Dolan maring petualangan menyang Suriname

suriname

Mbok Suriname Sampeyan bisa uga ora dadi tujuan pertama ing Amerika sing mikir nalika mikir babagan plancongan, nanging ing dhaptar tujuan sing eksotis lan sing asring dikunjungi, bisa uga cocog.

Ana wong sing seneng lelungan menyang papan kaya iki, dheweke ora pengin melu pariwisata massal lan dheweke seneng nemokake lanskap, masarakat lan budaya sing ora khas, beda banget karo budaya dhewe lan sing diiklanake dening industri pariwisata internasional. Yen ide kasebut narik sampeyan, mula sampeyan lunga informasi babagan carane nggawe dolan menyang Suriname.

Suriname

suriname-1

Kaping pisanan: negara sing kaya ngono? Ana ing endi? Apa basa sing digunakake? Apa infrastruktur sing ana? Ya suriname minangka republik ing pesisir sisih lor Samodra Atlantik, ing sisih ndhuwur Amerika Selatan. Minangka negara paling cilik ing sisih bawana iki lan wewatesan karo Brasil lan Guyana lan Guyana Prancis. Dununge mung udakara setengah yuta jiwa lan sawijining kutha ibukota diarani Paramaribo.

Walanda minangka wong Eropa pertama sing teka ing abad kaping XNUMX lan dheweke tetep ing kana nganti ing taun 50-an negara kasebut dadi bagean saka Kerajaan Walanda kanthi status liyane, sanajan kamardikan mung tekan 41 taun kepungkur. Kanthi ikatan kasebut ngluwihi segara basa resmi yaiku Walanda, ing pendhidhikan, bisnis, pamrentah lan media, nanging karo wong-wong asli lan imigran Afrika, ana basa sing diarani sranan sing misuwur banget.

paramaribo

Suriname kaperang dadi rong wilayah gedhe, sisih lor karo pesisir lan wilayah pertaniane, ing endi papan penduduk paling akeh, lan sisih kidul sing duwe alas tropis lan savana sepi sing tapel wates karo Brasil lan nuduhake 80% wilayah nasional. Dadi cedhak karo khatulistiwa nduweni suhu sing panas banget lan lembab sajrone taun kanthi asor antara 80 lan 80% lan antara 29 lan 34 C.

Ana rong musim udan, siji saka April nganti Agustus lan liyane saka November nganti Februari. Uga ana loro sing garing, wiwit wulan Agustus nganti November lan saka Februari nganti April. Kanggo njupuk akun nalika lelungan. Bab liyane sing kudu sampeyan ngerteni yaiku ing kene sampeyan drive ing sisih kiwa, kaya ing Inggris. Adate durung owah dadi sampeyan kudu ati-ati banget. Mata uang nasional yaiku dolar Suriname utawa SRD nanging dolar AS lan euro ditampa.

suriname-3

Arus listrik yaiku 110/127 volt, 60 Hertz nanging ing hotel gedhe utawa sawetara apartemen yaiku 220 volt. Colokan, umume nganggo gaya Eropa nganggo rong prong. Apa sampeyan butuh visa? Ana sing diarani Kertu Turis sing ngidini mlebu lan tetep tetep 90 dina. Sampeyan dituku ing Kedutaan Besar utawa Konsulat sadurunge lelungan lan yen sampeyan ninggalake Amsterdam ing bandara sing padha utawa tekan negara kasebut, sampeyan uga bisa milih, sanajan sampeyan mbayar 30 euro. Ora tundhuk paspor nanging kudu paling ora nem wulan.

Vaksin? Pamrentah nyaranake supaya mriyang kuning Lan hepatitis B, saliyane nggawa obat pencegahan kanggo malaria lan dengue.

Sing kudu ditindakake ing Syurinam

alas-ing-suriname

Sejatine babagan ecotourism, kanggo njupuk kauntungan saka keanekaragaman hayati lan alam meh prawan utawa prawan ing negara Amerika iki. Ana gunung, alas udan, tlaga, kali, perkebunan lan macem-macem flora lan fauna.

Ayo ndeleng sawetara taman lan cadangan alam. Sing pertama yaiku Taman Alam Brownsberg lan jarak 130 kilometer saka Paramaribo. Jantung kasebut yaiku Puncak Brownsberg, sawijining gunung sing digali lan digali para penambang Walanda abad kaping 60 kanggo emas. Nalika pembuluh getih lemes, dheweke nyoba bauxite lan pungkasane ing taun XNUMX-an, situs kasebut dadi cadangan.

Kene manggon sawetara 350 spesies manuk lan meh 1500 spesies tanduran. Ora ana kekurangan Touchans lan kethek lan kabeh wektu ana perjuangan supaya para penambang emas ora ana watese amarga kegiyatan kasebut bertentangan karo alam. Saben taun diramalake ana 20 ewu pengunjung lan ngluwihi tur sawetara jalur ana papan sing bisa mangan lan turu ing 8400 hektar.

pesisir-suriname

Tujuan liyane yaiku Cagar alam gabili, ing muara Kali Marowijne, wates alami karo Guyana Prancis. Nduwe 4 ewu hektar lan Minangka papan sing dipilih penyu kanggo bertelur. Dheweke teka ing masal ing pesisir cadangan lan dadi siji-sijine papan ing Atlantik sing kedadeyan kasebut. Nganti saiki sampeyan mung tekan kana kanthi numpak prahu lan saliyane pantai sampeyan bisa ngunjungi sawetara desa wong India Amerindian sing bisa nindakake kegiyatan saben dinane.

Saka Paramaribo, ana akeh kemungkinan wisata. Salah sijine yaiku Tur Ekspedisi Kasikasima sing godhong saka ibukutha lan tekan Palumeu, resort ing alas sadhuwure Kali Tapanahony, cedhak desa Amerindian kanthi jeneng sing padha. Dina candhake ana prahu liwat alas sing suwene nem dina. Piye carane? Sampeyan ngliwati jeram, alas, turu ing kemah, lan banjur munggah ing gunung Kasikasima sajrone pitung jam. Pandangan kasebut luar biasa.

palumeu

Wisata iki lan wisata liyane bisa dipesen liwat situs web pariwisata Suriname amarga ana link sing pangalihan sampeyan menyang agensi pariwisata resmi. Yen sampeyan pengin akomodasi mewah ing tengah alas, sampeyan bisa nyoba Kabalebo Natural Resort, ing tengah Amazon. Iki minangka resor kategori bintang telu setengah, ing kali sing jenenge padha, ing sisih kulon negara kasebut. Dikelola dening keturunan saka warga asli lan abdi-abdi Afrika lan dina-dina ing kene akeh ditemokake alam, kolam ing kolam renang, menek, navigasi kali, mancing lan liya-liyane.

Yen sampeyan seneng air terjun, mula akeh amarga akeh kali: ana Air terjun Raleighvallen, Blanche Marie, Wonotobo. Lan yen sampeyan pengin ngerti saliyane sejatine sejarah Suriname, ya utawa ya kudu ngunjungi kebon lawas. Salah sijine yaiku Laarwijk. Kali iki ana ing kali Suriname lan mung bisa ditumpaki nganggo prahu, luwih akeh maneh, sanajan cedhak ibukota.

air terjun-ing-suriname

Akeh bangunan kayu lawas, pulih maneh kaya kahanan asline. Sampeyan bisa nemokake akeh perkebunan kolonial ing distrik Commewijne. dadi ing kene Disaranake nyewa sepeda kanggo ngerti umume. Pancen mlaku-mlaku amarga sampeyan nyebrang jembatan sing fantastis, ing Jembatan Jules Wijdenbosch sing nyabrang Kali Suriname gabung karo Paramaribo lan Meerzorg. Dhuwure 52 meter lan dawane 1500.

Pungkasane, kita isih kari sethithik ibukutha, gerbang mlebu lan metu kanggo pengunjung. Pirang-pirang dina cukup kanggo ngunjungi lan ngerti Katedral abad kaping XNUMX, papan pangibadah lawas lan mesjid lawas lan kabeh bangunan kolonial digawe saka kayu lan bata kanthi balkon kayu lan windows sing diukir kanthi apik. Pusat sing bersejarah apik banget lan untunge wis pulih udakara 20 utawa 30 taun kepungkur.

Lan ora kekurangan benteng, ing Benteng Zeelandia, dibangun ing mahkota Inggris ing taun 1651, sanajan nalika Walanda nguwasani wilayah kasebut, dheweke nggunakake wilayah Zeelandia.

perkebunan-ing-suriname

Wiwit taun 1967 dadi museum, sanajan ing taun 80-an, fungsi kasebut ana ing njero kunjara lan ing plataran, ana kedadeyan getih ing taun 80-an, taun diktator militer. Dina iki ana ing mburi kita lan bisa dibukak amarga arsitektur sing apik lan pemandangane apik banget. Kutha Paramaribo sing lawas apik banget mula wiwit taun 2002 dadi Situs Warisan Dunia.

Lan ngluwihi warisan Eropa ing Suriname uga ana ngarsane wong Jawa, Afrika, India lan Cina dadi sampeyan bisa nyoba kabeh gastronomies lan rawuh ing macem-macem acara budaya. Wis maca kabeh iki lan ndeleng gambar-gambar sing apik iki, apa sampeyan kepengin miwiti tamasya menyang Suriname?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*