Sugeng rawuh ing samoa

Yen aku mikir kepiye kahanan urip ing swarga Aku ora ngerti sebabe, nanging aku mbayangake sawijining pulau ing Pasifik, kanthi srengenge, wit kurma, banyu beninge kaya kristal, pasir putih, angin segara lan tentrem banget. ¿Samoa, mbok menawi?

Samoa menyang salah sawijining negara bagian Polynesia lan sampeyan wis nate krungu swarga alam iki amarga duwe tim sing kuat rugbi lan malang sing luar biasa. Aku mikir yen lelungan menyang Samoa nalika pandemi iki wis rampung bisa menehi hasil sing apik. Dina iki, Samoa lan papan wisata.

Samoa

Kaya sing wis diandharake, iki minangka negara independen sing ana ing Polinesia lan teknis minangka bagean saka Oceania. Sadurunge duwe jeneng liyane, Samoa Jerman lan Samoa Kulon, nanging wiwit 1962 diarani mung Samoa lan minangka negara independen (saka Selandia Baru). Duwe loro pulau utama, Sava'i lan Upolu.

Pendhudhuk sing pertama teka saka Fiji udakara 3500 taun kepungkur lan wong Eropa nindakake iki ing abad kaping XNUMX, sanajan kontak pungkasan iki digawe luwih intensif ing abad kaping XNUMX dening tangan Inggris. Wis jaman kolonial sing dawa nyebar ing saindenging Inggris, Jerman lan Amerika Serikat.

Nganti 1962, ana ing pamrentahan Selandia Baru. Dina iki iku republik parlementer, inspirasi saka bentuk pamrentah Inggris. Yaiku a negara Kristen umume lan masing-masing rong pulau kasebut kabagi dadi kabupaten sing beda. Iki pulau-pulau asale saka vulkanik lan ana sawetara pulau cilik, cacah wolu, ing sacedhake. Iklim ing kene tropis kanthi rata-rata taunan udakara 26ºC lan akeh udan antara Nopember lan April.

Turisme Samoa

Samoa kanthi gampang bisa ditekani saka Auckland kanthi telung lan setengah jam kanthi pesawat. Bandara sing mlebu ing Bandara Internasional Faleolo, mung 35 menit saka ibukutha nasional, Apia, ing pulo Upolo. Saka kene sampeyan bisa layar utawa numpak pesawat liyane menyang pulau Savai'i. Kanggo mlebu kutha sampeyan bisa nganggo bis utawa taksi.

Mubeng ing pulau gampang banget amarga sampeyan bisa nyewa mobil utawa sepeda utawa skuter lan duwe kamardikan. Yen ora, sampeyan bisa nggunakake bis umum, sing mung nampa dhuwit utawa tetep ing jadwal sing ketat. Kaloro pulau utama ana gandhengane karo a layanan ferry biasa sing njupuk wong lan mobil lan mengko, pulau-pulau cilik, tekan prahu charter.

Ayo dadi miwiti karo apa sing bisa dideleng ing Upolu. Ing pesisir kidul pulo kidul ana papan sing apik, misuwur ing jagad iki: a selokan ing segara jero 30 meter sing diarani To-SuaPapan kanggo nglangi sing ora biasa lan apik, diubengi vegetasi sing subur lan segara sing apik. Ana platform kayu sing sampeyan mlumpat lan pancen apik tenan. Sampeyan mbayar kanggo ngetik, nanging ora bisa dilalekake.

Liwat pesisir lor ana liyane blumbang alam Iki digawe kanthi kegiyatan vulkanik lan dipangan dening spring sing muncul saka guwa ing sangisore segara. Banyune bening kaya kristal nanging anget lan guwa kasebut gedhe. Ora ana sing luwih apik tinimbang snorkeling ing kene. Babagan babagan Kolam Gua Puila, 26 kilometer saka Apia ngetutake dalan gedhe pesisir.

Sampeyan uga bisa ngunjungi Museum Robert Louis Stevenson, panganggit saka Pulo Treasure. Ing ndhuwur kutha Apia lan omah sing apik lan kebon. Omah gedhong, pancen dununge penulis ing Samoa. Liwat kebon, sampeyan bisa njelajah kanthi ngetutake rute kanthi rong jalur kanthi intensitas sing beda-beda, sing bakal munggah nganti saben wong menehi pemandangan sing apik.

Uga ing pinggiran Apia yaiku Cadangan Laut Deep Palolo, wilayah sing dilindhungi. Sampeyan bisa nglangi satus meter saka pantai, nyebrangi karang, nganti tekan akuarium alam. Tembok karang nglindhungi lan nutupi swarga ing jero banyu sing apik banget, kanthi macem-macem penyu laut, hiu lan iwak tropis. Sampeyan bisa nyewa peralatan snorkeling lan toko cilik nyedhiyakake panganan lan omben-omben lan akses menyang pantai kanthi papan perlindungan.

Ing pesisir, uga ana sawijining pulau cilik sing asri jenenge Namua. Nyebrang mung butuh wektu 10 menit numpak prau saka desa Lalomanu. iku tujuan sing apik kanggo dina triPo nginep ing omah ing pantai. Banyu kurang lan tenang, ana kura-kura lan sanajan karang-karang karang mbalek maneh saka tsunami taun 2009, kabeh wis apik banget lan uga mlaku-mlaku ngubengi pulau lan gunung-gunung kasebut apik banget.

Rembagan Pantai Lalomanu pancen paling populer, kanthi pasir putih lan resort lan kabin cilik sing bisa dibengi. Resor biasane duwe pertunjukan folkloric saben wengi, lan umume minangka tujuan kulawarga.

Kanggo ngerti budaya Samoa, sampeyan bisa melu ing Fa'a Samoa kanthi ngunjungi Desa Budaya Samoa ing Apia. Pantai liyane sing apik lan populer yaiku Pantai Matareva Lan Pantai Salamumu. Pungkasan, ing antarane pirang-pirang perkara liyane, sampeyan uga bisa mlaku ing alas udan, ndeleng air terjun, iwak, bukak Tlaga vulkanik Lanoto'o, menek Gunung Fiamoe ...

Yen sampeyan pengin segara sing luwes, sampeyan bakal nemokake ing panggon liya, nanging ana, lan ing kene sampeyan bisa sinau utawa latihan selancar, ing Upolu uga ing Savai'i. Ngomong babagan pulau liyane iki, Apa sing bisa ditindakake ing Savai'i? Ing kene, ing desa Satoalepai sampeyan bisa renang nganggo penyu ijo ing panangkaran sing mengko dibebasake. Papan perlindungan kura-kura iki dikelola dening kulawarga lokal sing mbayar ragad mlebu minimal kanggo ngopeni situs kasebut lan mung udakara setengah jam nganggo feri saka Upolu.

Ing pulau iki yaiku Sawah Lavaula Saleaula, sing Gunung Silisili meh 1900 meter diubengi alas udan, ing Pantai Manase, sing paling populer, ing Cape Mulinuu, ing Air terjun Pagoa, Monet Matavanu lan pemandangan panorama sing apik, bolongan sing metu banyu Alofaaga, kawah Tafua, Gua Peapea, tabung vulkanik garing luwih saka kilometer saka pesisir, ing Mataolealel springutawa, Gua Dwarfs Paia, dawane udakara kilometer saengga ditliti ing sawijining dina utawa Omah Watu sing populer.

Pungkasan, sawetara liyane informasi babagan Samoa:

  • Iklim lembab lan panas sepanjang taun. Ana mangsa rendheng saka wulan November nganti wulan April lan puncak udan paling dhuwur antara Desember lan Maret.
  • Disaranake sampeyan duwe asuransi medis kanggo ngunjungi.
  • Sampeyan kudu ngombe banyu kemasan lan divaksinasi biasane karo vaksin sing diwenehake ing Kulon kaya bocah cilik. Aku ngira manawa CXovid 19 uga bakal dipesan mengko.
  • ing kene ana lemut mula ana dengue, zika lan chukungunya. Pramila panolak obat kasebut penting.
  • ing dharatan ora ana kewan beracun utawa serangga.
  • Sampeyan bisa nyopir, nanging mbutuhake registrasi nasional lan ndhaptar lisensi sementara sing bisa dipikolehi langsung saka agensi sewa mobil.
  • sanajan kertu kredit ditampa, luwih gampang yen akeh awis. Mata uang lokal minangka log Samoa.
  • Dina Minggu iku suci mula ora ana mbukak mlaku.
  • ing Samoa ana curfew kanggo sholat sore. Wis jenenge sa lan umume udakara jam 6 nganti 7 sore. Dering trinket utawa cangkang cangkang lan suwene ora luwih saka 20 menit. Sajrone wektu kasebut, aja pindhah-pindhah ing desa utawa rame.
  • Samoa ora mbutuhake visa kanggo nginep kurang saka 60 dina.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*