Lagoon Biru, spa sing ora bisa dilalekake ing Islandia

Laguna Biru 1

Islandia minangka salah sawijining negara sing paling cedhak karo Kutub Lor lan lanskap sing luwih apik kanggo ditemokake. Nduwe kegiatan panas bumi sing gedhe, Gunung geni aktif, akeh panas sing metu saka jerone bumi, lan tegese meh bisa ujar manawa iku negara spa amarga wong-wong Islandia nggunakake apa sing diwenehake alam.

Semenanjung Reykjanes dununge ana ing cedhak ibukota Islandia, Reykjavik. Iki minangka bagean saka sistem vulkanik lan tepat ing titik sing lempeng Eropa ketemu karo Amerika. Ing ngisor iki bumi isih urip banget, dheweke nggrundel, obah lan lahar mili liwat saluran lemah. Akeh energi sing digunakake dening tanduran panas bumi sing penting sing ngasilake energi kanggo mayuta-yuta wong lan ing wektu sing padha dadi panas banyu laguna gedhe sing sampeyan tingali ing foto: Blàa Iônio o Lagoon Biru Islandia.

Fitur Lagoon Biru

Laguna Biru 2

Laguna Biru dianggep salah sawijining 25 keajaiban jagad iki Lan sampeyan ora bisa ngunjungi Islandia tanpa nyelehake. Industri turis kanthi akomodasi, restoran, pusat spa lan macem-macem kegiatan wis diatur ing sekitar mata air panas kasebut. Sampeyan kudu ngrancang kunjungan, tuku karcis, cadangan akomodasi utawa mikir kanthi becik apa sing bakal ditindakake yen arep nyedhak ing papan impen iki.

Banyu panas bumi udakara udakara 2 meter ing ngisor lemah, ing endi banyu seger gabungke karo banyu uyah ing suhu ekstrem. Nalika dheweke muncul banyune ana ing antarane 37 nganti 40 C, lan dheweke lagi sugih macem-macem mineral, kalebu belerang lan silikat. Yaiku dudu laguna alam luwih becik dibangun karo manungsa ing sanjabane pabrik pembangkit listrik tenaga panas bumi. Banyu sing metu saka tanduran iki menyang laguna lan dianyari saben 48 jam. Laguna isine udakara nem yuta liter banyu lan tekan jerone antara 1.2 lan 1.6 meter.

Blue Lagoon

Ing tanduran kasebut, banyu diwenehi ventilasi kanthi aliran lahar ing ngisor lemah lan digunakake kanggo mindhah turbin gedhe sing banjur ngasilake listrik lan banyu lan uap sing diasilake dadi panas kanggo kabeh kotamadya. Sawise proses iki rampung, banyune rampung ing Laguna Biru, sing wis dadi pusat spa sing rame banget. Kasunyatane yaiku banyune duwe akeh mineral, konsentrasi sing dhuwur banget, ora bisa digunakake maneh mula kudu dibuang ing endi wae lan mulane lagune dibangun, ing lapangan lahar sing cedhak. Justru kandhutan mineral sing dhuwur sing menehi banyu kanthi warna biru milky.

Sampeyan kudu ujar manawa lapangan lahar duwe kekandelan tartamtu sing ngidini rada bisa tembus, nanging suwe-suwe saya suwe mula wong-wong Islandia kudu nggali bolongan / laguna liyane kanggo ngirim banyu. Kabeh ana ing Grindavik, udakara 20 kilometer saka Bandara Internasional Keflavik, sing paling penting ing negara kasebut, lan mung 39 kilometer saka ibukutha. Kanthi cara iki, gampang tekan kono, apa sampeyan nyewa mobil utawa kanthi transportasi umum.

Carane njaluk menyang Blue Lagoon

Laguna Biru ing Islandia

Nyatane yaiku gampang banget. Ana dalan gedhe sing nyambung ibukutha Reykjavik karo Keflavík lan pratandha sing nuduhake dalan. Kanthi mobil saka ibukutha udakara udakara 50 menit, ora liya. Uga ana bis sing nyambung Blue Lagoon karo ibukutha lan karo Bandara Keflavík. Sampeyan bisa njupuk taksi ing ngarep terminal bandara utawa kutha. Pusat termal duwe parkiran sing akeh banget lan regane kanggo nilarake mobil kalebu ing ragad mlebu.

Yen sampeyan lelungan nganggo koper utawa tas ransel, pusat kasebut duwe kamar panyimpenan koper kanggo nyimpen koper kanthi ukuran apa wae. Wis cedhak parkire lan regane mung 3 euro saben koper utawa paket.

Dolan maring Blue Lagoon

Ganti kamar Laguna Biru

Blue Lagoon mbukak kabeh taun nanging penting kanggo cadangan amarga akeh pengunjung. Aja lunga tanpa leladen. Umume, pusat mbukak jam 8, 9 esuk lan ditutup antara 8 nganti 10 wengi. Iku gumantung ing wektu taun. Saiki, wiwit Januari nganti Mei, jam wiwit 9 esuk nganti 8 sore, sanajan nalika preinan Natal bakal ditutup luwih dhisik. Sawise ditutup, tamu bisa nginep sajrone setengah jam maneh. Elinga yen amarga ana renovasi, pusat iki bakal ditutup wiwit tanggal 5 nganti 21 Januari 2016. Transformasi lengkap dijangka rampung ing taun 20167.

Ing njero tengah termal hay kamar sing bisa ngganti klambi, ing tangan siji wanita lan ing sisih liyane, pria uga siji. Dheweke modern, wiyar lan duwe loker pribadi kanggo ninggalake barang-barang sampeyan. Gelang sing diwenehake nalika sampeyan mbayar lawang minangka kunci elektronik kanggo loker lan sekaligus ngidentifikasi sampeyan nalika mbayar omben-omben lan panganan nalika seneng spa. Nalika sampeyan ninggalake gelang, nalika sampeyan lunga, sampeyan mbayar kabeh konsumsi.

Layanan ing Blue Lagoon

Lagoon Biru yaiku ketat banget babagan kebersihan dadi sampeyan kudu adus sadurunge mlebu laguna. Ana kamar mandhi pribadi ing kamar ganti iki lan sampeyan kudu nggunakake tanpa jedhing. Ing kamar udan ana sampo lan sabun lan kondisioner rambut. Uga ana pengering rambut nalika sampeyan budhal. Dheweke bebas digunakake. Se padha nyewa andhuk lan jubah, sanajan sampeyan uga bisa nggawa dhewe.

ing wong ora duwe kabisan bisa ngunjungi Laguna Biru Uga amarga pusat kasebut duwe lift gedhe sing tumuju ing lawang mlebu laguna, ana kursi roda non-logam sing bisa dilebokake ing banyu, ramp ing endi wae lan kamar ganti sing luwih jembar lan pribadi. Pungkasane, aja nganggo perhiasan amarga banyu bakal mengaruhi, mesthi nggunakake kondisioner rambut amarga mineral asring garing, tetep hidrasi amarga nalika suwe ing banyu panas nyebabake dehidrasi lan nggawa kacamata amarga ing dina sing cerah bayangan ing banyune kuwat banget.

Restoran ing Lagoon Biru

 

Ing kompleks Blue Lagoon, ana restoran sing dibangun ing tebing lava, kantin, lan bar. Akhire,regane dina ing Blue Lagoon? Ana macem-macem pass: Standar, Kenyamanan, Premium lan Kemewahan. Bedane nggunakake jedhing, andhuk, omben-omben, duwe set perawatan kulit, meja khusus ing restoran lan barang-barang kasebut. Regane standar 35 euro, Kenyamanan 50, Premium 65 lan kemewahan 165 euro.

Nginep ing Lagoon Biru

Hotel Clinic Lagoon Biru

Ing pusat termal ing Islandia iki, ana hotel, ing Hotel Klinik Laguna Biru sing dununge mung sepuluh menit mlaku saka laguna. Dheweke duwe kolam termal dhewe lan dadi tamu saben dina wiwit jam 9 esuk nganti 10 wengi. Wis dibangun kanthi harmoni sing sampurna karo lingkungan sekitar lan dadi oasis sing sejati. Kamar standar regane 250 euro lan kamar dobel 300 euro.

Tarif kasebut kalebu wengi akomodasi, pajak lan layanan, sarapan, mlebu menyang laguna termal hotel, WiFi lan gym. Hotel ing nawakake 35 kamar kanthi loteng pribadi lan pemandangan lapangan lahar sing endah. Kabeh kamar duwe kamar mandi pribadi kanthi shower, televisi, telpon, minibar lan andhuk. Nawakake ruang pijet.

Lan pungkasane, sadurunge budhal, sampeyan bisa mampir toko lan nggawa produk perawatan kulit. Krim tangan regane 35 euro, contone, dadi ora regane larang banget

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Carlos ngandika

    Aku bubar teka ing Islandia lan liwati Blue Lagoon.
    Pancen situs sing kebanjiran.
    Wis rame karo pesta sarjana Inggris, Waterfront Bar sing nyedhiyakake Bir, lan gunggunge toko lan restoran, adoh saka papan sing tenang lan santai.
    Ana tlaga liya ing sisih Lor ing wilayah Myvatn, sing ukurane luwih cilik lan kurang rame lan luwih kepenak.
    Aku luwih seneng.