Singa Turu, nyilem ing Kepulauan Galapagos

Singa turu

Singa Turu (utawa Rock Kicker's ing basa Inggris) minangka pulau cilik sing ora ditemoni sawetara kilometer saka kepulauan San Cristóbal, ing Taman Nasional Kepulauan Galapagos (Ekuador). Minangka papan sing dilindhungi total, ora pareng ngikat, turu, utawa nindakake kegiyatan apa wae, mung nyilem lan ngubengi watu kasebut.

Iki minangka formasi batuan sing asale banget saka vulkanik sing dibentuk dening rong pulau gedhe sing wis dipisahake karo erosi segara, masing-masing tekan luwih saka 100 meter ing ndhuwur segara lan 100 liyane ing sangisore segara. Loro tembok vertikal spektakuler ing saben watu lan saluran sempit ing tengah sing banyune segara medhot.

Pangaturan khas pulau kasebut nggawe salah sawijining papan paling apik kanggo nyelam ing Pulo Galapagos lan ing saindenging jagad. Sekitar Rock Kicker's ngenggoni kabeh jinis karang lan spesies laut kayata penyu, hiu hammerhead, hiu biru, singa laut, ...

Pantai Singa Turu

Carane njaluk menyang León Dormido?

Dadi pulau lan dilindhungi undhang-undhang taman nasional Ekuador, mung bisa tekan segara. Kanggo ngakses Galapagos, kudu ditrapake nganggo pesawat saka daratan, mayoritas penerbangan budhal saka Ekuador lan khusus Guayaquil, bisa uga tekan pulau-pulau sing paradisak saka Amerika Tengah. Ing saben mlebu lan metu saka sawijining pulau, dheweke mriksa sethithik kanggo mesthekake yen sampeyan ora mlebu utawa nggawa barang sing bisa ngalangi ekosistem unik taman kasebut.

Sing paling gampang diwiwiti saka Puerto Baquerizo Moreno, kutha paling penting ing Pulo San Cristóbal. Ora nganti rong jam, pulau iki wis tekan. Isla San Cristóbal bisa tekan segara saka Santa Cruz (2 nganti 3 jam) utawa pesawat saka dharatan, iki minangka salah sawijining pulau sing duwe bandara.

Pilihan liyane yaiku saka ibukutha Galapagos, Puerto Ayora ing pulau Santa Cruz.. Ing kasus iki, lelungan udakara 4 jam. Saliyane, sampeyan bisa nyewa prau pribadi sawetara dina lan njelajah pulau-pulau sing paling penting ing taman nasional kalebu nyilem ing kene.

Singa Tidur Manta

Punapa mawon port asalipun, wajib nganggo boat kesenengan kanthi ijin khusus saka pamrentah lokal lan Ekuador, yaiku, nyedhaki nyilem ing Sleeping Lion mbutuhake nyewa agensi utawa perusahaan swasta kanthi ijin.

Rega kira-kira saben wong saka Puerto Baquerizo Moreno udakara $ 80 lan kalebu rute sedina muput mampir ing pantai prawan (umume Playa del Maglesito), peralatan nyilem lan snorkeling lan nyilem udakara 2 jam ing Kicker's Rock. Aku ora ngerti regane saka Puerto Ayora. Rega kanggo nyewa kapal seminggu utawa pirang-pirang dina iki regane larang banget, sanajan tur menyang Kepulauan Galapagos dhewe uga ora murah. Ing kasusku, aku liwat dhewe lan nyewa tamune saka Puerto Baquerizo Moreno.

Penyu Singa Turu

Apa sing kudu ditindakake lan apa sing bakal katon ing Ayer's Rock?

Nalika nyedhaki León Dormido, kita bakal bisa ngerteni manawa iku papan sing ajaib, spektakuler, mesthine minangka salah sawijining papan sing paling apik ing kabeh negara. Kapal tansah dheweke ngubengi pulau kasebut kanggo ndeleng karakteristik morfologis sing unik saka watu lan manuk sing ana ing kana. Lereng tembokipun lurus lan jerone sanget saengga sampeyan bisa nyedhaki pulau kasebut kanggo mbayangake kabeh spesies kewan ing pulo kasebut (umume mung katon ing Galapagos). Sing bisa dideleng ing kene beda banget karo sing bisa dideleng ing Mediterania, luwih akeh macem-macem lan prawan.

Singa Ngalamun nyilem

Atraksi utama yaiku ing sangisore segara, nyilem utawa snorkeling. Yen ombak lan cuaca ngidini, sampeyan bisa nyelehake liwat saluran sing sempit. Ing jalur samodra iki, arus segara kuwat, mula aku nyaranake sampeyan supaya nganggo wetsuits manawa sampeyan bisa nyilem utawa snorkeling, suhu segara umume dhuwur sajrone taun nanging luwih becik nganggo setelan.

Ing kasusku, sadurunge mlumpat menyang banyu aku weruh puluhan singa laut nglangi cedhak prauIki menehi kesan lan rasa wedi, nanging iki bakal dadi pengalaman sing unik, mula aku mlumpat menyang banyu tanpa mikir.

Ing njero banyu, aku nyandhang kacamata, nyawang mudhun lan kaget! Hiu, hiu biru. Dheweke durung nate nyilem, apa maneh yen dheweke renang nganggo hiu. Ing Spanyol, dheweke nutup kabeh pantai nalika tintorera nyedhaki pantai, ing kene kita bakal renang bareng dheweke kaya ora ana kedadeyan, ya, ing jarak tartamtu.

Starfish singa sing turu

Ing wiwitan, kita nyilem liwat saluran sing misahake loro watu kasebut, katon mudhun katon hiu, kabeh jinis iwak lan segara segara. Ing pungkasan saluran iki, kita menyang pulau gedhe kanggo mikir babagan karang lan iwak sing manggon ing sacedhake, kabeh warna endah. Singa laut muter karo kita sawayah-wayah, cedhak karo klompok kasebut.

Kita ngubengi kabeh pulau cilik kanggo nikmati warna watu, iwak lan karang, sawayah-wayah bisa dideleng penyu, sinar lan singa. Kita ora weruh maneh hiu, amarga dikandhani meh kabeh pindhah cedhak saluran kasebut.

2 ing total nyilem lan snorkeling. Pancen luar biasa, pengalaman sing disaranake yen sampeyan lelungan menyang Ekuador lan Galapagos.

Aku dadi tujuan paling apik kanggo nikmati utawa sinau nyilem, kabeh sing sampeyan tingali ora ana gandhengane, aku yakin sampeyan ora bakal kuciwa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*