karo sing liyane, ing sawijining wektu ana alangan sing misahake. Yen dipilih, luwih dhisik aku bakal milih dalan sing luwih murah banjur sing ndhuwur, dakkira rada nyengsemake.

pailon del diablo Ecuador

Yen kita nindakake dolan-dolan saka ngisor iki, luwih dhisik bakal ngrasakake alas hutan Amazon kanthi kamulyan (manuk, wit, lahan basah, ...) lan pungkasane Pailón del Diablo sing apik banget saka ngisor. Rute kasebut udakara setengah jam supaya tekan ngisor lan uga ing mburine air terjun. Ana sawetara sudut pandang, jembatan lan undhak-undhakan kanggo mbahas air terjun.

Yen lelungan saka ndhuwur, luwih dhisik bakal nemoni dalan sing cedhak karo Kali Pastaza, kanthi banyu terjun cilik, lan uga flora alas sing lembab ing wilayah kasebut. Sawise sawetara menit, kita bakal dununge ing pucuk ndhuwur air terjun saka ngendi kita bisa mikirake air terjun sing luar biasa (udakara 100 meter ora rata). Saka kana, sawetara jembatan kayu sing digantung wis dibangun sing nyambung macem-macem titik gunung lan mbaka sethithik mudhun menyang sisih ngisor Pailón. Meh wae jembatan lan tangga ing dalan kasebut apik kanggo nikmati pemandangan utawa motret. Pancen ora bisa nggawe bisu nalika ndeleng. Ing titik tartamtu, menehi vertigo.

alas pailon setan

Ing sekitar air terjun sampeyan bisa latihan macem-macem jinis olahraga ekstrim, kayata arung jeram, menek utawa garis zip. Kanggo penyayang adrenalin, Pailón del Diablo minangka papan sing cocog.

Singkatnya, wilayah Ekuador iki (lan mesthine kita bisa nganti tekan saindenging negara) durung dingerteni dening masarakat Eropa lan tanpa mangu-mangu, iki minangka salah sawijining pojok Amerika Selatan sing paling apik lan apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*