Spa Archena

Kita nyedhaki musim panas lan akeh sing ngatur plancongan. Apa bisa lelungan menyang luar negeri utawa taun iki kudu tetep ing negara kasebut? Apa sampeyan nggambar gunung utawa pantai taun iki? Apa bakal dadi preinan dawa utawa mung sawetara dina? Kepiye yen taun iki kita nyoba sumber panas? Yen milih sumber banyu panas, pilihan sing apik yaiku Spa Archena.

Sumber banyu panas Dheweke cedhak karo Alicante lan Murcia lan dheweke wis dadi tujuan spa sing populer banget ing wilayah Spanyol iki sajrone wektu sing suwe. Ayo ngerteni Spa Archena saiki.

Spa Archena

Spa ana ing sisih kidul wétan Spanyol, provinsi Murcia, ing jejere kali Segura lan ing Taman Alam Valle de Ricote. Iki 80 kilometer saka Alicante lan mung 24 saka Murcia dadi sampeyan bisa minggat lan ngentekake pirang-pirang dina ing banyu panas, santai.

Spa iki diwiwiti saka sejarah amarga sumber banyu panas wis tuwa. Katon yen panggunaan banyu panas dening para pemukim diwiwiti maneh ing abad kaping XNUMX SM, saka tangan wong-wong Iberia, lan banjur wilayah kasebut dadi bagean saka rute komersial sing tekan ibukutha Turdetania, Cástulo. Temenan kanggo wong Rum Dheweke seneng banget lan dheweke tanggung jawab kanggo nggawe spa pertama.

Yaiku, kanthi bangunan khusus khusus kanggo kesenangan lan jedhing. Mula, para arkeolog modern nemokake sisa-sisa kolom, galeri termal, hotel rong lantai, setor banyu ngombe sing digunakake kanggo disebar mengko, kanthi lawang mlebu isih operasional, sisa-sisa roda banyu lan uga nekropolis.

Spa kasebut isih beroperasi lan ing Abad Pertengahan ana ing tangan Pesenan Santo Yohanes Yerusalem. Wiwit abad XVI wiwit misuwur, banjur rute luwih apik lan ing abad kaping sangalas yaiku nggunakake bentuk kutha saiki, khas spa jaman semana, karo sawetara hotel: Hotel Termas, Hotel Madrid lan Hotel Levante, kasino ...

Dolan maring Spa Archena

Sumber mata air panas padha karo banyu panas. Ing kene banyu yaiku belerang, belerang, klorinasi, natrium, kalsium, lan asale ing suhu 52, 50 C saka spring gedhe. Banyu ing kene istimewa kanggo sifat mineral angsal sawise 15 ewu taun ing lemah.

Banyu sing panas iki dadi marasake awak, mula bisa ngilangi stres lan istirahat, saliyane ngatasi rasa lara sendi utawa alus kulit. Iki apik kanggo rematik, kahanan paru-paru lan nyeri balung uga Temenan, kita ora bisa nyilem ing banyu luwih saka 50ºC tanpa ngobong awake dhewe, mula suhu rata-rata 17ºC. Yen sampeyan nambahake manawa iki minangka wilayah sing apik banget kanthi meh telung ewu jam Phoebus ing langit setaun ... pancen apik banget!

Archena minangka kompleks dadi sing paling apik yaiku teka lan tetep ing hotel internal. Ana telung pilihan kanggo total 253 kamar. Ing Hotel Termas lan Hotel Levante yaiku patang lintang, dene Hotel Leon Iki kalebu kategori lintang telu.

Hotel Termas wiwit abad kaping 68 lan dekorasi neo-Nasrid kanthi réplika Fountain of the Lion of the Alhambra. Nawakake WiFi gratis ing ruang santai lan akses gratis menyang kompleks termal. Nduweni XNUMX kamar kanthi jedhing lengkap, TV kanthi sinyal internasional lan mini bar. Uga duwe ruang makan. Hotel Levante padha.

 

Hotel León uga duwe akses langsung menyang spa, yaiku, sampeyan ora kudu metu saka hotel kanggo pindhah menyang sumber air panas. Wis 117 kamar sing nembe direnovasi, ing telung jubin. Check-in jam 3 sore lan check out jam 12, kaya ing rong akomodasi liyane.

Komplek kasebut arupa kolam termal, sirkuit termal lan uga perawatan termal sing ditawakake. Ana rong kolam gedhe, siji ruangan lan siji ruangan. Ing njero sampeyan duwe layanan hidr-termal nganggo jet banyu, lepen, air terjun, jacuzzis lan kolam renang bocah. Uga ana area pantai, kamar ganti, bar cemilan. Galeri Termal minangka inti saka papan kasebut amarga ana musim semi lan Hotel Termal sing ana ing endi pangobatan kesehatan

Pangobatan kasebut diwenehake dening spesialis medis ing hidrologi (ngerteni sumber banyu panas terapeutik). Mangkono, ing menu perawatan sing ditemokake hydromassages, shower bunder, jet termal, perawatan pernapasan, kompor lembab, perawatan lendhut, macem-macem pijet lan latihan fisioterapi.

Ana pijet tartamtu sing diarani pijet Archena sing ditindakake ing sangisore udan banyu termal lan kanthi lendhut, kayata nambah sirkulasi bali lan ngirit kontrak. Lendhut kasebut lempung dicampur karo banyu mineral ing suhu 45ºC. Ditrapake ing sendi, duwe tumindak anti-inflamasi lan analgesik.

Saliyane, ana sektor sing dibaptisake dadi Termachena yaiku sirkuit termal cilik sing digawe saka kompor sing lembab, kolam 37 ºC, udan kontras termal, es lan kabin kanggo gesekan manual sing cekak. Asile? Sampeyan katon lemes kaya boneka kain.

Sawise ngunjungi Archena Spa, sampeyan bisa nggawa produk kanthi souvenir: gel adus, susu awak, sampo khusus, banyu termal, susu pembersih, krim anti-tuwa karo sel induk, serum kaviar, scrub rai lan krim tangan.

Informasi praktis babagan Balneario de Archena:

  • Jam: Senen nganti Minggu saka 10 esuk nganti 9 pm (Januari nganti 15 Maret, November lan Desember); wiwit jam 10 esuk nganti 10 sore (wiwit tanggal 16 Maret, April, Mei, Juni, September lan Oktober); wiwit jam 10 esuk nganti 12 sore (Juli lan Agustus) lan tanggal 24 lan 31 Desember wiwit jam 10 esuk nganti 7 sore.
  • Regane: ing tanggal tartamtu regane 14 euro saben wong diwasa lan 22 nalika preinan. Tanggal liyane regane 12 euro saka dina Senen nganti Jumuah lan ing akhir minggu 18 euro lan dina-dina liyane, 16 lan 22 euro. Priksa situs web kanggo tanggal kasebut. Regane Sirkuit Termal 25 euro ing dina kerja lan 35 ing Setu lan Minggu. 30 euro kanggo sing nginep ing spa.
  • Ana paket kanthi akomodasi lan tanpa akomodasi. saka 48 euro, sampeyan bisa seneng sedina kanthi pijet pasangan lan akses menyang sirkuit termal. Kanthi akomodasi ana paket akomodasi telung dina kanthi rencana diet lan macem-macem perawatan saka 144 euro saben wong. Sampeyan seneng diskon 15% yen tuku sewulan sadurunge. Pilihan sing luwih murah yaiku saka 94 euro sajrone rong wengi, kalebu rute sepeda. Lan luwih gampang, saka 100 euro sampeyan duwe patang wengi, kalebu panganan lan akses gratis menyang kolam renang.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*