Pandangan Asturias

Sudut pandang Fito

ing sudut pandang Asturias Dheweke ngidini sampeyan ndeleng lanskap sing apik ing salah sawijining wilayah Spanyol sing paling apik. Sawetara kaya dheweke gabungke segara lan gunung mung sawetara mil. Tanah ijo lan subur jejere segara minangka atos minangka Cantabrian nggawe dhataran pesisir.

Lan cedhak banget colossi sing nggawe Puncak Eropah lan liyane saka Pegunungan Cantabrian. Ing sawetara wilayah lan liyane, sampeyan duwe balconies alam sing apik banget sing ngidini sampeyan mirsani keajaiban kasebut saka posisi sing ndarbeni hak istimewa. Sampeyan uga bisa nggayuh akeh kanthi nggawe larang regane tilase hiking. Supaya sampeyan bisa seneng kabeh iki, kita bakal nuduhake sampeyan sawetara sudut pandang paling apik ing Asturias.

Sudut pandang Fito utawa Fitu

Puncak Eropah

Pemandangan Picos de Europa saka sudut pandang Fito

ing dewan saka pasangan yaiku Sierra del Sueve, kang elevasi maksimum punika Puncak Pienzo utawa Pienzu ing asturian Persis ing pucuk gunung, sampeyan duwe sudut pandang Fito utawa Fitu, uga ing basa asli. Iki minangka salah sawijining sing paling populer ing wilayah kasebut lan nawakake pemandangan sing spektakuler Puncak Eropah. Nanging, ing dina sing cerah, sampeyan bisa ndeleng nganti tekan segara. Kaya sing wis dakkandhakake, jarak antarane iki lan gunung ing Asturias pancen nggumunake.

Sampeyan bisa tekan sudut pandang Fito kanthi gampang, amarga sampeyan duwe dalan. sampeyan bisa njupuk ing Arriondas lan yaiku N-260. Sabenere, wiwit sampeyan ana ing wilayah, kita maringi pitutur sampeyan ngunjungi kutha ayu iki, saka kang misuwur Keturunan internasional saka Sella saben taun

Sabenere ngendi kali iki ketemu Piloña sampeyan duwe Taman Concordia, ngendi ana reca spektakuler digawe dening Joaquin Rubio Camin. Wis ing dalan Argüelles, sampeyan duwe Gereja Paroki St. Martin, gaya Romanesque. Lan, cedhak, rong conto arsitektur India sing sampurna. Yen sampeyan ora ngerti, jeneng iki diwenehake kanggo gaya konstruksi sing digunakake kanggo omah gedhong dening para imigran sing bali saka Amerika menyang tanah sing sugih. Conto-conto sing kita ngomong babagan iki yaiku Villa saka Valley y Villa Juanita.

Ratu Lookout

Sudut pandang Picota

Pemandangan Lake Enol saka sudut pandang Picota

Salah sawijining konsentrasi sudut pandang paling gedhe ing Asturias yaiku ing sekitare gunung mitos Covadonga, luwih khusus ing bagean tlaga. Ing dalan sing munggah menyang iki sampeyan bakal nemokake panjaganing ratu. Nawakake tampilan panorama bunder saka Picos de Europa, nanging uga saka dewan Ons lan Cangas de Onis (padha ora padha), uga sing saka pasangan, Ribadesella y Llanes.

Uga ing wilayah saka tlaga Covadonga sampeyan duwe Sudut pandang Picota, sing sabenere antarane Enol lan Ercina. Saka iki, sampeyan bisa ndeleng pemandangan loro tlaga, massif kulon Picos de Europa lan dataran Comeya.

Kanggo bagean, sing pangeran jaga Cedhak banget karo parkir mobil Buferrera. Lan menehi pemandangan sing spektakuler saka dataran Comeya sing kasebut ing ndhuwur, lembah kali Güeña lan Sierra del Sueve sing ora nggumunake.

Ing tangan liyane, wiwit sampeyan ana ing lingkungan saka Covadonga, dadi manawa kanggo ngunjungi Guwa suci, panggonan sing kebak mistis kanggo wong-wong sing percaya lan sing ora nganut agama Katolik. Lan, ing jejere dheweke, sing larang regane basilika, A Marvel gaya neo-Romanesque dibangun ing watu pink lan amarga arsitek Federico Aparici lan Soriano.

Akhire, aja lali kanggo ngunjungi kutha cedhak saka Cangas de Onis, sing dadi ibukutha pisanan ing Karajan Asturias. Ing siji iki, sampeyan duwe misuwur Jembatan Romawi, kang Nanging dibangun ing kaping Alfonso XI (1311-1350). Nanging uga ing greja salib suci, wiwit abad kaping XNUMX; ing Istana Cortes, saka XVIII; Balai Kota lan omah gedhong kayata Villa Monasterio utawa Villa María.

San Roque, salah sawijining sudut pandang sing paling apik ing Asturias

Wong telu

Lastres katon saka sudut pandang San Roque

Kita ora ninggalake sisih wétan wilayah Asturia, nanging kita arep menyang pesisir kanggo ngomong karo sampeyan. sudut pandang San Roque, sing dumunung ing jejere desa saka Wong telu utawa ing apa sing bisa dianggep paling dhuwur. Saka iku, sampeyan duwe views nyengsemaken kutha iki ayu lan kabeh pesisir, nanging uga saka sing kasebut ing ndhuwur Sierra del Sueve.

Kajaba iku, ing jejere viewpoint sampeyan duwe Kapel San Roque, sing wis dipuja ing Lastres wiwit abad kaping XNUMX. Nanging, candhi iki luwih modern, khusus saka abad kaping XNUMX. Iki minangka bangunan cilik kanthi nave, gendheng lan portico kolom. Uga, banget cedhak sampeyan duwe loro kapel liyane, siji saka acara apik lan saka San José.

Akhire, aja lali kanggo ngunjungi kutha ayu saka Wong telu, sing dadi misuwur nalika seri televisi ditembak ing kana Dokter Mateo. Wis pusat sajarah ayu saka omah tradisional karo galeri kayu. Nanging rong monumen sing paling penting yaiku Gereja Santa Maria de Sadaba, saka abad kaping XNUMX, sing nggabungake gaya barok lan neoklasik, lan menara jam, saka XV. Wis ing pinggiran kutha sampeyan duwe imposing kraton lampu, omah Manor saka abad kaping XNUMX sing saiki dadi hotel.

Pemandangan Cape Peñas

Cabo Peñas

Pesisir Cantabrian saka sudut pandang Cape Peñas

We nyedhaki tengah saka Asturias, khusus kanggo dewan gozon, kanggo nyritakake babagan sudut pandang pesisir liyane. Ing kasus iki, iku dumunung ing tengah Tanjung Peñas, kang nawakake views nyengsemaken saka pesisir Cantabrian nggronjal. Kanthi langit sing cetha, sampeyan bakal bisa ndeleng garis pantai kanthi sampurna Aviles, aside, lan Gijon, liyane.

Kajaba iku, ing jejere sampeyan duwe Mercusuar Cape Peñas, dibangun ing 1852, kang paling penting kabeh Asturians. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen sentere, kanthi jarak patang puluh siji mil ing cuaca apik, dituku ing Eksposisi Universal Barcelona saka 1929. Ing sisih ngisor iku omahé Peñas Marine Environment Interpretation lan Visitor Reception Center.

Ing tangan liyane, yen sampeyan ngunjungi viewpoint iki, disaranake sampeyan pindhah menyang kutha ayu saka Luanco, ibukutha dewan ngendi iku dumunung. Uga wis pusat sajarah ayu kang ing greja Santa Maria, kadhaptar minangka Monumen Artistik Bersejarah. Dibangun ing abad kaping XNUMX lan sobriety njaba kontras karo kaendahan barok ing interior.

Uga, sampeyan kudu ndeleng ing Luanco ing menara jam, uga saka abad kaping XNUMX, lan ing omahé Mori lan Valdés Polauga Institut Kristus Kudus Pitulung. Nanging ing ndhuwur kabeh, ing Istana Mendez de la Pola, uga Monumen Bersejarah-Seni lan dibangun antarane abad XNUMX lan XNUMX. Iku ora mbukak kanggo umum, nanging stands metu saka njaba kanggo loro menara gedhe, lawang lintelled lan jas of arms. Akhire, ing kraton manzaneda iku wiwit saka XVII, senajan wis dibalèkaké sacara ekstensif ing XX.

Pemandangan Gunung Naranco

Oviedo

Oviedo saka sudut pandang Gunung Naranco

Kita mungkasi demo saka sudut pandang Asturias ing sisih ndhuwur kutha iki Oviedo. Sabenere, nawakake views biasa ibukutha ing Kepemimpinan Asturias, nanging uga saka kabeh wilayah tengah provinsi. Malah ing dina cetha, sampeyan bisa ndeleng foothills pisanan saka Pagunungan Cantabrian menyang León. Ora muspra, dhuwure luwih saka nem atus meter.

Kajaba iku, ing Gunung Naranco sampeyan duwe paru-paru alam sing apik banget sing nawakake luwih saka telung puluh ewu meter persegi kanggo nindakake kegiatan ruangan. Sampeyan malah duwe trek Finlandia. Lan, sawise olahraga, sampeyan uga bakal nemokake akeh bar lan area piknik sing bisa ngisi daya baterei.

Ing tangan liyane, ing Naranco sampeyan kudu ndeleng imposing Patung Hati Kudus sing katon ing Oviedo saka ndhuwur. Dhuwuré telung puluh meter lan dibangun ing taun 1980. Nanging, ing ndhuwur kabeh, ing gunung legendaris iki sampeyan duwe rong bangunan paling penting saka seni pra-Romanesque: Santa María del Naranco lan San Miguel de Lillo, loro-lorone nyatakake. Warisan Donya.

El Istana Santa Maria del Naranco Iki minangka bagéan saka kompleks omah raja Ramiro I lan rampung watara taun 842. Originally iku Aula Regia kamar pengadilan, yaiku, kamar dhampar lan kamar resepsi. Nanging ing abad kaping rolas diganti dadi gereja. Nduwe rencana lantai persegi panjang lan rong lantai kanthi tangga njaba sing paling dhuwur. Kanggo bagean kasebut, lantai dasar nduweni kubah tong minyak lan mirip liyane karo Kamar Suci saka Oviedo.

Kanggo bagean, sing Gereja San Miguel de Lillo minangka bagéan saka kompleks palatine sing kasebut ing ndhuwur Ramiro I. Saiki, mung sapratelon sing isih ana. Nanging, asline, ana rencana basilika lan telung naves. Bagian sing bisa dideleng saiki cocog karo bale lan wiwitan naves kasebut. Atapnya berkubah, dengan sistem kubah laras yang kompleks. Mangkono uga, hiasan reca ing relief katon metu, utamané ing jambs lawang lan ibukutha ing.

Ing kesimpulan, kita wis nyaranake sawetara sing paling apik sudut pandang Asturias. Nanging kita bisa nyaranake wong liya sing menehi tampilan sing padha. Ing antarane iki, sing karo Cape Vidio, cedhak desa ayu saka Cudillero; dheweke Sudut pandang Ordiales, uga cedhak Covadongalan Muniellos viewpoint, sing terakhir ing cagar alam lengkap sing apik kanthi jeneng sing padha. Go ahead lan ngunjungi wong-wong mau lan marang kita apa sampeyan mikir.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*