Lagoon Biru, spa ing Islandia

spa-biru-laguna

Bubar ngobrol babagan Islandia, sawijining negara cilik, beku lan ing wektu sing padha ijo, spektakuler, adoh, ora akeh pedunung, ayu. Tujuan sing ora biasa, mung kanggo para plancong sing kepengin ngulandara lan kepengin adoh saka kewan turis sing ngganggu Eropa lan Amerika.

Salah sawijining papan wisata paling akeh ing Islandia yaiku Laguna Azul utawa Laguna Biru. Ok, turis banget, nanging sampeyan ora bisa mabur menyang Islandia lan budhal tanpa ngerteni. Iki minangka spa sing ana ing wilayah panas bumi ing semenanjung Reykjanes, udakara 39 kilometer saka ibukutha negara kasebut. Ora suwe teka, nanging sampeyan kudu budhal amarga pancen apik.

Spa iki lair ing taun 70an nalika ana kolam banyu panas sing digawe gedhe nalika tanduran listrik panas bumi. Ing wiwitan taun 80an, wong-wong wiwit seneng ngobati perairan lan banjur ing taun 1992 fasilitas kasebut dibangun lan papane saya rame. Iki sumber panas ing Islandia Dheweke sugih ing pirang-pirang mineral sing apik ing kulit lan tetep suhu antara 37 lan 39ºC.

Kolam renang, kudune diarani, gawean lan kebak banyu saka tanduran panas bumi ing sacedhake. Saben rong dina kebak maneh lan banyune dianyari. Asale banyu panas iki saka endi? Ya, banyune ing Spa Lagoon Biru Islandia Dheweke digawe panas dening tabung lahar ing lemah sing banjur nggunakake turbin sing ngasilake listrik.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*