Goa, swarga ing India

Goa Iki minangka salah sawijining tujuan tropis paling populer ing India. Tujuane kanggo akeh backpacker sing nggoleki pesisir, eksotik, budaya lan macem-macem budaya sing apik. Negara India iki cedhak karo Segara Arab lan seneng a cuaca sing anget meh kabeh taun, sanajan sampeyan kudu nggatekake udan lan panas banget sajrone wulan.

Dina iki kita kudu melu menyang Goa lan banjur ngrancang perjalanan sabanjure menyang India.

Goa

Kaya sing wis diandharake, iki minangka negara India sing kurang luwih udakara 3.700 kilometer persegi, kanthi akeh garis pantai lan ing zona tropis ing sacedhake Segara Arab. Dina-dina sing paling panas kedadeyan ing wulan Mei, banjur diterusake udan monsun nganti September.

Goa dipérang dadi Goa Utara lan Goa Kidul y ibu kotane yaiku kutha Panaji. Portugis njajah wilayah iki ing India ing wiwitan abad kaping XNUMX kanggo ngontrol perdagangan rempah-rempah, ngalahake umat Islam lan warga lokal. A) Ya, Goa dadi ibukutha India Portugis lan basis operasi kerajaan ing wilayah kasebut. Sutra lan keramik saka China, mutiara lan karang saka Persia, spesies Malaysia bakal ngliwati pamrentahan Goa ...

Kanthi tekane para navigator Walanda, kekuwatan Portugis ing Goa wiwit mudhun. Kahanan kasebut ditambah karo epidemi, banjur bentrok karo para raja lokal lan pungkasane, sawise pindhah ibukutha menyang saiki sing dadi Panaji, Inggris ngrebut Goa ing wiwitan abad kaping XNUMX. Portugal ora netral nalika WWII saengga akeh kapal Jerman sing katon ing kene golek perlindungan.

Akhire India entuk kamardikan saka Inggris Raya ing 1947 banjur Portugal kanthi formal dijaluk bali Goa. Portugal ora gelem banjur demonstrasi nglawan dheweke lan blokade mulai meksa dheweke lunga. Kabeh rampung ing sawetara gelut ing taun 1961, wong Portugis lunga lan Goa dadi salah sawijining negara bagian India.

Pariwisata Goa

Sawise ngomong kabeh iki, aku kudu ngerti babagan sejarah wilayah sing sampeyan rencanakake, ayo ndeleng apa sing ditawakake para pelancong. Kaping pisanan, apa sing bakal digoleki ing wilayah India iki: Pantai-pantai Pesisir paling sithik sing ditemokake ing Goa Selatan lan pantai paling apik yaiku pesisir Arossim lan Utorda, cedhak kutha Majorda. Ing Goa Lor yaiku Baga, Anjuna lan Calangute.

Ing kabeh pesisir Goa, sampeyan bisa olahraga olahraga kayata jet ski, paralayang, nyilem, snorkeling utawa nitih banana sing nyenengake utawa ngunjungi kebon rempah-rempah, mula wong-wong Eropa wiwitane teka ing India. Contone, Ladang Spice Sahaki utawa Perkebunan Parvati, perkebunan mrica panas khusus ing Ponda. Yen sampeyan lunga dhewe, coba lunga luwih dhisik amarga mengko klompok terorganisir teka lan mula bakal rampung.

Sampeyan uga bisa kayak ing Kali Aguada utawa arung jeram ing Kali Mandovi utawa Valpoi. Papan sing misuwur ing Pantai Baga yaiku St. Anthony's Bar. Ana kursi santai srengenge, meja karo lilin, musik, karaoke lan nyenengake. Ing jejere restoran Britto, tujuan liyane sing disaranake. Nalika wengi, kabeh dadi urip kanggo para backpacker, mula siyap kanggo sosialisasi.

Panaji, ibukutha Goa minangka papan liya sing ora bisa dilalekake. Ana ngendi Goa Lawas, dikenal ing siji wektu minangka Roma saka Estlan. Iki sampeyan bakal weruh greja lawas (Basilika Bom Jesus utawa Greja Santa Catarina, sing paling gedhe lan paling akeh dibukak), kamar, museum, bangunan kolonial lan galeri seni. Sampeyan bisa mlaku liwat Kuartal Latin, kanthi omah gaya Portugis, sing apik kanggo ngirim foto ing Instagram. Pancen, Goa Tuwa iku Warisan Donya.

Pantai lan sejarah, nanging uga satwa. Sampeyan bisa bukak ing Taman Nasional Mollem kanggo ketemu panther, bruwang lan rusa, utawa Cagar Alam Margasatwa Bhagwan Mahavir. Ana luwih saka 200 spesies manuk lan situs kasebut ana ing sikil saka alas Ghats Kulon, lan bisa dibukak saben dina wiwit 8:30 esuk nganti 5:30 sore. Sampeyan uga bisa ndeleng lumba-lumbayen sampeyan lelayaran menyang Pulo Gedhe utawa ing perairan Candolim, Calangute utawa Sinquerim. Agensi pelayaran sing apik ing John's Dolphin Tour, kanthi filosofi "ora lumba-lumba, ora mbayar".

Pantai, sejarah, satwa lan kerajinan. Neng endi Ing Pasar Ora umum Ingo. Asal-usul pasar iki ana gandhengane karo tekane wong Jerman sing jenenge Indo sing ngusulake mbukak pasar loak, sejenis bazaar Setu ing Arpora. Suwene suwene nem wulan setaun, ing musim salju, lan sampeyan bakal nemokake sawetara antawisipun kaos, kalung hippie, peralatan dapur lan bumbu, lsp. Ana DJ langsung lan yen sampeyan ora seneng karo akeh, sampeyan bisa bengi.

Goa berjarak 590 kilometer saka Bombai, udakara sewelas jam liwat dalan lan mung sakjam nganggo pesawat. Ana apike kanggo miwiti karo Panjim lan tetep ing distrik bersejarah minangka ide sing apik ing kene. Yen sampeyan duwe dhuwit, ana hotel butik sing apik banget nalika digunakake ing omah kolonial lawas. Yen sampeyan seneng nginep ing pantai, ing sisih lor lan kidul ana macem-macem jinis akomodasi. Yen seneng Airbnb uga ana tawaran ing kene.

Tujuane yaiku nglampahi luwih saka 10 dina kanggo tur menyang Goa, kanggo nikmati, duwe wektu, ora mlayu. Sampeyan nyewa motor lan uga duwe otonomi liyane, uga minangka pilihan sing paling apik kanggo ngerti kabeh perkara.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*